Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trochę prawdy na temat zażywania tabletek antykoncepcyjnych

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
realniepatrzac88

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 12:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja również myślę o braniu tabletek. ale jestem nastawiona anty, jednak nie widzę innego wyjścia. noszę szkła kontaktowe, mam problemy z żołądkiem i do tego jestem anemikiem, więc ciężko będzie ;D
najbardziej denerwuje mnie to, że rzadko który lekarz proponuje badania poziomu hormonów..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 12:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To sama poproś o skierowanie Smile Jesteś pacjentką, to Twoje zdrowie i masz do tego pełne prawo Smile
realniepatrzac88

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 12:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ooo właśnie Smile jestem tylko ciekawa jak głęboko trzeba sięgnąć do kieszeni po takie skierowanie Wink ale chyba każde pieniądze są tego warte.. dobierać tabletki metodą prób i błędów (w przypadku kiedy nie trafi się odrazu w sedno) to chyba najgorsze co może być dla organizmu..
chciałabym tabletki o zmniejszonej ilości hormonów. koleżanka dostała rewelacyjne, ale płaciła za nie 90zł miesięcznie..
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Maj 26, 2009 1:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bez przesady...Jak poprosisz to wypisze...W końcu nic mu z tego powodu nie ubędzie...
konwalia82

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny-piszę artykuł dotyczący tabletek antykoncepcyjnych dla jednego z portali studenckich- w związku z czym zwracam się do was o pomoc w stworzeniu prawd i mitów dotyczących zażywania tabletek;tzn czy rzeczywiście po tabletkach się tyje, czy trzeba regularnie brać je o tej samej porze, czy popijanie tabletek sokiem grejpfrutowym zmniejsza skuteczność i wiele podobnych anomalii; jeśli będziecie mieć chwilkę czasu dajcie znać o swoich doświadczeniach na forum lub na mojego maila konwalia82@gmail.com-serdeczne dzięki pozdrawiam anik Very Happy
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 11:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To poczytaj to sobie ten temat.

Tu jest już raczej wszystko Smile

W razie pytań pisz do mnie na pw Smile
0002

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 6:20 pm    Temat postu: od kiedy stoasowac tabletki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam pytanie: czy moge rozpoczać stosowanie tabletek antykoncepcyjnych 2 tyg przed okresem czy musze czekac do pierwszego dnia menstruacji?
dziekuje
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możesz, ale wtedy musisz się zabezpieczać dodatkowo przez pierwsze 7 dni opakowania
0002

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak ?
wszyscy mi mówia że trzeba poczekac, a ja wolałabym sie już zabespieczyc skoro sypiam z chłopakiem, a nie wiem czy może to mieć później jakies konsekwencje...?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 9:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinno. może wystąpić jedynie plamienie w dniu spodziewanego okresu
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 11 z 17