Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aaliyah5
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:43 am Temat postu: antykoncepcja!!!! |
|
|
mam bardzo wazne pytanie.biore tabletki antykoncepcyjne, niestety nie zazywam ich regularnie co miesiac.czy stanie mi sie cos jesli biore a w nastepnym miesiacu juz nie i potem znowu i tak na zmiane?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:54 am Temat postu: |
|
|
ja też biore tabletki ale reguralnie przynajmniej sie staram.
Ale z tego co się orientuje to mieszasz w hormonach. Co może spowodowac właśnie ciąze Bo jednak to są tabletki które maja wpływ na twoje hormony i nie tylko. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie tabletki mają duży wpływ na nastrój i libido .
A moge zapytac dlaczego raz bierzesz a raz nie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 1:29 pm Temat postu: |
|
|
zdrowe to nie jest. niesie ryzyko powikłań, zaburzeń hormonalnych i.. nieplanowanej ciąży ;] _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aaliyah5
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 5:33 pm Temat postu: |
|
|
nie biore regularnie poniewaz od niedawna zaczelam je brac pierwszy raz i gdy mialam przerwe tygodniowa to zapomnialam wziasc opakowania ze soba a nie ucze sie w swoim miescie.i nie wzielam juz 3 tabletek dlatego musialam przerwac na miesiac .potem gdy dostalam okres znowu zaczelam brac a gdy mialam przerwe znow napomnialam wziasc pierwszej i drugiej tabletki.dlatego musialm znowu odpuscic caly miesiac:((( i dlatego chyba teraz zrobie sobie bardzo dluga przerwe na tabletki , nie bede brala z pol roku zeby mi sie tam wszystko poukladalo i odpoczelo od takiego brania i niebrania.jak myslisz dobry wybor? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem dobry
Trzeba dac organizmowi odpocząc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Dobry niedobry...Raczej wskazany. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
siloe262
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
hmm ja tez kiedys bylam przeciwko tabletkom, ale odkad biore sama zmienilam zdanie. Przedtem gdy mialam okres to byla tragedia, nikomu nie zycze takiego bolu. Siedzialam wtedy w WC z miska do wymiotowania. Lecialo ze mnie bardzo obficie, wymiotowalam i mialam biegunke. 2 dni z zycia byly do tylu. teraz moj okres trwa 3-4 dni. hmmm moze i tabletki rujnuja zdrowie, ale ja nie mialam juz sily tak cierpiec... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwona;-))
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:38 pm Temat postu: Re: Trochę prawdy na temat zażywania tabletek antykoncepcyjn |
|
|
Czesc...mam pytanie prosze pomozcie.;(od niedawna zaczelismy z chopakiem wspolzyc ze soba do tej pory stosowalismy tylko 1 srodek koncepcji czyli prezerwatywe..ale od pewnego czasu moj chlopak mowi coraz czesciej zebym zaczela brac tabletki..a ja mam duze watpliwosci czy to dobry pomysl;-(boje sie bo duzo slyszalam o skutkach ubocznych...niewiem co mam robic..Kocham Go ale mam watpiwosci do tego.. jestesmy teraz zagranica...a tu nie ma polskich ginekologow.;-(niewiem co mam robic...????;-(mam nadzieje ze mi pomozecie...czy to dobry pomysl.?pliss;-( pozdrawiam i dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno jest to wygodne, bo nie trzeba pamiętać o prezerwatywie w kluczowym momencie. ale też z 2 strony może być to uciążliwe, bo trzeba pamiętać żeby co wieczór(w mim przypadku) połknąć tę tabletkę.
Co do skutków ubocznych...Nie wiadomo jak Twój organizm zareaguje, ale jest tyle różnych preparatów, że na pewno da się coś dobrać, a można złego wyboru uniknąć robiąc badania hormonów.
Ja kiedyś też się bałam, a teraz jestem zwolenniczką tabletek. Dolegliwości związane z PMS zniknęły, poprawiła mi się cera, włosy...
Ale to musi być wyłącznie Twoja decyzja. I nikt nie powinien Cie zmuszać do podjęcia takiej czy innej decyzji. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 11:55 pm Temat postu: |
|
|
Na rynku jest mase tabletek i na pewno razem z ginekologiem dobierzecie właściwe tabletki i rozwieje twoje wszelkie wątpliwości.
Jest to napewno wygodne biorąc pod uwagę waszą sytuację ,zresztą dużo jest plusów ... decyzja twoja i twojego chłopaka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|