Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 11:22 pm Temat postu: |
|
|
chyba na rowno bo na bok juz mialam i bylo fajnie tylko krotko ta grzywke mialam bo szybko odrastala wiec teraz chce taka na cale czolo prosta.... mam krecone wlosy troche tzn. podatne bardzo i mi faluja wiec bede musiala ja prostowac ( licze sie z tym ) ale wydaje mi sie ze bedzie fajna bo taka gesta
a co do piegow to troche mam , szczegolnie latem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mjk89
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
JA od 2lta farbuje na czarno wczesniej zrobilam sobie pasemka tzn chcialam kolezanka niby fryzjerka wyjela mi za duzo wlosow (wszystkie)i wyszly cale blond a naturalne mam ciemne ale nie czarne;] jak sie zobaczylam od razu pobieglam do fryzjera pofarbowalam raz na sredni braz wyszly rude po 2godz znow pofarbowalam ciemnym brazem bylo lepiej ale i tak nie bylam zadowolona do tego farba zniszczyla mi wlosy strasznie byly suche i matowe;/ pozniej zrobilam mi fryzjerka ale juz inna gorzka czekolade i pasemka platynowe tez fajnie ale nie chcialo mi sie robic tych pasemek co 2miechy i tracic kase ktorej nie mialam bo sie ucze;/no i tak wyszlo ze farbuje na czarno od ponad 2lat raz ze lepiej sie w tym czuje 2podoba sie mojemu chlopakowi bardziej czarny niz rude pasemka;/ hehe jestem z tego koloru zadowolona jednak im ciemniejsza farba tym jasniejsze mam odrosty;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina15253
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 4:06 pm Temat postu: Domowe sposoby na jaśniejsze / ciemniejsze włosy |
|
|
Czy zna ktos moze domowe sposoby na rozjaśnienie włosów :>?
Słyszałam ze nadaje sie do tego rumianek.
--- Edited by Mala_mi ---
Prosze nadawac postom temat bardziej sugerujacy problem. Temat zmieniłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Rumianek się jak najbardziej nadaje. Tylko wiadomo: nie będzie to natychmiastowy efekt jak w przypadku farbowania, ale kilkukrotne zastosowanie daje już jakiś efekt.
Do tego przebywanie na pełnym słońcu. Też rozjaśnia. Ale tylko te włosy, które są z wierzchu. Te pod spodem pozostają ciemne. Ja sobie tak robię naturalne pasemka. Jakiś czas chodzę z inaczej niż zwykle zaczesanym przedziałkiem, a później wracam do poprzedniego i mam pasemka:) w 100% naturalne _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina15253
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 5:33 pm Temat postu: |
|
|
No tak, a jezeli sloneczko nie swieci? :p
Rumiankiem probowalam ale cos mi nie wyszlo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Marlens
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 12:57 pm Temat postu: Domowe sposoby na ciemniejsze włosy |
|
|
Mam pytanie, czy znacie jakieś domowe sposoby, aby włosy były trochę ciemniejsze? Nie chcę używać farby, a może któraś z Was próbowała jakichś "metod naszych babć"
--- edited by mala_mi ---
Temat przenioslam do podobnego, juz istniejącego . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:25 pm Temat postu: |
|
|
o ile dobrze pamiętam to kora dębu tak działa.
można ją kupić w każdym sklepie zielarskim i aptece.
możesz też pójść do sklepu zielarskiego i zapytać się o takie specyfiki.
wiem na pewno, że nie powinnaś używać szamponów z rumiankiem- bo on rozjaśnia włosy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mloda-mama
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 1:36 pm Temat postu: |
|
|
a ja zawsze powtarzam że trzeba odpowiednio dobrać
kolor do koloru. to 80% sukcesu:
Powiązania z rodzajem skóry
Twój kolor włosów jest także ściśle związany z kolorem twojej skóry. W zasadzie im ciemniejszy kolor włosów tym ciemniejsza skóra. Dlatego też czarnoskóre kobiety prawie zawsze mają czarne włosy, natomiast blondynki mają skórę jasną, nie mówiąc o rudowłosych, których skóra jest najjaśniejsza, ponieważ ich skóra zawiera bardzo mało melaniny. Wyjątkiem jest uderzająca kombinacja bladej (czasami piegowatej) skóry oraz głębokich brązowych lub czarnych włosów u Celtów. Bardzo rzadko, czarnoskórzy ludzie mieszanej rasy mogą mieć włosy blond bądź rude.
Albinosi to ludzie, których ciało pozbawione jest normalnych pigmentów, melaniny i feomelaniny. Skóra tych ludzi jest niesamowicie blada, oczy są różowe, a włosy kompletnie białe. Albinosi mogą być każdej rasy, a gen powodujący albinizm jest recesywny także rodzice dziecka albinosa mogą mieć całkowicie normalne zabarwienie skóry. Jeśli albinos weźmie ślub z kimś o normalnym zabarwieniu skóry ich dzieci nie będą albinosami (jednak będą posiadać gen recesywny). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mudiwola
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:55 pm Temat postu: |
|
|
a nie możesz iść do fryzjera? czy to na prawdę będzie aż tak dużo drożej? Jeśli tak to idź niby na podcięcie a dyskretnie się wypytaj co i jak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|