Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
viconia Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Mam ten sam proble, też od dwóch miesięcy nie mam okresu. Zastanawia mnie co może byc tego przyczyną, a do lekarza boję się iśc.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gonrad 123 Gość
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 8:35 pm Temat postu: Brak okresu |
|
|
Oj dziewczynki dziewczynki idźcie do ginekologa on nie gryzie. serio.
A tak prawde mówiąc to nie wiecie do czego służą prezerwatywy.
Nie znam żadnej pary która by wpadła używając prezerwatyw. Nie mówiąc już o innych środkach antykoncepcyjnych. Dziewczyny po co się denerwować. Trzeba używać antykoncepcji jeżeli już się decydujecie na współżycie. Moje dziecko (córeczka) ma 7lat i jak skończy 15 to sama jej dam paczkę prezerwatyw nie dlatego żeby to robiła tylko żeby wiedziała, że to nie są żarty. Macierzyństwo jest piękne tylko dajcie sobie czas żeby się na nie przygotować. No i przede wszystkim musicie poznać swoje ciało. Obserwacja śluzu itd. Poczytajcie sobie; troche z internetu też można się dowiedzieć. Polecam stronę [zakaz linkowania na forum] Jest tam między innymi o cyklu menstruacyjnym.
pozdrawiam was wszystkie
Gosia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niusienka007
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 7:32 pm Temat postu: Dziwny brak okresu... |
|
|
Witam!!Mam problem...Miesiaczkuje juz od 3 lat i od 3 miesiecy dostawalam regularnie okresu 8 dnia kazdego miesiaca!!Zaczelam sie juz cieszyc ze wrescie regularnie mieisaczkuje!!W sobote 4 z moim chlopakiem uprawialismy peeting(pisze bo moze to ma z tym zwiazek) a 8 powinnam jak co miesiac dostac okresu!!Jednak 7 dostalam wysokiej goraczki 38,2 i zaczelam plamic pomyslalam ze moze juz zaczyna mi sie okres ale krawienie bylo pojedyncze i zniknelo!!Przez chorobe bralam polopiryne S i nic wiecej!!A okresu nie dostalam do dzis czyli 14 zaczynam sie martwic czemu nie dostalam jeszcze okresu??POMOCY!! :roll: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Poczytaj forum jest tutaj 34 tematy pettingu (polecam opcje "szukaj" w menu u samej góry strony).
A pytanie to raczej do ginekologa a on odpowie Ci dopiero po badaniach - on tez z głowy od tak nie potrafi wywróżyć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niusienka007
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 8:18 pm Temat postu: |
|
|
No i okresu dostalam i po problemie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Mar 27, 2006 3:46 pm Temat postu: brak okresu!!! |
|
|
dzień przed ostatnim okresem uprawiałam seks ze swoim chłopakiem, oczywiscie uzywalismy prezerwatymy a poza tym nie doszło do wytrysku. Mam 16 lat i okres spóźnia mi sie drugi dzien. Robiłam test ciązowy i wyszło ze nie jestem w ciązy ale nie wiem dlaczego nie mam okresu. Pomocy bo nie wiem co sie dzieje a i warto wspomniec ze przy ostatniej miesiączce brałam antybiotyki i czy to moze miec wpływ na brak okresu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tusia24
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 8:29 pm Temat postu: brak okresu |
|
|
Mam takie pytanie otos powinnam miec okres 22 lutego jest 28 aja nadal go niemam troche sie martwie ale zaznaczam ze nie kochalam sie uprawialam tylko peting ale jestem pewna ze nasienie niemoglo dostac sie do moich narzadow plciowych wiec czym to moze byc spowodowane czy mzoe miec na to wplyw ze wlasnie na poczatku miesiaca zaczelam poraz 1szy w zyciu pracowac rowniez fizycznie?bardzo Prosze o odpowiedz kiedy moge spodziewac sie ze dostane okres dziekuje z gory za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Mar 29, 2006 7:01 am Temat postu: |
|
|
Tak, praca to nowe przeżycie, jedni odczówają je bardziej dródzy mniej, chodz nadal pozostaje. Z tego co piszesz to nie masz jakiś szczegolnych objawów stresu, no oprucz tego jednego, przesunięcie miesiączki.
Zaburzenia cyklu są różne i tak na dobrą sprawe nie da sie określić ile mogą trwać, jeżeli z następna miesiączką bedą jakieś problemy w tedy warto udać sie do lekarza, jeden raz, zwłaszcza gdy zaczełaś pracowac to praktycznie norma.
To troche tak jak podczas przebijania uszu. Jak sprawdzić czy ktos naprawde sie boi przekucia ucha? poprostu je przebić. Gdy krew będzie tryskać w tedy wiadomo że sie sresował, a mógł tego nie pokazywać po sobie. Widać nie opanował ciśnienia krwi (taką metode stosują buddyści oraz szpiedzy - taka ciekaowstka ). Podobnie jest z stresem na codzień. Często to właśnie okres jest naczulszym wariografem was (kobiet). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 8:12 am Temat postu: |
|
|
mam pytanie ja mam 17 lat i tez wspołzyłamz chłopakiem i boje sie ze jestemw ciazy tzn stosowalismy prezerwatywe i konczylismy jak moj chłopak miał miec wytrysk a teraz sie boje jednak ze jestemw ciazy czy to mozliwe przy takich 2 zabezpieczeniach ??? okres mi sie spoznia juz 6 dzien a boje sie zrobic test |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|