Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adzia17
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Cześć. Dziewczyny piszę już kolejny raz. Od czerwca staramy się o dzidziusia, ale do tej pory nic. Trzy miesiące temu byłam u ginekologa, który zrobił podstawowe badanie gin. oraz USG do pochwowe i powiedział, że wszystko ok. Dostałam tylko tabletki na upławy i to, że dalej mam brać kwas foliowy. Kazał umówić się na wizytę w czerwcu. W poprzednim miesiącu miałam 3 dniowy okres ( pierwszego dnia plamienie, drugiego krwawienie, trzeciego plamienie). Minęło 28 dni i nadszedł czas kolejnej miesiączki, wczoraj było plamienie, dziś krwawienie, które pod wieczór przekształciło się w plamienie. Każdą miesiączkę pomijając te dwie miałam po 5 dni - dość obfite. Zaznaczę, że testu ciążowego nie robiłam od 7 miesięcy, bo od tylu mój cykl jest jak w zegarku co 28 dni. Tak pragnę dzidzi, ale to może już jakaś paranoja... Jeszcze taki fakcik, że przez ostatnie 2 miesiące przytyłam, no i biust większy, a niby jem jak zwykle. Co to może być?! Może już teraz iść do lekarza ?! Czekam na dobrą rade Z góry dzięki :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim zacznij od testu. Jesli sa jakiekolwiek podejrzenia to go wykonaj. Poza tym samo badanie ginekologiczne i usg nie dają pewności,że jest ok. Jak widać ciązy nie ma więc coś nie gra.
Zapraszam tutaj http://www.biomedical.pl/forum/-vp119913.html#119913
W tym temacie porozmawiamy na tego typu sprawy.
Objawy jak objawy rzecz indywidualna dla każdej kobiety i kazdej ciąży. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olgai
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie, czy jest jakaś szansa, że po dostaniu miesiączki (nie była ona ani krótsza ani mniej obfita niż zwykle) i zrobieniu 2 testów, które wyszły negatywnie mogę być w ciąży. Nie mam żadnych objawów, może oprócz rzadszego załatwiania potzreb fizjologicznych, chociaż szczerze powiedziawszy tego pewna nie jestem, możliwe że już świruję i wyłacznie tak mi sie wydaje, od stosunku minął ponad miesiac. Za 2 dni mam dostać kolejny okres, ale dzisiaj i w dzień owulacji dostałam niespodziewanego plamienia, było ono drobne. Tak wiec czy moge byc w ciazy i czy plamienie może oznaczać początek okresu, który po prostu dostanę szybciej ? ;/
Martwię się jak cholera |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 10:02 pm Temat postu: |
|
|
olga a testy robiłas po jakim czasie? tzn ile dni minelo od stosunku? jesli 16 lub wiecej to wynik jest prawidlowy.
a te plamienie o ktorym piszesz to moze byc zwiazane z owulacja,tzw okołoowulacyjne.
nie jest zwiazane z ciaza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziunia wp
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny opowiem wam moją historię....Z mężęm staramy sie o dzidzie od prawie roku tzn do pażdziernika 2010 kochaliśmy się codziennie nie licząc okresu potem zaczelismy kochac sie w dni plodne tylko i po stosunku unosiłam nogi do góry nic to nie dało za kazdym razem płacz ze dostałam okres znowu. Jutro powinnam dostać okresu ale już nie mysle tak o dziecku ze juz musze je miec zaczelismy kochac sie z meżem tylko wtedy gdy mamy na to ochote,jest tyle dzieci na swiecie ktore potrzebuja rodziny widoczne ktoś na gorze ma inne plany wobec niektorych ludzi
Dodano po 1 minutach:
a testów ile zrobiłam to nie potrafie zliczyc bo tyle ich było |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 8:59 pm Temat postu: |
|
|
dziunia wp współżycie codzienne czasami przynosi odwrotny skutek . Przede wszystkim należałoby się zbadać. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziunia wp
|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 9:29 pm Temat postu: |
|
|
janbym chciala ale maz nie chce a wole go nie zmuszac do tego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziunia wp
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 10:17 am Temat postu: |
|
|
ale ja juz nie chce sie użalać nad sobą,wiem ze nie wszystko mozna miec odrazu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klonik
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 4:23 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Widzę że tosia nadal wytrwale na posterunku! Dobrze że jest ktoś taki. Dzięki Ja po przerwie pojawiam się na forum bo niestety nadal nic z moich starań nadzieja jednak umiera ostatnia. Mam pytanie po jakim czasie mogą wystąpić kłucia i ból w podbrzuszu? Męczyło mnie to kilka dni temu teraz miewam od czasu do czasu, jestem 3 dni przed @. Wszystko prowadzące do celu było zachowane nawet kupiłam test owulacyjny. oprócz tego dziwnie kręci mi się w głowie i nic mi się nie chce, a już nie myślę o nerwach, pochłaniam każdą ilość jedzenia i moje ciśnienie jest niższe niż zwykle, temperatura 37,2. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|