Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Lip 29, 2011 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no spoko Tosieńko ale to pisz mi teraz szybciutko no bo nie ciekawośc zeżre Wink Embarassed Twisted Evil

Dodano po 4 minutach:

no to Tosiuniu pisz mi teraz szybciutko moze uda mi sie przeczytac przed wyjazdem bo umrę z ciekawości Smile Twisted Evil
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Lip 30, 2011 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłam wczoraj na monitoringu, 19 dc, brak pęcherzyków dominujących, endometrium około 7 mm Sad

Przeglądałam sobie ostatnio wszystkie usg transwaginalne, które miewałam robione i zauważyłam, że wszędzie są te same opisy co wczoraj, czasami jeszcze, że brak wpłynu w Zatoce Dauglasa. Nie pomyślałam o tym, że chociaż to nie były takie zaplanowane monitoringi, to jednak chyba można po tym stwierdzić, że rzeczywiście nie mam owulacji Sad

Nie będę więc już tracić czasu, w poniedziałek idę do mojego gina z wszystkimi badaniami i usg i proszę go o stymulację od następnego cyklu.

Dodano po 6 minutach:

Byłam wczoraj na monitoringu, 19 dc, brak pęcherzyków dominujących, endometrium około 7 mm

Przeglądałam sobie ostatnio wszystkie usg transwaginalne, które miewałam robione i zauważyłam, że wszędzie są te same opisy co wczoraj, czasami jeszcze, że brak wpłynu w Zatoce Dauglasa. Nie pomyślałam o tym, że chociaż to nie były takie zaplanowane monitoringi, to jednak chyba można po tym stwierdzić, że rzeczywiście nie mam owulacji

Nie będę więc już tracić czasu, w poniedziałek idę do mojego gina z wszystkimi badaniami i usg i proszę go o stymulację od następnego cyklu.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Lip 30, 2011 11:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie, kochane!

nadziejko, Ty pesymistko! Z zajściem w ciążę nie jest tak, że wszystko wiesz NA PEWNO - zaszłaś, czy nie. Bo Twój organizm może Ci sprawić przemiłą niespodziankę!

Widzisz, ja w cyklu, w którym mi się udało, cały czas myślałam, że nici z ciąży, bo akurat w czasie owu miałam okropnie stresującą sytuację w rodzinie z udziałem policji. A przecież stres wpływa źle na takie sprawy.

Dopiero tuż przed @ mnie tknęło jakieś takie przeczucie...

lizelotko, strasznie się cieszę z pomyślnych wieści u Ciebie! Wiem, że takie potrafią bardzo napawać optymizmem i dać nowe siły!

Pychotko, najlepsze życzenia z okazji rocznicy - swoją drogą - niezły staż małżeński! Wink Oby w tym kolejnym, mijającym 9 roku Waszego małżeństwa "zrobiło się" Was więcej w rodzince! Wink

Wind, a co tam u Ciebie??? Zaczęliście staranka, czy jeszcze nie? Co do foliku - wcale nie pomaga zajść w ciążę. A koleżanka niech sobie w to wierzy, jeśli chce. Razz

tosiu, jak po badaniu? Ostatnio rzadziej do Was zaglądam i nie zawsze jestem na bieżąco, ale czy myślisz powolutku o rozpoczęciu starań o rodzeństwo dla Zuzieńki?

A u nas czas leci, prawie w szystko w porządku, Napisałam "prawie", bo ostatnio miałam problem z zatkanym kanalikiem mlecznym w cycu i przeżyłam najgorszy ból od czasu porodu. Crying or Very sad A te masaże cycka - w sam raz dla osób ze skłonnością do sado maso, sprawiły, że beczałam, jak bóbr... Was też to czeka, moje drogie, jak już zostaniecie karmiącymi mamami!.. Wink (miało zabrzmieć pocieszająco, ale chyba mi nie wyszło, nie?...) Confused

Całuję Was i pozdrawiam ciągle niezłomnie wierząc wiecie, w co!

