Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 11:42 pm Temat postu: |
|
|
aleksandra jesli doszlo do wytrysku w srodku a mialas dni płodne to jest duza szansa ze mozesz byc w ciazy.
skoro szkoda Ci kasy na testy apteczne to wydaj raz a dobrze na test krwi-bhcg. fakt ze kosztuje ok 30zł ale wynik jest pewny w 100%, oczywiscie zrobiony po odpowiednim czasie.
jak długie masz cykle?
z tego co sie zorientowałam to nie liczysz kiedy masz płodne itp?
ponoc zdarza sie ze ciezarne maja okres i nawet nie wiedza ze nosza dziecko..
co Ci poradzic.. albo test krwi albo czekaj do okresu i jak nie pojawi sie to idz do ginekologa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
AlEkSaNdRa8614
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 12:25 am Temat postu: |
|
|
Nie licze dni plodnych nie plodnych... staramy sie uwazac... tzn on sie stara bo mi wszystko jedno... czyli tzw planowana wpadka... bo stosunek bez zabezpieczenia...
i to tak od 10 miesiecy... a dosyc często się kochamy... nawet kilka razy w ciagu dni/nocy zalezy... jednak ostatnio robilam kilka testow... i nie chce bezsensownie patrzec ze nie ma tych 2 kresek... i czekac... no ale poczekam jeszcze troche... moze mi sie cos wyjasni... bo cykle miewam raczej regularne co 28 dni... choc ostatni mi sie spoznil 2 dni i nie mialam typowych bolow przed... tylko te piersi dziwnie obrzmiale... jakbym je czyms ujedrniala... i brodawki duze... no ale chyba za jakis czas pojde zrobic sobie test z krwi... bo kupowac ciagle testy to nie robota... wydasz 10 zl za kazdy a badanie 30 zl... i na to samo wyjdzie a przynajmniej pewnosc 100%
dziękuję za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 10:32 am Temat postu: |
|
|
Dziewczyny bo uduszę Żaden OKRES w ciąży. Proszę Was . Tyle razy wałkowaliśmy już tooooo.
Zdarza się ,że bedąc w ciąży w dniach przypadających na normalną miesiączkę pojawi się plamienie ale to powinien skonsultować lekarz.
Aleksandra jeśli miałaś już okres nawet skąpy ale w miarę normalny to zrób test ciążowy bo już wyjdzie wiarygodny. Nie doszukuj się objawów bo z tym jest naprawdę różnie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
AlEkSaNdRa8614
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 11:53 am Temat postu: |
|
|
No niby tak że nie ma okresu... tylko plamienie, ale nie zapominajmy że każdy organizm kobiecy inaczej zareaguje na ciążę... i może niektóre mają "okres" tylko mniej obfitszy... bo ja wątpię że ta moja znajoma przez 4 miesiące by się nie skapneła,że coś jest nie tak z jej okresem... i dopiero ja z bólu wylądowała w szpitalu to się dowiedziała że jest w 4 miesiącu ciąży... i właśnie to mnie zastanawia... ja zrobię test... ale za kilka dni... coby miec większą pewnośc i nie kupowac stosu testów... albo właśnie pójdę na badanie krwi... ja bym tam chciała byc w tej ciąży więc się nie stresuje jak będzie to super a jak nie no to poczekam aż zajdę...
a które miały na początku ciąży zgagę? bo słyszałam że ona dopada... a mnie od jakigoś czasu co trochę męczy... gdzie wcześniej miałam może ją z raz w życiu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 1:21 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie "OKRES" w cudzysłowie. Kobieta która zna swój organizm i współżyje na pewno pozna ,że ewentualnie jest coś nie tak . Zrozumiałe jest to u naszych mam bo wiadomo inne czasy, mniejsza wiedza na ten temat ale w dzisiejszych czasach...no nie róbmy z siebie zahukanych amerykanów - oni potrafią dowiedzieć się o ciąży w trakcie porodu...no litości . Ale wracając do sprawy. No cóż zrób test jeśli masz jakiekolwiek podejrzenia. Lepiej wiedzieć. Objawy jak objawy. U niektórych są takie a u innych jeszcze inne. Czasami występuję wcześniej a czasami znacznie później więc nie ma co sugerować się objawami innych. U mnie zaczęło się w 9 tygodniu i trwało do końca 13 -tego. Zgaga męczyła mnie od połowy ciąży do samego końca. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
paweł 22
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 12:30 am Temat postu: ciąza. czy to możliwe. POMÓŻCIE |
|
|
Drogie Panie. Mam problem z własną dziewczyną. Tzn razem go mamy. Doskwierają jej jakies ostre bule podbrzusza, senność. Objaw ciązy?? A muszę dodać ze w zeszłym miesiącu miała normalną miesiąćzke. Teraz te bóle towarzyszą jej od tygodnia. A test ciążowy negatywny!! Może któraś z was mi pomoże??
