Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limette

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 10:59 pm    Temat postu: Acne-Derm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem czemu wydajesz 3 razy tyle na produkt który możesz dostać taniej. Ja używam Acne-Derm , skład ma lepszy niż Skinoren i kosztuje poniżej 20zł a nie ponad 50zł. Irytujące jest to polskie przekonanie, że to co " zachodnie" to lepsze.Czy to niewiedza, że można dostać lepszy produkt a tańszy czy przekonanie,że jak wydam dużo to na pewno skuteczniejsze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 11:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mnie na przykład acne-derm nie pomagał wogóle dopiero skinoren coś tam zaczynał działać ale po 3 tygodniach przestał działać i on.później był hascoderm który tez na dłuższą metę egzaminu nie zdał.lekarz dal mi silniejszy środek atrederm 0,05% ale on z kolei zadziałał zbyt mocno i przez miesiąc chodziłam z twarzą napuchniętą jak balon czerwona i łuszczącą się.wtedy pomógł mi taki płyn do mycia twarzy o nazwie sensibio H2O ok 50 zł. jak już się wyleczyłam z tego okropnego podrażnienia miałam co prawda problem z głowy, ale tylko na miesiąc, później trądzik wrócił.teraz stosuje brevoxyl polecił mi go dermatolog i jak na razie zdaje egzamin celująco.
Powrót do góry
Pola_82

PostWysłany: Pon Paź 27, 2008 4:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A u mnie Acne Derm sprawdził się rewelacyjnie. Z tym ze trwało to kilka ładnych tygodni, wcierałam na noc a rano krem nawilżający no i oczywiście makijaz. Buźka znacznie mi się wygładziła, a najważniejsze to te pory i zaskórniki które miałam na nosie. Prawie ich juz nie ma. Więc ja sobie chwalę ten krem i nie mam zamiaru zmieniać.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 7:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo z kremami tak jest na jednych działają na innych nie.ja na razie jestem bardzo zadowolona z brevoxylu.i chyba to będzie dłuższa "randka"Wink
Powrót do góry
Mesmerize

PostWysłany: Czw Lis 06, 2008 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mialam i znow powracam do silnego tradziku. Fakt samymi "kosmetykami" sie tego nie zalagodzi i nie wyleczy!!!
Ja po 9 latach uzywania przeroznych kremow, w koncu dostalam kurację antybiotykiem. Brałam tetracykline 5 miesiecy (moze za krotko?) Juz po tygodniu (!!!!!!!!!!!) nic mi nie wyskakiwalo a stare ropniaki sie wysuszaly. Mniej sie przetluszczalam.. Naprawde w koncu po tylu latach moglam spojrzec na siebie i sie usmiechnac. Naprawde nie wiecie jaka to ulga psychiczna Smile Takze latem bylam niezmiernie szczesliwa ze w koncu ladnie wygladam. Co prawda przebarwienia mam spore ale wazne ze moglam dotknac twarzy i nei czuc wulkanow Smile

Wspomagalam sie w tym czasie Acne - dermem.. Dla mnei bomba..

No i teraz jestem 5 miesiecy po kuracji i wszystko wrocilo, jest masakrycznie! Brody nie widze, bo mam same gule ropne, chyba ze 6 skupionych i brode mam opuchnieta.. na policzkach zaczynaja mi wyskakiwac mniejsze pryszcze, ale równie bolesne. Na szyi mam gule czerwone.. na czole mam dwa wulkany. Jest po prostu okropnie Sad

Znow bede pewnie brala tetracykline, bo nie widze innego wyjscia.

Do mycia uzywam Sensibio H20 - rewelacja + olejek pichtowy ktory mieszam sama [bardzo dokladnie oczyszcza twarz, ale tez niezle wysusza). Na noc Acne derm..
Powrót do góry
Pola_82

PostWysłany: Nie Lis 30, 2008 6:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, ze zadne kosmetyki, preparaty z drogerii nie poradzą sobie z tradzikiem. To jest choroba, która trzeba leczyć, a nie tuszować kosmetykami.

