Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciąży (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sasha

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki agne8190 za odpowiedź. Czy to, że kilka godzin później dostałam okres nie zmniejsza ryzyka ciąży? Ja mam miesiączki regularne, jak w zegarku. Więc chyba to powinny być dni niepłodne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

27 maja stosunek - na drugi dzien okres - ciaza niemozliwa z dwoch powodow przed miesiaczka sa dni nieplodne, dostalas okres.

9 czerwca - czy sperma (nie preejekulat) miala kontakt z twoim sromem i tymi okolicami? Jesli nie - ciaza niemozliwa.

22 czerwca - jesli na 2 dzien byl okres to znowu ciaza niemozliwa z dwoch powodow - przed misiaczka sa dni nieplodne, dostalas okres.

Kochaliscie sie z zabezpieczeniem, wytrysk na zewnatrz ciaza niemozliwa

Pomysl raczej czy jestes gotowa na takie zblizenia jesli tak panikujesz. Seks to ma byc przyjemnosc a nie katorga pt czy wpadlam czy nie - jesli tak bardzo cie to meczy i zadrecza pomysl czy jestes gotowa - wg mnie nie.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

9 czerwca sperma nie miała kontaktu ze sromem. Preejakulat być może pojawił się w czasie gdy nasze narządy się stykały ale sperma nie.

Zmartwiła mnie sytuacja z 22 czerwca bo agne8190 napisała, że jest to możliwe. Wiem, że tuż przed miesiączką są dni niepłodne, ale tak na prawdę nie prowadzę żadnych obserwacji w tym kierunku. Obserwuję tylko śluz, ale to też różnie bywa.

Masz rację mala_mi, pisząc że panikuję. Wiem to. Chciałabym bardziej wyluzować w tej kwestii, ale gdy później analizuję chwile z chłopakiem, różne wypowiedzi, które przeczytam np. na Forum to zaczynam się bać. I do tego dzisiaj nagle poczułam się źle, zaczęło mnie mdlić, i kręcić mi się w głowie. I stąd takie myśli.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sasha mdlosci, krecenie w glowie - to badziej psychika plata figle niz objawy ciazy.

Wiele juz na forum widzialam wiec wierz mi, fakt ze masz regularne cykle jak w zegarku tylko jeszcze bardziej "potwierdzaja" ze ciaza jest niemozliwa. Nie wiem na jakiej podstawie kolezanka twierdzi ze ciaza jest mozliwa. Plemniki w nieprzujaznym srodowisku dlugo nie przezyja. A po drugie nie ma co gdybac jesli sytuacje mialy miejsce tuz przed miesiaczka, a inne z zabezpieczeniem. Koniec kropka. nie panikuj w ciazy nie jestes.

Masz dwa wyjscia:
- zrobic test - minimum14 dni od sytuacji - jesli chcesz miec 100% pewnosc najlepiej zrobic go z krwi tzw test BHCG - ale i tak jestem pewna ze wyjdzie negatywny
- isc do ginekologa - przy okazji potwierdzi brak ciazy, i poprosic o tabletki antykoncepcyjne - to napewno zwiekszy komfort "psychiczny"

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Lip 01, 2010 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ból jajników 1-2 dni po stosunku nie wskazuje na objawy wczesniej ciąży ?
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lip 01, 2010 1:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 napisał:
ból jajników 1-2 dni po stosunku nie wskazuje na objawy wczesniej ciąży ?

No oczywiście ,że nie. Przecież plemnik musi połączyć się z komórką jajową , tak? To następuję w określonym czasie. Zapłodniona komóreczka musi się zagnieździć w macicy ....to trwa . Objawy nie występują ot tak odrazu.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lip 01, 2010 2:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po 2 dniach nie mozna nawet mowic jeszcze o fizycznej ciazy. Jak by tak bylo to tabletki "po" byly by nieskuteczne, bo to nie sa tabletki poronne, jak wielu uwaza (potem pisza glupoty na forach i idzie plota w swiat).

PostWysłany: Pią Lip 02, 2010 12:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 i mala_mi - dziękuję za odpowiedź, czyli takie bóle jajników, piersi itd. kilka dni po to niepotrtzebne podsycanie emocji i wkręcanie sobie objawów Wink ?
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lip 02, 2010 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 tak to jest typowo podloze psychiczne - wkręcanie sobie. Człowiek sobie jest w stanie wiele wkręcić objawy ciaży również.

PostWysłany: Nie Lip 04, 2010 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi - dziękuję za odpowiedzi Mr. Green jeśli boli mnie brzuch jak na okres, a mam jeszcze tydzień do niego to nic nie oznacza (związanego z wczesną ciążą) Cool ?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41