FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 10:09 am Temat postu: |
|
|
w ciąży właśnie się stabilizują i zazwyczaj nie ma wahań hormonalnych (jak przy tabletkach anty) i cera jest ładniejsza (zazwyczaj), gorzej po ciąży (lub po odstawieniu tabletek) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 11:10 am Temat postu: |
|
|
Patrz przykład: fasolka.
W takim razie czy dobrze robię stosując tonik na te tluste czesci twarzy po kazdym myciu, a żel tylko na noc - dopoki nie trafię do lekarza?
Jak na razie to skóra mniej się blyszczy i wyskoczył tylko 1 mini mini na czubku nosa : D _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Jest ok. Tylko pamiętaj ze jak chcesz trądzik wyleczyć a nie zaleczyć, to trzeba się jednak trochę "pomęczyć"stosując odpowiednią kurację.
Co do toników...To że jest napisane nie znaczy ze tak jest Z doświadczenia Ci powiem. Nie ma takiego specyfiku, który byłby przeznaczony do skóry tłustej i suchej/normalnej. Trudno żeby majac stały skład działał inaczej na tłustą partię twarzy, a inaczej na suchą czy normalna.
Zawsze działa tak samo _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 1:14 pm Temat postu: |
|
|
Napisane jest: Tonik przeznaczony jest do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej i trądzikowej. Skutecznie łagodzi objawy trądziku. Zmniejsza łojotok.
Czyli generalnie do cery z problemami typu pryszcze i tej, co jej się gdzieś świeci : P
A ile taka kuracja musi trwać zeby się wyleczyc? I tak mam zamiar iść do dermatologa, ale bedą teraz matury to nie bede miala nawet kiedy i moze sie tak zdarzyc ze przez dluzszy czas nie trafię. Więc taka mieszanka tonik + benzacne - ile nalezałoby ją stosowac?
Dodano po 1 minutach:
p.s. zapomniałam wspomniec ze do kuracji dołączyłam cynk w postaci tabletek (zincas) _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Powtarzam jeszcze raz. Nie ma środka który ma różne działanie przy tym samym składzie i sobie rozpoznaje jak ma działać.
To jest zwykły chwyt reklamowy, żeby zwiekszyć obroty. Wiele osób stosujących toniki w ogóle nie powinno ich używać, do tego się dziwią ze dbają o siebie a nie mogą sobie z trądzikiem poradzić. Bo niby są poprawy a wciąż trądzik powraca.
Trudno sobie poradzić stosując niewłaściwą kuracje.
Co do Twojej kuracji, żeby cokolwiek powiedzieć trzeba widzieć jakiego typu są zmiany, przeprowadzić szczegółowy wywiad itd.
Póki nie trafisz do dermatologa, tonik tylko na partie które Ci się "świecą" natomiast benzacne na zmiany najlepiej punktowo 2x dziennie.
Aczkolwiek ja osobiście poleciłabym wrócić do brevoxylu...A pkt medycznego mam większe zaufanie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 4:27 pm Temat postu: |
|
|
Czytałam kiedyś ze własnie się powinno stosować toniki, żeby po myciu np. mydłem, które jest zasadowe - przywrócic ph neutralne lub kwaśne, bo w zasadowym więcej się mnozy bakterii...
Szczegółowy wywiad.. no babka popatrzyła wtedy na strupki i na twarz nie przyglądajać się blizej, nie wypytywała o to czy jem duzo slodyczy, czy jem ostre rzeczy. Wlasciwie przepisala mi skinoren patrzac na mnie z drugiej strony biurka.
Wiem, że cieżko stwierdzić na odleglosc co do moich zmian, ale mogę w skrócie powiedziec że są rózne. Zwykle są to standardowe : D pryszcze, zakonczone biała torebką z ropą. Od czasu do czasu się pojawią takie gulki bolące, nie do wyciskania, po prostu stan zapalny bez ropy. I też rzadko kiedy takie wielkie bolące wystające i jak się pohoduje to pozniej mozna wycisnąć.
Ale nie jest jakos mega zle. Trzy duze na czole, kilka na brodzie, i na policzkach w miescu gdzie się nos zaczyna takie mini mini.
