Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rybex
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 08, 2007 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Ci Rekin Jak bede mial operacje napisze co i jak dla innych
3majcie sie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rybex
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 6:42 pm Temat postu: |
|
|
wrocilem dzisaij ze szpitala !! jesli ktos ma jakies pytanka to walcie smialo a opowiem co i jak powiem tyle poszedlem w czwartek w piatek operacja i w niedziel bym wyszeldjakby byly wypisy ale wypisy od poniedzialku do piatku wiec wyszedlem dzisiaj pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rekin
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 8:38 pm Temat postu: |
|
|
Siemnko!
No to luksusowo RYBEX:) Mam nadzieje, ze dobrze się czujesz!
Ja już od kilku dni chodzę już opatrunków. Jajko nadal jest sporo większe ale z dnia na dzień widzę poprawę. Mam sobie zrobić USG i iść na ostatnią kontrolę.
Pozdro600 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rybex
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 8:51 pm Temat postu: |
|
|
a wlasnie Rekin mam pytanko czy zaraz po operacji jako bylo takie samo jako wczesniej ?? Bo ja nie widze duzej roznicy a mam to jajko mam jak ziemniaka zmneijszy mi sie to z czasem ?? Ile juz tyg nosisz opatrunki ??
Pozdrawiam
ja mam kontrole w czwartek pierwsza |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rekin
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 8:12 am Temat postu: |
|
|
RYBEX - Dziś mijają 3 tygodnie od zabigu. Zaraz po opreacji mojej jajko było większe niż przed nią!. Stopniowo opuchlizna zmniejsza się.
Opatrunki nosiłem przez 2 tygodnie. Z czasem przestały się brudzić a ranka się zrosła. Miałem dwa cięcia, jedno duże operacyjne, drugie małe na jakąś łuskę z której miał bydobywać się płyn przez 2 kolejne dni.
Po tej małej został malutki slad.
Najgorsze jest to, że jajko ciągle jest większe i niewygodne:(
Lekarze mówili, że taki stan może potrwać nawet kilka tygodni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty89
|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Pol roku temu mialem operowanego wodniaka. Jednak od pewnego czasu zauwazylem ze wodniak powrocil :/ Przedtem byl umiejscowiony na gorze jadra a teraz pod. Przedtem nic mnie nie bolalo, a teraz jesli np troche pobiegam to czuje leciutki bol czasem promieniujacy do podbrzusza. Chcialem sie zapytac czy ktos mial juz taki przypadek? Czy moze tym razem jest to cos gorszego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bochen
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 12:49 pm Temat postu: |
|
|
a czy ten wodniak moze sie objawiac powiekszonym nasieniowodem?? mam nasieniowod srednicy malego palca u reki... co to moze byc...? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rybex
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 3:49 pm Temat postu: |
|
|
QWERty na tym samym jadrze masz tego wodniaka ?? Jesli zostal tamtym razem wyciety razem z oczyszczeniem scianek to nie moze juz powrocic. Chyba ze miales tylko spuszczana wode.
Ja dzisaij bylem u kontroli ;/ prawie ze sie zalamalem ;/ powiedzial ze nie moge cwiczyc na silowni przez pol roku i zwolnienie mam z WF na pol roku. A trenuje i gram bardzo dobrze w Pilke Reczna Teraz rocznik w ktorym bym swiecil a tu kupa !! Jeszcze zrobil mi sie krwiak podobno po tej operacji na jadrze i mam jakis antybiotyk zapisany
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
qwerty89
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Tak, na tym samym. W dotyku jest taki sam jak wodniak, podswietlalem go tez latarka i swieci jak wodniak. Mialem normalna operacje, wydawalo mi sie ze to wycieli. A moga to byc zylaki? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rekin
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 8:54 am Temat postu: |
|
|
qwerty89 - nikt z nas nie jest lekarzem i przez internet diagnozy Ci nie wystawi:) Śmigaj do lekarza i nie stresuj się na zapas.
Z tego co wiem, nie może być powtórki wodniaka - przecież osłonki jądra w których sie tworzy zostały usunięte operacyjnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|