Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
comet
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 4:06 pm Temat postu: coś na trąd (zik) |
|
|
Myślałeś o przeszczepie twarzy?
Jeżeli nie, to spróbuj przerwać tę ścieżkę cierpień, tak jak podpowiada Emilka, lub coś co oczyści organizm.
Jak drożdże to:
1410
Faceci ten przepis znają, ale w tym wypadku posłuż się tym.
Cytat: | Drożdże obfitują w witaminy z grupy B, które regulują wydzielanie sebum i zmniejszają ilość zaskórników. Porcję drożdży piekarskich wielkości orzecha laskowego rozpuść w 1/2 szklanki wody, gotuj pięć minut na małym ogniu, a kiedy ostygnie, dolej mleka, by uzyskać szklankę napoju drożdżowego. Pij przez 30 dni, rano przed śniadaniem |
Pomaga również picie soku z kapusty i ogórków (kiszonych), oraz naparów ziołowych usuwających toksyny z organizmu np. naparu z nagietka, pokrzywy i bratka zapobiegającym zaparciom i pomagajacym szybciej pozbyć się szkodliwych produktów przemiany materii z krwioobiegu.
To polepszy wygląd twojej skóry.
To idź już uważyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aramentis
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 4:37 pm Temat postu: |
|
|
maść cynkowa jest też podobno dobra, tyle że jej działanie ogranicza się do przyspieszenia gojenia pryszczy.
spróbuj także ACNE-DERM maści, działanie bardzo dobre, tylko zawsze po niej trzeba się smarować kremem z wysokim filtrem słonecznym.
ale pewnie o filtrach pamiętasz, skoro wystawianie się na słonce tylko potęguje dolegliwość.
co jeszcze moge poradzić to żebyś dbał o dobre nawilżenie twarzy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paulinek
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz jezlei nie masz nic do stracenia to wybierz sie do laryngologa .. Prawdopodobnie w twoim organizmie znajduja sie ogniska zapalne w okolicy twarzy co powoduje wysyp na buzi ... moga to byc np zeby albo migdalki .. zawsze warto sprawdzic i wykluczyc ta ewentualnosc.... Mi tez sie cos czesto pojawia w okolicy zuchwy... mam przewlekle zapalenie migdalkow od wielu lat... w tym miesiacu wybieram sie na wyciecie migdalkow mam nadzieje ze to wlasnie bylo przyczyna .. ZARAZ SIE JEJ POZBEDE:p Pozdrawiam
---edit by emilka---
proszę nie pisać trzech postów pod rząd o identycznej treści |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 9:28 am Temat postu: |
|
|
Paulinek napisał: | w tym miesiacu wybieram sie na wyciecie migdalkow mam nadzieje ze to wlasnie bylo przyczyna ..
---edit by emilka---
proszę nie pisać trzech postów pod rząd o identycznej treści |
polemizowałabym ;p
może ktoś jeszcze się wypowie?
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 9:39 am Temat postu: Re: Czy drożdże pomagają w zwalczaniu trądziku? |
|
|
Radar napisał: | Witam. Próbowałem już wielu rzeczy aby pozbyć się trądziku. Dermatolog, antybiotyki i te sprawy. Nigdy natomiast nie próbowałem starego sposbu, mianowcie jedzenia drożdży. Czy one naprawde pomagają przy tym schorzeniu? Jeśli tak to ile się powinno tego jeść i jak to brać(dawkowanie). Nigdy tego nie brałem ze względu na to że to przecież grzyby i brzydziłem się. Piszcie co wiecie. Pozdro. |
słyszałam o leczeniu trądziku drożdzami, ale nie słyszałam nigdy o jedzeniu drożdzy..
moja babcia mówiła tak: w jednej trzeciej szklanki ciepłej wody rozpuszczamy drożdze wielkości orzecha włoskiego <musi byc tak ciepła, żeby one się ładnie rozpuściły> i na koniec dolewamy mleka.. szklankę napoju pijemy przed śniadaniem:)
ps.dawno trochę pisałeś, ale mam nadzieję, że czasem wpadasz na to forum.. a gdy zawitasz to z pewnością odwiedzisz swój post <o ile o nim jeszcze pamiętasz>
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziunia 23
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Jezli chodzi o picie drozdzy to owszem mozna , ale pod warunkiem ze beda najpierw zalane wrzatkiem .. trzeba zabic drozdze (grzyby) ktore w stanie zywym moga spowodowac drozdzyce.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
silla
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 1:31 pm Temat postu: Trądzik - Temat zbiorczy |
|
|
Jakie toniki itp. sa najleprze na silny tradzik oraz zapchane pory??
Prosze o szybka odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 10:23 pm Temat postu: |
|
|
ja używam toniku Garniere Czysta Skóra. i pilingu 2 razy w tygoniu;] _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foka
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 10:57 pm Temat postu: |
|
|
drożdże pomagają i są jednym z najskuteczniejszych środków, wiem od znajomych kosmetyczek _________________
PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foka
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2007 12:22 am Temat postu: |
|
|
najlepszy jest tonik under20 niebieski, naprawdę rewelacja, skóra jest niesamowicie czysta i pory się zmniejszają, polecam a Garniera też mam, tyle że on jest ostrzejszy i aż oczy łzawią _________________
PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|