Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
claire1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kupiłam dziś maść cynkową. nasmaruję sobie na noc te świństwa. Myślę, że coś pomoże.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 11:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a moze do ginekologa po tabletki anty?
i pryszcze znikna i zabezpieczenie bedzie.. o ile seks wchodzi w gre:P

Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 9:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope, ale to jest rozwiązanie doraźne, po odstawieniu tabsów zazwyczaj trądzik wraca, więc to bez sensu. to nie jest leczenie dolegliwości tylko maskowanie :/
czasami lepiej leczyć sie silniejszymi lekami, które są skuteczne (nawet izotretinoiną) niż brać tabletki anty
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 9:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zgadzam sie z emilka ze tabletki na tradzik to nie jest rozwiazanie, wg mnie troche glupota bo cale zycie tabletek jesc nie mozna.
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ok Razz zwracam honor. mowie co slyszałam Razz
sama nie biore wiec nie wiem Cool

Powrót do góry
Slusek
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 12:05 pm    Temat postu: Pryszcz na kości biodrowej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Otóż mam problem dzisiaj po raz kolejny 4 raz pojawił mi się pryszcz na kości biodrowej to jujz jest denerwujace, trudno to zlikwidowaci boli, wczesniej miale taki owo pryszcz na kosci biodrowej,i wyciskalem go, teraz mi zostal slad po wyciskaniu, okropnie to wyglada, skora na kosci biodrowej wyglada tak jak byla zrogowiaciała Neutral Może macie na to jakies pomysly... Piszcie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 1:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SLusek - PISZ W ODPOWIEDNIM DZIALE BO MAM DOSC SPRZATANIA SYFU PO TOBIE JAKI ROBISZ

Pojawił się prysz?! Zniknie! Masz taka skore ktora jest podatna - jak ci nie odpowiada idz do DERMATOLOGA.
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Lip 06, 2010 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Slusek
trudno żeby nie został ślad kiedy wyciskasz pryszcza Confused a myślisz po co lekarze trąbią "nie wyciskać pryszczy/ wrzodów" ?
bo chyba raczej nie po to żeby sobie pogadać.

albo idź do dermatologa albo do sklepu po inne, odpowiedniejsze kosmetyki.
Powrót do góry
eva.biedrona87

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 2:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też miałam problem z trądzikiem - nie jakiś super poważny ale wiadomo - każdy by chciał, żeby tego problemu nie było! ja jak byłam u dermatologa - to oczywiście przepisał jakaś maść, tonik...

ale co mnie wtedy zaskoczyło to poradził mi także od czasu do czasu solarium.. nie dość że poprawił mi się koloryt skóry to jeszcze było mniej trądziku. W czasie wakacji wyjechałam na obóz młodzieżowy do Hiszpanii z Funclubem i muszę stwierdzić, że po wakacjach w ciepłym kraju z trądzikiem miałam spokój praktycznie na kilka miesięcy!!!!

ach to słoneczko !!! ma taki zbawiennym wpływ Razz może komuś też innemu też to pomoże Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 10:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jednemu solarium pomaga a drugiemu szkodzi. moim zdaniem to 2gie..
jak promienie UV moga działac zbawiennie na pryszcze? nie dosc ze wysuszaja skore to zatykaja pory,itp. poza tym jesli chodzi na solarium - zapomnij ze uda Cie sie opalic na słoncu. poza tym za 10 lat przebadaj stan swojej skory i zobaczysz ze mimo 25lat bedziesz wygladała na 40;/

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 26 z 31