Powrót do góry
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Łobuzie Very Happy oby Twoje życzenia sie spełniły Very Happy

Ja dzis mam 2 dc. Umowilam sie wstepnie na 12 sierpnia do szpitala, czyli jak dobrze pojdzie to 13 bede miala iui - jak dobrze pojdzie, a to czy dobrze poszlo okaze sie 11 sierpnia na usg. Wtedy zobaczymy czy tabletki podzialaly i czy udalo sie wywolac jakas pozadna owulke. Takrze Kochane trzymajcie kciuki za moja kuracje, bo od jutra zaczynam Smile

Lizoletko spokojnie, nie spieszy sie. Znajdziesz to przeslesz Smile

A co u Was Kochane????? Jakas cisza nastała na forum Rolling Eyes
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 8:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko no i to dobra nowina...jesli tak możemy to określić. wiesz,ze nie masz owulacji i teraz trzeba ją wywołac bo w tym jest problem.
Łobuz starania o rodzeństwo rozpoczniemy jak Zunia skończy 3 latka. Tak postanowiliśmy. Jednak teraz chcę być tylko dla niej Wink.
Co do bólu piersi...kochana ja nie miałam pokarmu a jednak piesi mi spuchły i stwardniały ,że nie mogłam spać, dotknac ..nic a nic. Obydwie bolały okropnie. Ściąganie pokarmu nic nie pomagało bo nic nie leciało a było coraz gorzej. Mąż okładał gorącymi ręcznikami , masował i ściągał laktatorem. Trwało to trzy dni zanim moje piersi wróciły do normalności. Po tym już kłopoty minęły całkowicie. Trzy dni masakrcznego bólu bo trzeba było rozmasować każdy guz...brr
Pychotko oczywiście trzymam kciuki

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 11:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz napisał:
Wind, a co tam u Ciebie???

siemka łobuziee Wink
Ty lepiej powiedz co u Ciebie, jak synek ? jak samopoczucie? jak maz sobie radzi itp Smile.

Łobuz napisał:
Zaczęliście staranka, czy jeszcze nie?

ehhh no miałam sie pochwalic jak cos wyjdzie ale że mnie ubiegłas wiec nie bede kłamała.
tak .
zaczelismy staranka i jak dotąd nici Sad
bociek nie chce do nas przyleciec.
zaczynamy 3 cykl starankowy i z miesiaca na miesiac coraz mniej wiary w to ze sie uda.
skoro mam regularne cykle i wiem kiedy sie przytulac to dlaczego do licha nic nie wychodzi? Sad
moze cos z nami nie tak?
moze za mocno pragne?
eh
no nic.
miałam tego nie pisac ale juz wiecie...

moze ja dołacze niedlugo do tego działu? Sad

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
zaczynamy 3 cykl starankowy i z miesiaca na miesiac coraz mniej wiary w to ze sie uda

Wind, no proszę Ciebie!.. Dacie radę, kochana! A 3 cykl to jeszcze nie tak długo, żeby się zastanawiać, co z Wami nie tak. Wink Już niedługo pewnie zamieścisz teści z 2krechami.

tosiu, 3 dni!! Shocked Shocked Współczuję...

U nas wszystko ok. Po przerobieniu zatkanych kanalików poczułam ogromną ulgę, przede wszystkim psychiczną. Dzień mija na cycowaniu, spacerowaniu, siedzeniu przed kompem, jedzeniu, albo spaniu - na zmianę. Taka niby monotonia, ale gdy patrzę na małego Łobuza, to mam wrażenie, że przeżywam to za każdym razem od nowa. Akurat się obudził i się awanturuje o cyca. Więc muszę lecieć. Rolling Eyes

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 11:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz oj mam nadzieje ze damy rade ale skad tu brac sił jak co miesiac pojawia sie @..
ehhh
wiem ze to b.krotko ale coz..
ja jestem z natury taka ze chce czegos juz,zaraz ...a nie za jakis czas..
no nic.
zobaczymy co to bedzie/

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 8:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, 3 miesiąc to naprawdę niedużo, sama zresztą to wiesz! Naczytałaś się tutaj o naszych problemach i teraz niepotrzebnie panikujesz Rolling Eyes
Daj sobie trochę spokojnego czasu, na zamartwianie się przyjdzie czas później, a może i nie przyjdzie Exclamation , bo na pewno Wam się uda już całkiem niedługo! Razz

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 11:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki lizelotko Smile
masz racje. naczytałam sie tego co Was spotyka i juz u siebie doszukuje sie podobnych problemow..
musze troche wrzucic na luz Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 14 z 40