Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 12:34 am Temat postu: |
|
|
Tak. Inaczej przesuszysz resztę partii cery i będzie pogorszenie. Bo trądzik nie bierze się tylko z tłustej cery.
A żeby pozbyć się tradziku, brevoxyl trzeba stosować zaleznie od jego działania na Twoja cerę: jeśli dość mocno, to co drugi dzień na noc. Jesli normalnie, to codziennie wieczorem, a jeśli słabo 2 razy dziennie. Stale przez dłuzszy czas. Nie tylko do momentu ustąpienia objawów. Trzeba tu nadbudować nowy naskórek. A jak przerywasz kurację wraz z ustąpieniem objawów, to nic to nie wnosi.
I tak z każdym lekiem przeciwtrądzikowym dostępnym bez recepty _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 12:42 am Temat postu: |
|
|
to znaczy przestalam juz dawno uzywac brevoxylu i mialam do tej pory piękną cerę... ale koniec tabletek = plantacja : P + przetluszczanie się skóry.
Tylko na tym toniku napisane jest ze jest przeznaczony do cery mieszanej, tłustej i tradzikowej. I nie wysusza skóry tylko ją nawilza. I ze nie zatrzymuje tylko zmniejsza lojotok.. więc w moich oczach taki straszny ten tonik mi się nie wydaje.. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 9:42 am Temat postu: |
|
|
fasolka, a może przejdź się do dermatologa, co? wydaje mi się, że lepiej jak zobaczy Twoja twarz specjalista, rozpozna typ skóry, trądziku i coś zaleci. znam wiele osób, które leczyły trądzik latami domowymi sposobami, potem tabletkami anty (głupota), potem antybiotykami i w sumie ostatecznie akenorminem. strasznie to długo trwało.
może lepiej od razu pójść do specjalisty, nie mówię, żeby od razu silne leki stosować, ale właśnie niech coś doradzi dermatolog _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 1:02 pm Temat postu: |
|
|
no bylam dwa razy u dermatoloszki i za kazdym razem wysyla mnie na zabiegi do salonu kosmetycznego na kwasy i mikrodermabrazje...
i przebarwienia na twarzy ktore mam wokol ust, ktore od czasu do czasu sie nasilaja, robia sie czerwone i szczypia i pieka - tez mikrodermabrazja. Jak dla mnie troche dziwne..
Zalecila mi skinoren, ale on jest za silny dla mnie i dlatego przerzucilam się na brevoxyl i mi pomogl.
Teraz w jakikolwiek sposob chcę sobie pomoc domowymi sposobami, bo i tak jak się umowię na wizyte do dermatologa to bede czekac miesiac..
Ale lekarza zmienie, nie lubię jakos tej babki i mam wrazenie ze te plamy sa spowodowane CZYMS. Bo chyba do niej nie dotarlo to co powiedzialam o dolegliwosciach z tymi plamami. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 6:46 pm Temat postu: |
|
|
dermatolog, który wysyła do kosmetyczki watpię, żeby był dobrym dermatologiem. zmien lekarza. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Zależy. Często mikrodermabrazja jest wskazana, ale sam lekarz w przychodni jej nie wykona z braku czasu ( na jednego pacjenta średnio przypada ok 2 minut) i materiałów. Stąd wysyłanie pacjentów do kosmetyczki. Aczkolwiek ja bym posłała do kliniki dermatologii.
Zawsze można iść bezpośrednio do takiej kliniki i tam lekarz dermatolog od razu może podjąc odpowiednie działania.
Inną sprawą jest cena wizyty i zabiegów...Bo na jednym się zwykle nie kończy _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 9:00 pm Temat postu: |
|
|
no ale ona to na brak czasu nie powinna narzekac. Za kazdym razem jak szlam do niej to tylko ja bylam pod gabinetem..
Dziewczynki nie tworzymy off'topa wracamy do tematu
Mala_mi
_________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 11:16 pm Temat postu: |
|
|
a moze minie jak dojrzejesz? .
do kiedy u kobiet powinen tradzik zniknac? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 11:27 pm Temat postu: |
|
|
wind, w dzisiejszych czasach trądzik potrafi się pojawiać nawet po 25 roku życia i utrzymywać się do 40stki :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 6:58 am Temat postu: |
|
|
aha...;/ to nie zaciekawie..a jak kobieta zajdzie w ciaze to hormony szaleja i wtedy zaczyna sie "twarzowe piekło"... ehhh _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|