Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wodniak jądra- temat specjalnie do tego przeznaczony

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 25, 26, 27  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rybex

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 12:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja juz mam wlasnie takie jadra ze w rece go nie mieszcze ... jest wiekosci ziemniaka Sad i chyba raczej pojde do lekarza ... bo jak sie poloze na brzuchu np do spania to mnie boli Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
adam1975

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 4:17 pm    Temat postu: wodniak jądra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja ci powiem więcej jak się leczyłem na wodonercze to urolog mnie standardowo badał w tych miejscach też i sie mnie spytał czy mnie boli ja mu powiedziałem że nie bo faktycznie mnie nie boli, to nic więcej nie mówił,
Powrót do góry
rybex

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja juz sam nie wiem Sad troche sie czaje isc do lekarza ale pewnie pojde po skierowanie do urologa i zobaczymy co on powie ;]Wink
Powrót do góry
rekin

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie!
Kto zadał sobie odrobinę trudu i przeczytał ten wątek od początku-ten mnie zna:)
Wyobraźcie sobie, żę po 2 latach walki z wodniakiem w zeszły poniedziałek dostałem telefon ze szpitala w W-wie, że jest wolny termin i mam 10 minut na decyzję czy chcę się zoperować.
No i dziś własnie wyszedłem po zabiegu!!!
Chciałbym podzielić się z Wami wszytkimi doświadczeniami a nawet zdjęciami tylko, że admini na tym forum nie tolerują fotek:( A szkoda!!!
Operacja ze znieczuleniem (zastrzyk w kręgosłup) trawała jakieś 45 minut. Nic mnie nie boli tak, żeby nie móc wytrzymać. Na razie jajka mam zaklejone opatrunkiem i jedyny problem to, że sikam w góręSmile i mam dość leżenia na plecach!!!
ps. jajka wygladają jak rozdeptana ropucha zszyta na plecach czarną nitką Smile
Więcej informacji w kolejnych dniach.
Powrót do góry
rybex

PostWysłany: Czw Sie 02, 2007 11:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli 2 lata czekales na operacje czy jak ?? I ile bedziesz musial tak lezec Smile ?? I nie uprawiac seksu .. czy cos podobnego ... bo ja uprawiam wszystko co sie da Smile hih razem ze sportem Sad i jak to z tym bedzie ??

Pozdrawiam
Powrót do góry
rekin

PostWysłany: Pią Sie 03, 2007 11:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie wodniak nie był aż tak duży. Lekarze nie chcieli się podjąć operacji i odsyłali mnie jeden do drugiego. Poza tym miałem powiększone samo jądro (a w nim znikome ilości płynu) + oczywiście rasowy wodniak. Jajko mieściło mi się w dłoni. Dla porównania w szpitalu równolegle ze mną był chłopak który miał 700ml-rowego wodniaka jak mu powiedziano po operacji. A więc mój faktycznie był "pikusiem".
Co do seksu to myślę, że delikatnie zacznę już za 2 tygodnie. Na razie cieszy mnie to, że rano mam wzwód - tak zwany poranniak Smile)
Dziś rano pierwszy raz od operacji zdjąłem sobie sam opatrunek i wreszcie umyłem jajka. Jajo jest większe niż przed zabiegiem, opuchnięte ale przy dotyku nie boli. Zrobiłem sobie solidny opartrunek i szerokim plasterem improwizowane majtki tak by wszystko bylo w górze.
Niebawem ciąg dalszy sagi o wodniku szuwarku Wink
Powrót do góry
vv0ytekk

PostWysłany: Pią Sie 03, 2007 11:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wpadlem zobaczyc co dzieje sie u wodniakowcow:0 o to bardzo sie ciesze Rekin ze miales zabeig:) trzymam kciuki za powrot do zdrowia:) ja narazie ciesze sie ze dostalem sie na studia i jestem szczesliwym studentem UMCS-u w Lublinie:)
Powrót do góry
rybex

PostWysłany: Sob Sie 04, 2007 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wojtek a tez mialas wodniaka ??

Wy to macie szczescie w nieszczesciu SadSmile tz ja mam dopiero 15 lat i wiecie jak to jest ... tu isc od lekarza tu oderwac sie na tyle od szkoly itp Sad
Powrót do góry
rybex

PostWysłany: Sro Sie 08, 2007 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i bylem ... poszedlem do mojego rodzinnego lekarza .. on powiedzial ze nie wie co to moze byc ze moze to byc przepuklina wodniak itp Razz zostalem skierowany na chirurgie i na urologie ;p pojechalem do jednego szpitala oddalili mnie na drugi Razz na drugim stwierdzili ze to wodniak zrobili usg i mam isc za 2 dni umowic sie na operacje .... Sad Razz Smile
Powrót do góry
rekin

PostWysłany: Sro Sie 08, 2007 10:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Minął tydzień + 1 dzień po zabiegu. Na operowanym jajku nadal utrzymuje się obrzęk. Opatrunki są coraz bardziej czyste ale nadal z rany sączy się jakaś substancja. Za 2 dni zdjęcie szwów (chyba,że sie znie zagoi).

Rybex - głowa do góry! Dobrze, że małolat jeszcze jesteśSmile Szybko się zagoi i za jakiś czasz nie będzie nawet śladu po operacji. Powodzenia!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 25, 26, 27  Następny
Strona 20 z 27