Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewellinka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 12, 2008 10:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja koleżanka stosowała ale z tego co pamiętam nie była jakoś specjalnie zachwycona
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Madelajn

PostWysłany: Wto Lut 12, 2008 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście wszelkie maści zapisane przez dermatologa mogą Ci pomóc, jednak myślę, że trądzik to wina zaburzonej gospodarki hormonalnej, więc niewykluczone,że lekarz zleci Ci środki antykoncepcyjne, które naprawdę łagodzą problemy z cerą.
Powrót do góry
nelly

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja leczę cały czas trądzik zaskórnikowy (nie wiem czy to ten sam, sorry ale nie za bardzo znam się na nazwach). W każdym razie trudno mi było się tego pozbyć Confused przede wszystkim trzeba stosować żel do mycia twarzy który nie wysusza skóry, ja używam tego co poleciła mi moja kosmetyczka z firmy Sensu. Kosztuje chyba 22 zł i starcza mi na 2-3 miesiące więc polecam Smile po drugie: wizyty u kosmetyczki, bolesne ale skuteczne, a po trzecie dermatolog i jeszcze raz dermatolog.
Ja osobiście leczę mój trądzik już ponad rok ale efekty są naprawdę porażające, co prawda na początku gdy chodziłam do kosmetyczki to było straszne, dermatolog musiała mi przepisywać specjalne maści na złuszczanie się naskórka bo po prostu kosmetyczka nie potrafiła mi oczyścić cery.
I nie proponuje stosowania czegoś na własną rękę bo w ten sposób sobie tylko pogorszyłam sprawę Confused
Powrót do góry
beatka123

PostWysłany: Nie Cze 08, 2008 7:10 pm    Temat postu: hejka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie ile trzeba czasu na wyleczenie blizn potradzikowych laserem nie mam takiej strasznej twarzy bo wyleczylam tabletkami antykoncepcyjnymi ale ile takie leczenie trwa chcialam sie dowiedziec czy miesiac starczy??i czy to jest polesne?
Powrót do góry
santysk

PostWysłany: Sro Lip 16, 2008 11:06 pm    Temat postu: usuwanie blizn po trądziku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam spory problem polegający na tym że po trądziku mam wiele blizn głębokich i przebarwień. i chciałbym się spytać jak najlepiej usunąć to wszystko z mojej twarzy a mam sporo tego na polikach. jaki zabieg najbardziej polecacie

------edited by emilka-------
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Lip 16, 2008 11:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja stosuje lek IZOTEK. Mi blizny schodzą Smile
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Lip 17, 2008 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja stosuje masc CILINDACNE Smile
Powrót do góry
ajaguar

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Piszę o mojej historii ,żeby ktoś z Was nie popełniał tych samych błędów. Ciężkiej (ropnej) postaci trądziku nabawiłem się w wieku 11 lat z kulminacją koło 16-18 (Mam 26). Miałem zmiany ropne , które pozostawiły trwałe blizny ( nie wyciskać!) chociaż teraz uważam ,że nadają charakteru:). Od początku byłem leczony antybiotykami - najdłużej tetracykliną ale też przynajmniej 4,5 innymi ( biseptol, zineryty itp..). Efekt był taki ,że na początku była poprawa ale na dłuższą metę po odstawieniu wszystko wracało , zniszczyłem organizm - jeszce dwa lata temu chorowałem kilka razy każdej zimy i w lecie też ( przeziębienia, anginy, itp) - teraz jest już lepiej ale radzę dobrze - jesli ktoś wam daje antybiotyki na cięzki trądzik to jest lipa i tylko doraźna pomoc. Potem były naświetlania róznymi lampami , laserami , które również nic nie pomogły. Brałem roaccutane ( mało ) i po tym byłem już załamany - postanowiłem szukać czegoś na własną rękę skoro nawet profesorowie dermatolodzy nic nowego nie potrafili wymyślić - jakieś 4 lata temu przeglądając internet trafiłem na strony opisujące kuracje witaminą B5 - chaiłem spróbować wtedy ale na polskim rynku dostępna była tylko jako pantotenian wapnia - 50mg co stanowi za małe jednostki ,żeby to brać (trzeba koło 10g dziennie - poza tym cena jest wtedy zabójcza) . W kolejnym roku wyjechałem na wakacje do Anglii i udało mi się tam kupić witaminę B5 - kuracja trwała 3mce i robiłem ją na własną odpowiedzialność - pomogło!!! przez 4 lata miałem spokój - zagoiły się wiecznie ropiejące rany , które przeszkadzały w proccesie leczenia - skóra przestała się przetłuszczać ( efekty widać po mniej więcej miesiącu) , do tego pielęgnowąłem twarz tonikiem 2x dziennie (Benzacne). Wyleczyłem się - nadal mam raczej tłustą skórę i małe wypryski ale to jakby z bestii zrobić 'piękną'. Z doświadczenia wiem ,że lekarze odradzają to - ale w sumie kto by ich potrzebowal gdyby to roszglaszali - w końcu policzcie ile kosztują was te leki - na allegro można kupić 1000 tabletek 500mg za 300zl, dwie takie paczki starcza na kuracje 3 miesieczna a efekt bedzie ( u facetow jest chyba wiekszy bo moja siostra bierze teraz)?

