Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 12:34 am Temat postu: |
|
|
1. Rak płaskonabłonkowy w miejscu oskrzeli. Zatory naczyń z komórek rakowych drobnoogniskowe ściany oskrzeli
Przewlekłe reaktywne zapalenie węzła chłonnego i pylica węglowa węzłów chłonnych (?)
2. Rak plaskonabłonkowy oskrzeli o średnim stopniu zróżnicowania
3. zapalenie pęcherzyków płucnych i zapalenie oskrzeli oraz przewlekłe zapalenie opłucnej
4. przewlekłe zapalenie węzłów chłonnych
5.
6. Przerzuty nowotworowe do węzłów chłonnych. Zatory naczyń z komórek rakowych tkanki torebek węzłów chłonnych (nie jestem pewna) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki37
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 10:33 pm Temat postu: przetłumaczenie wyniku |
|
|
Mam prozbe zeby ktos mi przetłumaczył wynik badania histopatologicznego.Endometriosis telae subcutanae fragmenti abdominis. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnieszka.40
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam...proszę o tłumaczenie tylko części wyniku później dodam resztę,chodzi o moją siostrę....
ADENOMACARCINOMA(G3)DISSEMINATUM
CELLULAE CARCINOMATOSAE
dodam jeszcze,że jest po operacji ale było wodobrzusze.........wydaje mi się,że dalej ten płyn jej nacieka......nie wiem jak jej pomóc....10 lutego zaczynamy chemię ale ona nie może jeść,wszystko ją boli.............proszę o tłumaczenie i prognozę......muszę wiedzieć....
Bardzo dziękuję:>(jeżeli coś jej zcieka to skad?)
Dziękuję i czekam
Dodano po 2 minutach:
pomylilam ADENOCARCINOMA(G3) POPRAWIAM przepraszam nerwy....
Dodano po 13 minutach:
aaa jeszcze ten brzuch jej rosnie w oczach......co robić??????proszę pomóżcie,poradźcie......Agnieszka.40 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 11:39 pm Temat postu: |
|
|
gruczolistość tkanki podskórnej fragmentów brzucha _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 11:44 pm Temat postu: |
|
|
gruczolakorak rozsiany o wysokim stopniu złośliwości (chyba)
komórki rakowe _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki37
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 12:06 am Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za tłumaczenie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kristina-47
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 4:12 pm Temat postu: Prosze o przetlumaczenie z laciny |
|
|
Bardzo prosze o przetlumaczenie wyniki histopatologicznego zylaki odbytu-Inflammatio chronica profunda .prosze jesli mozna wyjasnic mi czy to cos powaznego czy tez i co mam dalej robic w tym kierunku dziekuje i serdecznie pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Przewlekłe, głębokie zapalenie.
czyli hemoroidy z przewlekłym zapaleniem
a co dalej, to lekarz powinien zdecydować czy leczyć farmakologicznie te czy już operacyjnie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
joanna12345
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 4:44 pm Temat postu: |
|
|
To jeszcze raz ja - Proszę o przetłumaczenie z łaciny : carcinoma metastaticum nephrogenes .
Czym ten nowotwór różni się od clarocellulare metastaticim. Pytam , bo w pierwszym badaniu histopatologicznym wyszedł clarocellulare metastaticum , a po weryfikacji carcinoma metastaticum nephrogenes.
Te odczyty dotyczą badań histopatologicznych z kości. Po usunięciu nerki wykonano badanie histopatologiczne i stwierdzono carcinoma papillare typus II. Którego raka potwierdziła ta weryfikacja, z kości czy z nerki?Czy wykluczono jasnokomórkowego?
Ostatnio zmieniony przez joanna12345 dnia Wto Lut 03, 2009 5:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wera5
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Bardzo proszę aby mi ktoś to przetłumaczył 1.Immaturitas telae pulmonalis cum apneumatosi eiusdem completa. 2.Villo-amnniitis phlegmonosa. Z góry bardzo dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|