Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wczesne objawy ciazy

Idź do strony 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gass
Gość

PostWysłany: Wto Gru 13, 2005 5:00 pm    Temat postu: Wczesne objawy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, czy objway wczesnej ciazy, to znaczy trzeci tydzien od zaplodnienia, moga byc przerywane? Sadzeze moja dziewczyna moze byc w ciazy, i niepokoja mnie troche objawy mam na mysli, bol w piersiach, oraz ich powiekszenie, czeste sikanie, zawroty glowy. Wszystkie objawy te wystapily lecz kazdy z nich trwal najwyzej jeden dzien. Oczywiscie piersi jak wydawaly sie wieksze tak nadal sie wieksze wydaja Smile Pytam czy to normalne ze dziewczyna prez caly dzien ma zawroty glowy, a potem nic.... Pojawia sie bol w piersiach, dwa dni pozniej stwierdza ze sa wieksze, ale nie zaczynaja juz wiecej bolec, tak samo z oddawaniem moczu, przez jeden dzien bieala do lazienki prawie co godzine i wiecej sie to nie powturzylo. Czy wogole moga to byc oznaki ciazy? Wszystkie wystapily w koncu drugiego i przez caly trzeci tydzien od stosunku. Obawiam sie ze moze to byc oznaka, np. niedostatku hormonow, co moze byc przyczyna nieprawidlowego rozwoju ciazy lub poronienia. Wiem ze najlepiej sie z tym zglosic do lekarza ale prosze o odpowiedz.
Powrót do góry
sylwia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 14, 2005 3:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a może miała wtedy owulację Smile takie objawy też mogą występować przy owulacji
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Gru 14, 2005 8:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem objawy moga sie troche przerywac, nie jet powiedziane i tak si nie dzieje że objawy wystepują ciagle, chodz im bardziej zawansowana ciąza tym czestrze one są dl poszczególnej fazy.

Zgadzam sie też z przedmówczynią Wink Takie objawy moga być spowodowane owulacją, oraz wieloma innymi czynnikami Wink

radził bym zaczekać jeszcze tydzień, półtora jezeli objawy sie powtórza a macie duze obawy że moglo dojść do zapłodnienia zróbcie test Smile to najszybszy i najłatwiejszy sposób skonfrontowania dłużej wystepujacych objawów ze stanem faktycznym.
Powrót do góry
Gass
Gość

PostWysłany: Sro Gru 14, 2005 5:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz, owszem istnieja duze szanse ze jest w ciazy. Jak sobie teraz szybko przeliczylem, to faktycznie objawy te przypadly dokladnie na srodek cyklu, wiec istnieje duze prawdopodobienstwo iz sa wywolane owulacja Smile
Powrót do góry
monika1984

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 6:47 am    Temat postu: czy to jest mozliwe zeby okola 4 tygodnia juz cos czuc?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak sie zastanawiam czy to mozliwe zeby ok 4 tygodnia mozna juz zaobserwowac jakies oznaki ze jet sie w ciazy??! od jakiegos czasu mam straszne zawroty glowy, czesto jest mi slabo, jestem senna i mam mdlosci....a w pracy ledwo wytrzymyje 8h!! Crying or Very sad poza tym nam strasznie nabrzmiale piersi... ne wiem czy to moga byc jakies objawy czy to tylko moja wyobraznia o checi posiadania didziusia...?? byla bym najszczesliwsza osoba na swiecie gdybym byla w koncu w ciazy... Very Happy pozdrowionka i buziaczki Wink i prosze o odpowiedz albo nawet i kilka...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heja z tego co wiem to około ósmego tygodnia piersi stają się bardziej wrażliwe, bolesne, staję się także pełniejsze, a dookoła brodawek powstają niewielkie guzki, które są ujściami gruczołów łojowych. W tym okresie macica jest już powiększona mniej więcej do rozmiaru pomarańczy.
Na początku ciąży zmieniają się też narządy płciowe, stają się sine i „rozpulchnione”. Jeżeli nastąpiło zapłodnienie, to temperatura ciała w czasie spodziewanego terminu miesiączki zwiększa się o jakieś 6-10 kresek.
U niektórych kobiet w pierwszych tygodniach ciąży pojawiają się przebarwienia skórne – na wargach sromowych, brodawkach, linii biegnącej od pępka do spojenia łonowego, mogą pojawić się także przebarwienia na twarzy.
Bardzo charakterystycznym objawem ciąży są też poranne nudności, a nawet wymioty, które ustępują po 14, 16 tygodniach, a rozpoczynają się już ok. 2 tygodniu od zapłodnienia. Może pojawić się także nadmierne wydzielanie śliny, a także nieprzyjemne zaparcia.
Wiec jesli masz wiekszosc z tych objawow to wszystkiego najlepszego Exclamation Razz
Moze wybierz sie do gina?zeby sprawdzic czy fasolka siedzi w brzuszku?
PS- długo spoznia Ci sie okres???

Powrót do góry
Aga xs
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 2:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja proponuje wynonac test ciazowy,a potem ewentualnie wizyta u ginka.Zycze dwoch kreseczek.Pozdrawiam. Laughing
Powrót do góry
monika1984

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 10:09 pm    Temat postu: odp Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w sumie okres mi sie jeszcze nie spoznil...powinnam dostac ok 13 lipca, ale mam nadzieje ze nie dostane i ze jednak fasolka jest juz w moim brzuszku...test planuje zrobic jednak dopiero wtedy jak nie dostane okresu...pzdr i buziaki Wink
Powrót do góry
annaa

PostWysłany: Sro Lip 11, 2007 9:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hallo Monia! Powiem Ci na swoim przykladzie ze po okolo 4 tygodniach mozesz miec pierwsze objawy ciazy,musisz tylko obserwowac swoje cialo. Mnie naprzyklad piersi zawsze bolaly tydzien przed okresem,a tu zaczely bolec mnie okolo 10 dni przed spodziewanym okresem,oraz czulam sie szybko zmeczonai senna. Sprawdzila sie u mnie metoda mierzenia temperatury wewnetrznie,przed okresem powinna byc ponizej 37...natomiast jesli jestes 3 dni przed okresem a temperatura jest powyzej 37 to mozesz byc dobrej mysli,ale wiesz kazda kobieta przechodzi to wszyto inaczej...u mnie to sie sprawdzilo i jestem juz w 6 miesiacu.Pozdrawiam
Powrót do góry
Aneta78

PostWysłany: Sob Sie 18, 2007 9:18 pm    Temat postu: Wczesne objawy ciazy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Dziwczyny:)jestem nowa.Gratuluje przyszlym mamusiom,i trzymam kciuki za pozostale,bedzie dobrze.Ja jestem szesliwa mama 7letniej coreczki:)I z mezem postanowilismy postarac sie o rodzenstwo.problem polega na tym ze od 5 mies.stwierdzono u mnie zespol policystycznych jajnikow,a jeszcze mam nieregularna miesiaczke.wiec wzielam los w swoje rece i kupilam test owulacyjny.Za trzecim razem trafilam w owulacje,cud:)to bylo 13.08od 15.08 bola mnie sutki i powiekszyl mi sie brzuch.Czy to mozliwe ze sie udalo?Boje sie rozczarowania,bo tera miesiaczke moge dostac nawet za 90 dni:(i nie bedzie tak latwo.Coreczka ma 11.09 urodziny i az blaga o rodzenstwo,prosze o wsparcie.pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 1 z 42