Jesli macie lagodny tradzik mlodzienczy to raczej nei dla Was ale jesli macie 'pizze' na twarzy i ropniaki sprobujcie pewnei Wam tez pomoze - przy czym trzeba pamietac ze dawki musza byc wysokie - ja np bralem pierwszy tydzien 20g w dawkach 3 razy dziennie ( po 6,5 g) a potem przez 2 miesiace 10g dziennie po 2-3 miesiacach nalezy obnizac stopniowo np 1g na tydzien,

ufff ale sie napisalem - powodzenia w waszej walce
Powrót do góry
ajaguar

PostWysłany: Sro Wrz 10, 2008 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Piszę o mojej historii ,żeby ktoś z Was nie popełniał tych samych błędów. Ciężkiej (ropnej) postaci trądziku nabawiłem się w wieku 11 lat z kulminacją koło 16-18 (Mam 26). Miałem zmiany ropne , które pozostawiły trwałe blizny ( nie wyciskać!) chociaż teraz uważam ,że nadają charakteru:). Od początku byłem leczony antybiotykami - najdłużej tetracykliną ale też przynajmniej 4,5 innymi ( biseptol, zineryty itp..). Efekt był taki ,że na początku była poprawa ale na dłuższą metę po odstawieniu wszystko wracało , zniszczyłem organizm - jeszce dwa lata temu chorowałem kilka razy każdej zimy i w lecie też ( przeziębienia, anginy, itp) - teraz jest już lepiej ale radzę dobrze - jesli ktoś wam daje antybiotyki na cięzki trądzik to jest lipa i tylko doraźna pomoc. Potem były naświetlania róznymi lampami , laserami , które również nic nie pomogły. Brałem roaccutane ( mało ) i po tym byłem już załamany - postanowiłem szukać czegoś na własną rękę skoro nawet profesorowie dermatolodzy nic nowego nie potrafili wymyślić - jakieś 4 lata temu przeglądając internet trafiłem na strony opisujące kuracje witaminą B5 - chaiłem spróbować wtedy ale na polskim rynku dostępna była tylko jako pantotenian wapnia - 50mg co stanowi za małe jednostki ,żeby to brać (trzeba koło 10g dziennie - poza tym cena jest wtedy zabójcza) . W kolejnym roku wyjechałem na wakacje do Anglii i udało mi się tam kupić witaminę B5 - kuracja trwała 3mce i robiłem ją na własną odpowiedzialność - pomogło!!! przez 4 lata miałem spokój - zagoiły się wiecznie ropiejące rany , które przeszkadzały w proccesie leczenia - skóra przestała się przetłuszczać ( efekty widać po mniej więcej miesiącu) , do tego pielęgnowąłem twarz tonikiem 2x dziennie (Benzacne). Wyleczyłem się - nadal mam raczej tłustą skórę i małe wypryski ale to jakby z bestii zrobić 'piękną'. Z doświadczenia wiem ,że lekarze odradzają to - ale w sumie kto by ich potrzebowal gdyby to roszglaszali - w końcu policzcie ile kosztują was te leki - na allegro można kupić 1000 tabletek 500mg za 300zl, dwie takie paczki starcza na kuracje 3 miesieczna a efekt bedzie ( u facetow jest chyba wiekszy bo moja siostra bierze teraz)?

Jesli macie lagodny tradzik mlodzienczy to raczej nei dla Was ale jesli macie 'pizze' na twarzy i ropniaki sprobujcie pewnei Wam tez pomoze - przy czym trzeba pamietac ze dawki musza byc wysokie - ja np bralem pierwszy tydzien 20g w dawkach 3 razy dziennie ( po 6,5 g) a potem przez 2 miesiace 10g dziennie po 2-3 miesiacach nalezy obnizac stopniowo np 1g na tydzien,

ufff ale sie napisalem - powodzenia w waszej walce

-----nie prowadzimy tutaj sprzedaży. emilka------
Powrót do góry
Gene

PostWysłany: Pią Paź 03, 2008 11:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tam uważam że jak jest trądzik to sie go leczy lekami, jak nie ma to zapobiega tonikami Smile. Jako lek używam żel Skinoren, bez recepty i w moim przypadku bardzo skuteczny. A tonika teraz nie, ale kiedyś był to Clearasil.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 9 z 31