Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

brak jajeczkowania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Patiii

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lut 18, 2012 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem na dicarmedicus@interia.pl Tosiu Smile

Ostatnio zmieniony przez Patiii dnia Wto Lut 26, 2013 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Lut 18, 2012 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe załamuj się bo naprawdę brak jajeczkowania nie jest wyrokiem. Nie jesteś bezpłodna ale niepłodna w tym momencie. dopóki nie zostanie postawiona diagnoza nie ma co się martwic na zapas. Musisz zrobic profil hormonalny między 2 a 4 dniem cyklu najlepiej . Pobierają Ci krew i robia badania hormonów. Zrób podstawowe czyli LH, FSH, prolaktyna, prolaktyna z obciążeniem, testosteron, progesteron, hormony tarczycy wszystkie. To juz da obraz co się dzieje. Resztą zajmiemy sie póxniej;).
badanie to kosztuje chyba,że dostaniesz skierowanie od lekarza wtedy zrobisz za darmo.
Kochana ja byłam bardzo załamana ....tym bardziej,że na mnie żaden lek nie działał. A jednak udało się Wink. Bardzo duzo czytałam , dowiadywałam się i dzieki temu wiedziałam o co pytać lekarza i czego od niego wymagać.
Ja dałam radę to Ty też dasz.
Pozdrawiam

Powrót do góry
Patiii

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Sob Lut 18, 2012 10:46 pm    Temat postu: dziękuję:) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję z całego serca za odpowiedz i słowa otuchy:)zrobię wszystkie badania które mi wymieniłaś - to wypadnie gdzieś za 12-14dni mam nadzieję,że wszystko się wyjaśni i będziemy mieli dzidziusia:) Nawet nie wiesz jak mi ulżyło na sercu:) jak zrobię badania na pewno napiszę jakie są wyniki. Cieszę się niezmiernie, że jest osoba która potrafi mi doradzićSmile Pozdrawiam cieplutko Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 19, 2012 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Będziecie mieli dzidziusia zobaczysz Wink. NIe martw się . Lekarze czasami działają bardzo rutynowo zamiast podejsc indywidualnie do każdego przypadku dlatego MY musimy niestety czasami im podpowiadać i szukać na własną ręke . Ale opłaca sie Wink
Koniecznie napisz jak poszło. No i odzywaj się ....możesz się zawsze wygadać i pożalić. wiem przez co przechodzisz Crying or Very sad

Powrót do góry
mamuska123

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Cze 26, 2012 1:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To wszystko prawda co napisała Tosia. Patiii, napisz co teraz u Ciebie! Jestem ciekawa, bo sama zmagałam się z podobnymi problemami... Warto udać sie do specjalistycznej kliniki leczenia niepłodności, bo tam wiedzą najlepiej jak Ci pomóc.
Powrót do góry
ewelina12345

PostWysłany: Pon Sty 28, 2013 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej lekarz zlecił mi badanie prolaktyny i progesteronu dzisiaj odebrałam wyniki prolaktyna 10,2 ng/ml, a progesteron 14,1 ng/ml, czy są w normie?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 28, 2013 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a masz normy podane na wynikach?

Powrót do góry
ewelina12345

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 9:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak są jednak lekarz powiedział,że progesteron jest odrobinę za niski u niej powinno być 15, 16. Teraz mam zrobić LH i FSH zobaczymy co wyniki pokażą. A co jest powodem,że hormony się rozregulowywują? Dziwi mnie ten fakt dlatego,że u mnie w rodzinie nikt nie miał takich problemów dla przykładu mama miała 10 rodzeństwa tata miał 5 rodzeństwa i wszyscy mają po 3 dzieci.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 12:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podaj proszę normy jakie masz na wynikach

Powrót do góry
ewelina12345

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prolaktyna 5,2 - 26,5, a progesteron fazy cyklu: folikularna: 0,31 - 1,52, lutealna: 5,16 - 18,56.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Następny
Strona 18 z 20