Z góry dziękuje
pozdrawiam Paweł |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 9:25 am Temat postu: |
|
|
Jeśli test bł wykonany 14-16 dni po ostatnim stosunku, to jest wiarygodny. Poza tym objawy ciazy nie występują od razu, tylko w kilkutygodniwej ciazy.
Nie panikuj. Może jej się okres zbliża i stad bóle, a jak jest przemęczona to i senna. Jest wiosna, pogoda jest jaka jest...Może być senna... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulax
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 11:17 pm Temat postu: |
|
|
witam dziewczyny
21 maja kochałam sie z moim facetem, bez zabezpieczenia . Wszedł we mnie na chwile. Wieczorem dostałam okres. Rozmawiałam z nim i twierdzi ze na pewno nie doszlo do wytrysku zebym nie panikowała. Sprawdzalam w kalendarzyku internetowym, pokazalo ze to był dzien niepłodny.
Wczoraj byłam u niego, pieścilismy sie, nie uprawialismy seksu jednak martwie sie ze podczas naszych 'zabaw' moglam w jakiś sposob przenies plemniki do pochwy albo on.
Naczytałam sie teraz troche w necie i panikuje. Wiem ze po tam krotkim czasie nie mozliwe sa objawy ciazy, jednak czytajac 'pierwsze objawy 'wydaje mi sie ze wszystko mam. Dziewczyny jak myslicie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 12:18 am Temat postu: |
|
|
paulax Kilka fundamentalnych spraw:
1. Przed okresem sa dni NIEPLODNE, czyli jak sama nazwa wskazuje nie ma mozliwosci ciazy, po drugie na chlopski rozum dostalas okres? Dostalas! Wiec w ciazy nie jesteś
2. Czy na palcach chlopak lub ty mieliscie sperme? Bo tylko tak plemniki moga dostac sie na palc ach ... w inny sposob w ciaze nie zajdziesz no chyba ze wytrysk wystapi w tobie, lub zaraz po wyjsciu z ciebie.
3. facet wie ze doszlo do wytrysku 0- to nawet widac... nie mowiac o tym ze facet to czuje jesli ma orgazm
4. Aby uniknac takiej paniki i schizow to albo si ezabezpieczcie albo dajcie sobie spokoj z takimi sprawami bo nie jestescie jeszcze na nie gotowi. Bo to ma byc przyjemnosc a nie zycie w strachu po kazdej sytuacji, po ktorej wydaje ci sie ze mozesz byc w ciazy. Wg mnie nie jestes gotowa na takie cos skoro tak panikujesz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
paulax
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 6:14 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | paulax
2. Czy na palcach chlopak lub ty mieliscie sperme? Bo tylko tak plemniki moga dostac sie na palc ach ... w inny sposob w ciaze nie zajdziesz no chyba ze wytrysk wystapi w tobie, lub zaraz po wyjsciu z ciebie.
4. Aby uniknac takiej paniki i schizow to albo si ezabezpieczcie albo dajcie sobie spokoj z takimi sprawami bo nie jestescie jeszcze na nie gotowi. Bo to ma byc przyjemnosc a nie zycie w strachu po kazdej sytuacji, po ktorej wydaje ci sie ze mozesz byc w ciazy. Wg mnie nie jestes gotowa na takie cos skoro tak panikujesz. |
chłopak nie miał napewno spermy, a ja swoimi palcami nie dotykalam sie po narzadach intymnych moich
a co do tego ze nie jestem gotowa, jestem ale ja jestem straszna panikara nie tylko w takich sprawach no coz taka moja natura. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|