Też byłam na tetracyklinie i tez używam Acne Derm. W tej chwili moja twarz jest w takim stanie, że nie muszę sięgać po antybiotyk, sam ACNE DERM wystarcza. Ale jeżeli nastąpiłby wysyp to nie zastanawiałabym się nad antybiotykiem. Także głowa do góry, zaczniesz brać tetracyklinę i znowu buźka będzie ładna.
Tak to niestety juz jest, ze tradzik często powraca jeżeli ma się do niego skłonności...
Powrót do góry
AlinkaMalinka

PostWysłany: Pon Gru 08, 2008 8:32 pm    Temat postu: Re: usuwanie blizn po trądziku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

santysk napisał:
mam spory problem polegający na tym że po trądziku mam wiele blizn głębokich i przebarwień. i chciałbym się spytać jak najlepiej usunąć to wszystko z mojej twarzy a mam sporo tego na polikach. jaki zabieg najbardziej polecacie

------edited by emilka-------
temat przyłączyłam do pokrewnego problematyką

Są dwa skuteczne zabiegi. Pierwszy to mikrodermabrazja (ścieranie naskórka). Można to wykonać w domu za pomocą korundu. Kryształki korundu są do kupienia w gabinetach kosmetycznych albo na allegro. Po zmieszaniu z kremem lub mleczkiem tworzą peeling.

Druga metoda to zabiegi nakłuwania naskórka przy pomocy wałka z igłami o nazwie MNS Roller. Długość igiełek trzeba dobrać w zależności od głębokości blizn. Na głębokie blizny dłuższe igły.
Ten zabieg też można wykonać w domu, trzeba się tylko zaopatrzyć w wałeczek (może być MNS Roller albo Roll Cit).
Powrót do góry
Kiniaqqq

PostWysłany: Pią Gru 26, 2008 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich:)...piszę do Was, bo mam nadzieje, że ktoś mi pomożeWink
Od jakiegoś miesiąca, na prawym policzku, dokładniej na kości policzkowej bliżej ucha wysypało mi<że tak to nazwę>krosteczki. Początkowo były one małe, ale było ich sporo, i od jakiegoś czasu powiększyły się, zmieniając się na wypryski jakby z ropą, bądz jakimś innym płynem Shocked ....raz to swędzi, raz piecze, czasami jak dotykam to nawet boli;(...przed wczoraj zrobiło mi się jakby kolejne takie skupisko tez na tym samym policzku tylko bliżej ust- patrząc na to idzie to tak po ukosie z tamtymi Shocked
...a czytałam ostatnio w gazecie taki temat, że od dość długich rozmów przez komórke na bank możemy spodziewać się wyprysków w tym miejscu- gdyż na telefonie gromadzą sie bakterie:/a przewaznie nie wycieramy telefony codziennie;)....przez telefon właśnie rozmawiam z prawej strony twarzy. Pamiętam że udało mi się wysuszyć te wypryski delikatnie ale powróciły:/
....u mnie w rodzinie nikt nigdy nie miał trądziku...Do tego jeszcze na twarzy pojawily mi sie tak jakby zaskorniki, cos w tym rodzaju, pod swiatlo widac na wiekszosci twarzy male krosteczki pod skora:/
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 1:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej idź do dermatologa. Bo jeśli Ty też wcześniej nie miałaś trądziku, to wątpię żeby nagle od rozmawiania przez telefon się on pojawił.
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak nowicjuszka radzi, wizyta u dermatologa wskazana - przydala by sie jakas masc na to albo cos takiego.

Mozesz sprobowac "domowego" sposobu: krostek możesz przyłożyc (2-3 minuty) plasterek świeżego czosnku lub cebuli. Osuszą je one, dzięki czemu może szybko się zagoją.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 10 z 31