Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 12:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Inaczej przesuszysz resztę partii cery i będzie pogorszenie. Bo trądzik nie bierze się tylko z tłustej cery.

A żeby pozbyć się tradziku, brevoxyl trzeba stosować zaleznie od jego działania na Twoja cerę: jeśli dość mocno, to co drugi dzień na noc. Jesli normalnie, to codziennie wieczorem, a jeśli słabo 2 razy dziennie. Stale przez dłuzszy czas. Nie tylko do momentu ustąpienia objawów. Trzeba tu nadbudować nowy naskórek. A jak przerywasz kurację wraz z ustąpieniem objawów, to nic to nie wnosi.

I tak z każdym lekiem przeciwtrądzikowym dostępnym bez recepty Smile
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 12:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to znaczy przestalam juz dawno uzywac brevoxylu i mialam do tej pory piękną cerę... ale koniec tabletek = plantacja : P + przetluszczanie się skóry.
Tylko na tym toniku napisane jest ze jest przeznaczony do cery mieszanej, tłustej i tradzikowej. I nie wysusza skóry tylko ją nawilza. I ze nie zatrzymuje tylko zmniejsza lojotok.. więc w moich oczach taki straszny ten tonik mi się nie wydaje..
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 9:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fasolka, a może przejdź się do dermatologa, co? wydaje mi się, że lepiej jak zobaczy Twoja twarz specjalista, rozpozna typ skóry, trądziku i coś zaleci. znam wiele osób, które leczyły trądzik latami domowymi sposobami, potem tabletkami anty (głupota), potem antybiotykami i w sumie ostatecznie akenorminem. strasznie to długo trwało.
może lepiej od razu pójść do specjalisty, nie mówię, żeby od razu silne leki stosować, ale właśnie niech coś doradzi dermatolog Smile
fasolka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bylam dwa razy u dermatoloszki i za kazdym razem wysyla mnie na zabiegi do salonu kosmetycznego na kwasy i mikrodermabrazje...
i przebarwienia na twarzy ktore mam wokol ust, ktore od czasu do czasu sie nasilaja, robia sie czerwone i szczypia i pieka - tez mikrodermabrazja. Jak dla mnie troche dziwne..
Zalecila mi skinoren, ale on jest za silny dla mnie i dlatego przerzucilam się na brevoxyl i mi pomogl.
Teraz w jakikolwiek sposob chcę sobie pomoc domowymi sposobami, bo i tak jak się umowię na wizyte do dermatologa to bede czekac miesiac..
Ale lekarza zmienie, nie lubię jakos tej babki i mam wrazenie ze te plamy sa spowodowane CZYMS. Bo chyba do niej nie dotarlo to co powiedzialam o dolegliwosciach z tymi plamami.
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 6:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dermatolog, który wysyła do kosmetyczki watpię, żeby był dobrym dermatologiem. zmien lekarza.
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy. Często mikrodermabrazja jest wskazana, ale sam lekarz w przychodni jej nie wykona z braku czasu ( na jednego pacjenta średnio przypada ok 2 minut) i materiałów. Stąd wysyłanie pacjentów do kosmetyczki. Aczkolwiek ja bym posłała do kliniki dermatologii.

Zawsze można iść bezpośrednio do takiej kliniki i tam lekarz dermatolog od razu może podjąc odpowiednie działania.

Inną sprawą jest cena wizyty i zabiegów...Bo na jednym się zwykle nie kończy Smile
fasolka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale ona to na brak czasu nie powinna narzekac. Za kazdym razem jak szlam do niej to tylko ja bylam pod gabinetem..

Dziewczynki nie tworzymy off'topa wracamy do tematu Wink
Mala_mi

wind_of_hope
Moderator

Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 11:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a moze minie jak dojrzejesz? Smile.
do kiedy u kobiet powinen tradzik zniknac?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 30, 2010 11:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind, w dzisiejszych czasach trądzik potrafi się pojawiać nawet po 25 roku życia i utrzymywać się do 40stki :/
wind_of_hope
Moderator

Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 6:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha...;/ to nie zaciekawie..a jak kobieta zajdzie w ciaze to hormony szaleja i wtedy zaczyna sie "twarzowe piekło"... ehhh Sad

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 21 z 31