Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wodniak jądra- temat specjalnie do tego przeznaczony

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 25, 26, 27  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rybex

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 12:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co tam u Was slychac Wodniczki Very Happy ??; > Szczerze umnie do tej pory to wszystko sie jakos nie zagoilo Sad czasami boli i do konca dwa jadra nie sa juz takie same Sad (

Pozdrawiam Was !! Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
_fanek

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 12:28 pm    Temat postu: Wodniaczek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich wodniaków. Miałem 18 kwietnia operację wodniaka, w znieczuleniu podoponowym, w sobotę już opuściłem szpital. wczoraj 26.04 byłem na kontroli u urologa ,popatrzył i powiedział że się dobrze goi i skasował 50 zeta a szwy się same rozpuszczą. przeciwbulowych nie brałem oprócz tej którą wstrzyknęli do kroplówki po zabiegu. Mogę powiedzieć że bardzo się bałem tego zabiegu ,odciągałem czas zabiegu ,a to nie było takie straszne , gorszy jest czas oczekiwania na pełne wyzdrowienie , na razie dostałem 30 dni zwolnienia z pracy ale nie wiem czy to wystarczy aby w pełni dojść do zdrowia. Nie bójcie się "cała naprzód "do zdrowia. Głowa do góry czołem "wodniacy" Evil or Very Mad nie taki diabeł straszny jak go malują.
Powrót do góry
filipek24

PostWysłany: Czw Maj 01, 2008 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich mam taki problem w ze w okolicach lewego jadra zrobil mi sie torbiel bylem u lekarza poniewrz odczuwalem bul on powiedzial ze to nic groznego ale nie jestem pewien czy mial do konca racje nie wiem co teraz dalej zrobic czy ktos moze mi pomoc albo cos podpowiedziec czu mial ktos podobna sytuacje?????????bardzo prosze o pomoc!!!![/i][/b]
Powrót do góry
adamo444

PostWysłany: Wto Maj 20, 2008 5:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla tych, którzy tu trafili i myślą, że mają 3 jajko Wink
Dziś byłem u urologa. U mnie to przepuklina mosznowa. Radzę udać się do lekarza.

Pozdrawiam
Powrót do góry
adam1975

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 9:17 am    Temat postu: wodniak jadra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powidzcie mi prosze jak wyglada to badanie usg, czy boli lekarz mi kiedys powiedzial ze mam wodniaka i ze jak nic ie nie dzieje to ok. badal mnie i nic wiecej nie stwierdzil, mowil tylko ze w razie czego zanim zrobi sie operacje to mozna ten plyn odciagnacc, choc to podobno mala skuteczne ale szansa jest ze nie bedzie nawrotu mala lae najpierw mozna tego sprobowac, mam pytanie bo jestem bardzo wstydliwy, jak to wyglada?mial ktos odciagany plyn jak ten zabieg wyglada wiem tylko tyle ze robi sie to strzykawka, robi to lekarz czy pielegniarka, tak mysle ze beda mi musieli jakos napiac te moszne bo tak to sie chyba trudno wbic igla, i jak wyglada usg, boli? a mial ktos rtg jadra? wole wiedziec jak to wszystko wyglada zanim sie rozbierze przed pielegniarka czy lekarzem zeby sie psychicznie nastawic, czekam na odpowiedź
Powrót do góry
rybex

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 12:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stary nie masz sie co martiwc Very Happy USG to komputerowe zdjatko Smile Lekarz kladzie Ci maszynke na jajku i widzi w komputerze co sie dzieje w srodku xD Poczyta na wikipedii Smile Nic nie boli przyloz sobie byle co do jajka hehe i to takie wlasnie uczucie Smile Ja mialem odrazu operacje nie mialem wysyanej wody. Operacja jest na znieczyleniu na spaniu .. nie wiesz kto Cie operuje i co Ci robi Very Happy hehe wiec nie masz sie co wstydzic i bac Very Happy Smile
Powrót do góry
adam1975

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 4:44 pm    Temat postu: wodniak jądra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak ktos mial podobne przezycia niech pisze im wiecej tym wiecej bede wiedzial, dzieki wszystkim z gory
Powrót do góry
adamo444

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 12:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem jedno - jeśli mają się nakłuwać to w miarę możliwości poproś by robili to pod obecnością USG, albo chociaż żeby naprawdę bardzo uważali. Mi nakłuwali mosznę i teraz już 2 miesiąc mam obrzęk powrózka nasiennego. Jak byłem prywatnie na USG to lekarka za głowę się łapała, że nakłuwali się bez USG.
Powrót do góry
adam1975

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 12:29 pm    Temat postu: wodniak jadra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok wielkie dzieki
Powrót do góry
qwertyu

PostWysłany: Wto Sty 20, 2009 10:38 pm    Temat postu: powitać:) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czołem wszystkim:) Mam 26 lat. Miałem operacje usunięcia wodniaka na prawym już 7 lat temu, wcześniej chodziłem z wodniakiem chyba z 10 lat, aż ze względu na dziewczyny i te sprawy poszedłem do urologa, na usg i na zabieg. Po zabiegu faktycznie jądro było jak wielki kamień (a nie piep...a woda) ale po jakiś czasie zmniejszyło się i wyrównało z lewym. Pozdrawiam wszystkich z tego typu schorzeniem bo doskonale wiem ile smutku w młodości przez to miałem, i doradzam każdemu kto ma coś takiego aby szedł na zabieg!

Podsumowując wszystko mam trzy pytania do ludzi którzy przez to przeszli:
1. moje jądro po wodniaku jest jakby bardziej twardsze; jak je ściskam w porównaniu do lewego nie ruszanego odczuwam inny rodzaj bólu, taki wyraźniejszy. Wy też tak macie?
2. jądra są takie same, lub niewiele różne jak być powinno ale u mnie w mosznie po stronie gdzie był wodniak coś jeszcze zostało, nie woda tylko jakby jakieś błony, wprawdzie w całości patrzeć tą stronę moszny jest w niej ok 2 razy więcej mnie, niż z lewej strony. I nie wiem... może lekarze coś zostawili co mieli wyciąć?
3. kiedy miałem wodniaka mogłem nim po prostu ruszyć jakbym miał dodatkowe mięśnie w prawej pachwinie, to zostało i jak chce sobie ruszyć prawym jądrem to czuje że ruszam tylko tym właśnie co tam zostało tymi błonkami. Pytałem lekaża nie potrafił mi na to odpowiedzieć, sam się tylko domyślam że skoro chodziłem tyle z takim ciężarem dużym wodniakiem musiał na czymś wisieć? i wykształcił się mięsień, który już we mnie zostanie? Słyszał ktoś coś na ten temat?

Jeszcze raz chłopaki - pozdrawiam!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 25, 26, 27  Następny
Strona 22 z 27