Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maryla78
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 29, 2019 9:10 am Temat postu: |
|
|
Brałyście kwasy omega 3 w ciąży? W mojej diecie trochę kiepsko z rybami i zaczęłam dlatego brać dodatkowo omega 3 naturell, skład ma bardzo fajny, dużo dha, a jest to super ważny składnik dla rozwoju mózgu i wzroku dziecka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Czw Lip 04, 2019 9:56 pm Temat postu: |
|
|
zamiast kilku rożnych preparatów to jednak wolę brać mamadha, ma zalecane przez PTG ilości witamin i minerałów i też są ich odpowiednie ilości. Dla mnie w tej formie jest duzo wygodniej, jeden preparat a dba o potrzeby i mamy i maluszka, bo wiadomo że w tym okresie jst dużo większe zapotrzebowanie na te składniki i samą dietą nie da rady wyrównać wszystkiego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 26, 2019 9:19 am Temat postu: |
|
|
A co ma tam dokładniej w składzie ten z Naturell, jeżeli chodzi o omega-3? Jestem zainteresowana. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lineska
|
Wysłany: Pią Sie 23, 2019 8:09 am Temat postu: |
|
|
Dziewczyny pamiętajcie że sam kwas omega 3 to za mało w ciąży, tak jak pisałam dużo lepiej jest brać kompleks i obowizkowo te 5 zalecanych przez PTG składników, ja to miałam w mamadha premium i nie musiałam się martwić czy o czyms nie zapomniałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
maryla78
|
Wysłany: Pią Sie 23, 2019 11:01 am Temat postu: |
|
|
Tinny napisał: | A co ma tam dokładniej w składzie ten z Naturell, jeżeli chodzi o omega-3? Jestem zainteresowana. |
ja biorę ten omega 3 1000mg, ma olej z ryb, kwas EPA, świetny dla pracy serca, DHA pomagające mózgowi prawidłowo pracować a także dobre dla oczu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Sob Sie 24, 2019 8:10 pm Temat postu: |
|
|
A kwas foliowy jaki bierzecie? Zwykły czy ten lepiej przyswajalny folian? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
peperoni
|
Wysłany: Nie Sie 25, 2019 11:25 am Temat postu: |
|
|
na pewno DHA jest ważne, ale tak jak pisałam lepiej brać kompleks, masz wtedy w opowiednich proporcjach podane wszystkie zalecane składniki, a nie tylko kwasy omega są ważne. Kup sobie mama dha będziesz brała tylo 2 tabletki dziennie i już nie musisz się martwić o inne dodatkowe suplementy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2019 10:59 am Temat postu: |
|
|
yaska napisał: | A kwas foliowy jaki bierzecie? Zwykły czy ten lepiej przyswajalny folian? |
Tylko ten lepiej przyswajalny! Naturell folian sobie weź, ma 100% aktywną formę kwasu, a ten zapobiega wadzie cewy nerwowej u dziecka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneluna
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2019 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo dobry skład mama gdha premium skłonił mnie do zakupu. Są tam najważniejsze składniki potrzebne do dobrego rozwoju dzidziusia. Nawet karmiąc piersią można też brać te same witaminy. No i należy pamiętać o zdrowej diecie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|