Nie są to nadzwyzajne zmiany _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 10:41 pm Temat postu: |
|
|
fasolka a probowałas zrobic maseczke z drozdzy? albo napoj do wypicia? z dodatkiem mleka? ponoc pomaga..ale nie wiem ile w tym prawdy. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 10:57 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie to jest kompletna bzdura, bo toniki zaburzają jeszcze bardziej ph skóry. Najlepiej nie używać mydła, tylko żele do twarzy z problemami trądzikowymi, albo mydło siarkowe.
Z tego co opisujesz, podpierając sie wyobraźnią i doświadczeniem z praktyk, ja bym zaordynowała nie benzacne tylko brevoxyl albo skinoren. Skoro skinoren za mocno działa, to brevoxyl 2x dziennie. Do tego raz w tygodniu peeling żeby usunąć złuszczony naskórek. Wiadomo nie przesiadywać na słońcu w celu opalania się, bo może się to skończyć poparzeniem. No i taka kuracja co najmniej pół roku bez przerwy. I co ważne NIE WYCISKAMY PRYSZCZY!!!Chocby nie wiem jak korciło. Po pierwsze przenosisz bakterie, po drugie tworzysz środowisko do ich wnikania, po trzecie zostaja blizny...
I po tej kuracji, jeśli masz blizny po wyciskaniu pryszczy, można iść na mikrodermabrazję, bo ona rzeczywiście jest fajnym dermatologicznie zabiegiem, który poprawia stan skóry. Tyle ze troszke kosztuje i powinna być wykonana w klinice dermatologicznej ewentualnie w renomowanym salonie kosmetycznym. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 11:13 pm Temat postu: |
|
|
tak. jakies pol roku temu strzelilam sobie maseczke z drozdzy - never again... mialam cala czerwona szczypiącą buzię.. hehe : D
drozdzy raczej nie powinnam pic. zreszta, zawsze jak sie bawie drozdzami to pozniej musze isc do ginekologa po leki na grzybice. Zawsze chociaz troszke zostanie czy pod skorka czy pod paznokciem i pewnie podczas podcierania sie mi włazilo : P dlatego nie dotykam się juz drozdzy.
w sumie to zanim kupilam ten tonik do twarzy benzacne to się trochę bałam bo ma kwas mlekowy i wyciag z drozdzy i witamine B(ktora tez jest w drozdzach), czy mnie nie bedzie podraniac, ale jest ok : )
to taka alternatywa jesli chodzi o maseczke.
Dodano po 4 minutach:
dopoki nie odstawilam tabletek to robilam sobie peeling cukrowy w taki sposob: 1 dzien peeling, 2 nie, 3 dzien peelling, 4 nie, itd. I bylo super.
Bo starałam się zedrzec ta barzydka skore, rozne plamki i blizny. No i nie mialam zbyt duzo zrogowacialego naskorka i make up się nie "kratkował". I zebyscie nie krzyczaly-delikatny peeling robilam. Cos bardziej jak masaz tym cukrem niz scieranie.
Dodano po 3 minutach:
Bo procz trądziku moim problemem są takie prawie niewidoczne na policzkach czerwone plamki. Wychodzą one dopiero pod koniec dnia, jak skora jest zmęczona. A to dziwne, bo one jakby byly pod skora i dopiero na wieczor skora jakby przeswitywała. Nawet moj chlopak na nie zwrocil uwagę, a nie mialam nigdy pryszczy na policzkach wiec nie wiem od czego to... to jakby rumience na zmeczonej buzi, ale w postaci licznych czerwonych podskornych plamek..
Dodano po 3 minutach:
A co do mydła - wolę myc buzię mydlem, bo mam czesto wrazenie ze zel do twarzy mnie nie myje. Tak samo przed umyciem ciala zelem pod prysznic musze sie umyc mydlem bo inaczej czuję się nieumyta.
Stosowalam do tej pory zel i mialam wrazenie ze przestał dzialac wiec sie przerzucilam na mydlo. Przynajmniej czuje twarz jako swiezą i rześką.. i wychodze z zalozenia ze skoro reszte ciala mozna myc mydlem to dlaczego twarzy niby nie mozna _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:11 am Temat postu: |
|
|
Chodzi o to że przy cerze problemowej bardzo ważne jest zachowanie naturalnej bariery ochronnej skóry. A mydło ją zwyczajnie niszczy. Skoro nie żel, to kup przynajmniej mydło siarkowe... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|