Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wspomagacze w odchudzaniu i nie tylko

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alicja0

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Paź 22, 2010 12:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej wszystkim. Poradźcie mi, bo chcę zacząć brać jakiś wspomagacz na odchudzanie, suplement, oczywiście wspomagający ochudzanie a nie odchudzający. Znacie jakieś dobre środki?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kuźma

PostWysłany: Pią Paź 22, 2010 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim zanim zaczniesz cokolwiek brać musisz zacząć ćwiczyć i stosować dietę. Sam wspomagacz nic nie pomoże bez wysiłku fizycznego.
Powrót do góry
insomia

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Racja- ćwiczenia i dieta przede wszystkim. Ja biorę już jakiś czas nutri slim i bardzo podpasował mi ten suplement, zwłaszcza że ma fajny smaczek. I nie zgodzę się z wcześniejszymi opiniami, że te wspomagacze to dziadostwo, bo to nie prawda. Ja się jeszcze nie zawiodałm, nie czuję się gorzej, a tylko lepiej.
Powrót do góry
alicja0

PostWysłany: Pon Paź 25, 2010 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak wiem. Na diecie jestem już od 3 tygodni a od listopada zapisałam się już na zajęcia z aerobiku. Chcę wspomóc czymś moje odchudzanie a nie brać jakieś szkodliwe odchudzacze. A co to jest nutri slim? Byłabym wdzięczna jakbyś mi napisała coś więcej.
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Paź 26, 2010 2:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alicja0, z tego co czytałam o NutriSlimie to jak to piszą: innowacyjny suplement diety.. podobno skutecznie wspomaga odchudzanie, zmniejsza poczucie głodu oraz zwiększa przemianę materii, oczyszcza organizm z toksyn i wzbogaca dietę o błonnik .. dodaje się ten proszek ( z czego podobno jest bardzo pyszny Wink ) do wody, jogurtu, płatków śniadaniowych, ulubionego napoju itp.

sama go nie stosuję, więc nie bardzo mogę wypowiedzieć się na temat tego suplementu diety, tylko tyle co o nim słyszałam i czytałam - opinie, komentarze, oceny ..

ale trzeba pamiętać przy odchudzaniu o odpowiedniej diecie, ćwiczeniach .. niektóre diety są korzystne i pozwalają szybko zrzucić wagę, ale szybkie zrzucenie wagi często grozi efektem jo - jo .. powinno się też często uprawiać spory, najlepiej: pływać na basenie, jeździć na rowerze lub rolkach, chodzić na siłownię .. najlepiej też ćwiczyć w domu przynajmniej pół godziny dziennie - ćwiczenia rozciągające, brzuszki, rowerki, skakania na skakance itp. Wink

oczywiście po ćwiczeniach możesz zauważyć, że bardziej "przytyłaś" niż schudłaś, ale to normalne .. tkana tłuszczowa powoli zaczyna się uwydatniać i staje się bardziej widoczna, aby stopniowo zacząć ją spalać .. ja miałam właśnie ten sam efekt .. Wink
insomia

PostWysłany: Wto Paź 26, 2010 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 napisał:
ale trzeba pamiętać przy odchudzaniu o odpowiedniej diecie, ćwiczeniach .. niektóre diety są korzystne i pozwalają szybko zrzucić wagę, ale szybkie zrzucenie wagi często grozi efektem jo - jo .. powinno się też często uprawiać spory, najlepiej: pływać na basenie, jeździć na rowerze lub rolkach, chodzić na siłownię .. najlepiej też ćwiczyć w domu przynajmniej pół godziny dziennie - ćwiczenia rozciągające, brzuszki, rowerki, skakania na skakance itp. Wink

Święta prawda. Tak jak napisałaś, że jeśli nie każdy ma czas żeby chodzić na basen czy siłownię trzeba choć pół godzinki ćwiczyć w domu, włączyć sobie muzykę albo ulubiony serial i ćwiczyć.

A co do nutri slim to owszem, zmniejsza uczucie głodu i ma taki egzotyczny smaczek. Ja codziennie rano jem mussli na śniadanie i wtedy dodaję sobie nutri slim.
Powrót do góry
Jenka

PostWysłany: Sro Paź 27, 2010 11:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ruch, ruch jeszcze raz ruch. Bez tego to nic nie osiągniesz, nawet jeślibyć się głodziła.
Ostanio w modzie jest DietaDr Pierre'a Dukana, możesz sobie o niej poczytać. Podobno, że wielu osobom pomogło, osobiście moim koleznakom nie, w kazdym razie zajrzyj sobie.
Jako wspomagacz możesz sprobować Kilocontrol. To są tabletki musujące, raz dziennie na czczo trzeba wypić taki napój.
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Paź 27, 2010 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bez ćwiczeń niczego się nie osiągnie, nie dość, że pomagają zrzucić wagę to na dodatek poprawiają nasze samopoczucie i nasz tryb życia jest zdrowszy Wink na basen, siłownie czy rower zawsze się znajdzie czas, bo nie wierzę, żeby nikt nie wygospodarował przynajmniej godzinkę tygodniowo na basen czy siłownie Wink trzeba też pamiętać o zdrowej żywności i piciu dużej ilości płynów (wody mineralnej niegazowanej lub niesłodzonej herbaty - opcja dla ludzi, którzy dbają o linię) .. ważnym urozmaiceniem są również owoce i warzywa (zamiast batonika na wieczór przed tv - jabłko czy banan) Wink
insomia

PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja słyszałam że banany tuczą i że jak ma sięochote na owoc to właśnie lepiej zjeść jabłko niż banana. Nie wiem czy to prawda czy nie, ale jesli tak to dla mnie to nie na korzyść, bo uwielbiam banany.

Proszę nie tworzyć offTopa. Proszę trzymać sie tematu wspomagaczy w odchudzaniu
Mala_mi
Powrót do góry
kuźma

PostWysłany: Nie Paź 31, 2010 6:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A która herbata jest lepsza na odchudzanie? Czerwona czy zielona? Bo spotkałam się z osobami które piją jedną albo drugą. Co do oddchudzaczy to ja nie jestem jakoś do końca przekonana... np po tej meridii jest straszny efekt yoyo. Moja koleżanka całkiem ładnie schudła ale potem jeszcze wiecej przytyła. To bezsensu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 6 z 15