Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sie 05, 2011 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind... Smile może ja powiem tak. Problem głowy czasami jest powodem ale bardzo bardzo rzadko. Osobiście znam tylko jedną parę która miała wszystko w porządku a jednak nic nie wychodziło. Po czasie się udało. I tak do końca nie jestem przekonana o tym problemie psychiki...no ale w coś wierzyć trzeba. Przede wszystki nie myśl,że to chęć posiadania dziecka tak wpływa na Twój organizm bo akurat w to nie wierzę.
No cóż nie tak łatwo zajść w ciąże. Szczęściarzami są Ci którzy trafiają za pierwszym razem od odstawienia antykoncepcji( nie ważne jakiej). Normalna para ma czas do roku ...później można szukać winowajcy Wink. Oczywiście ROK to wieczność w naszym przypadku gdzie pragnienie dziecka przesłania wszystko. Dlatego jeśli Cię coś niepokoi zacznij badania odrazu. Może to Cię uspokoi i pomoże spokojnie podejść do staranek.

Cykl owulacyjny rozpoznac bardzo trudno. Oczywiście usg wskaże go odrazu . Ty jeśli prowadzisz pomiary zauważysz brak skoku. Będzie linia zygzakowata bez wyraźnego skoku. Jednak przy pięknych wykresach też może być bez owulki tak jak było u mnie.
Jeśli chodzi o tempkę to jak Ci kiedyś pisałam ....musi byc skok a później tempka ma sowie wariować na górze. Nie ważne czy jest niska czy bardzo wyskoa musi być tylko spełniony WARUNEK. To tyle. Jaka jest temperatura to zależy od danego cyklu i oczywiście od kobiety. Temperatura pokazuję wszystko bardzo dokładnie o ile mierzymy ją prawidłowo Wink. Jeśli nie miałaś skoku możliwe że masz bezowulacyjny cykl i wtedy połączą się dwa;). Owulka nastąpi ( o ile nastąpi) później.
Śluz... no cóż ja po tym rozpoznawałam u siebie bezowulacyjne cykle. Kiedy miałam owulację mój śluz płodny był przepiękny . Kiedy nie było jajeczkowania śluzu było malutko i ciągnął się tylko troche.
Wiesiołek hmmm no jedne dziewczyny są zadowolone inne wręcz przeciwnie. Musisz zastanowić się czy jest on potrzebny bo jeśli masz śluz płodny ładny to nie ma co sobie kręcić cyklu wiesiołkiem. Lepiej siemie lniane choć też według mnie działa średnio.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Sie 05, 2011 12:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
wiedza, często po prostu nie pozwala wrzucić na luz

też tak myślę - choć to chyba zależy od danej kobiety, bo u niektórych akurat wiedza powoduje przyspieszenie tego wyczekiwanego Dnia z Dwoma Kreseczkami. No ale jak już ktoś ma na amen wtłoczone do głowy "a moze będę miała problem" - to wiedza jest chyba tym, co jeszcze bardziej owy problem nakręca.

Wind - to że dziś masz 36,85C absolutnie nic nie może nikomu powiedzieć Wink
u mnie to są wyższe temperatury już, ale u Ciebie z tego co kojarzę, to takie na razie "z pogranicza" chyba?
a może po prostu najnormalniej w świecie owu Ci się trochę przesunęła?
pamiętam taki cykl u mnie, że owu miałam nie 11-13dc tylko 18-go dopiero! Shocked jeden jedyny raz, ale tak miałam. Co nie znaczyło, że cykl był do bani, że coś złego się działo, czy jakiś inny scenariusz z horroru Wink tak było i trzeba było to zaakceptować - wtedy akurat staraliśmy się naturalnie i myślałam, że przez ten tydzień to mnie już cholera weźmie, że owu tak się spóźnia, bo miałam już dość seksu a skoku ni hu-hu widać nie było hihihi Laughing

co do wiesiołka to fakt - u mnie zanikł po nim śluz Wink
za to SIEMIĘ LIANE!! to był strzał w dziesiątkę :]

Dodano po 2 minutach:

i znowu posta mi zeżarło..
no nic, poczekam, żeby nie dodawać Wind roboty hihihi Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sie 05, 2011 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
Ale... Wind... myślę, że jeżeli ogólnie zawsze miałaś dobry śluz to może nie warto tak od razu szukać dziury w całym, co?? Może rzeczywiście akurat w tym cyklu nie miałaś owulacji, albo może się opóźniła ze stresu, bo czuję, że Ty w głębi duszy wcale na luz nie wrzuciłaś...

yyyyyyyyyyy no chyba nie wrzucilam.
strasznie mnie to irytuje.
zawsze ten durny sluz był a w tym miesiacu słabiutko Sad

lizelotka napisał:
Daj sobie no przynajmniej pół roku

jeszcze 3mce i zaraz stuknie pol roku...widzisz jak leci? a ja tylko zyje od cyklu do cyklu,a jak juz zacznie sie 11dc to wogole bzikuje..
czasem załuje ze nie wpadlismy tylko postanowilismy planowac. tzn R ,nie ja.
ja nienawidze planowania.

lizelotko sama wiesz najlepiej jak sie czeka na moment testowania i wychodzi cos co nie powinno. w sumie to ja juz nawet nie bede testowala.
i tak wiem ze nie wyjdzie nic wiec po co marnowac test?...

a myslałam ze remont namiesza mi troche w głowie i zapomne i sie uda.
tak napewno.... Confused Shocked

Powrót do góry
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 05, 2011 4:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind NIE PRZESADZAJ Cool
NIe mozesz sie tak zadreczac... To Ci nic nie da, a 3 cykle to jeszcze nic. A co do owulki, to nie wiem jak u Ciebie teraz, ale to ze ona czasem nie wystepuje jest zupelnie normalne wiec nie martwiaj sie na zapas PROSZE CIE! Skoro Ty juz tak to przezywasz po 3 nieudanych cyklach, to co bys zrobila bedac na moim miejscu Question Question Question Ja mam 105 nieudanych cykli Shocked i dalej mam nadzieje i Ty tez musisz ja miec Exclamation Exclamation Exclamation
A jak dalej bedziesz sie zadreczac, to Ci najnormalniej w świecie nakopie do upki Surprised hehe

A co do wiesiolka, to juz wczesniej pisalam o tym, ale mnie tez sluz sie po nim pogorszyl, nawet nie wiem czy to co po wiesiolku wystapilo mozna nazwac sluzem. Ale wybor nalezy do Ciebie...
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 7:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurrrrrcze no!!!!
Dziwna sprawa. od 3 dni patrze cxzy pojawila sie moja wiadomosc na forum i nie widac jej, aleee UWAGA teraz ja zauwazylam jak pisze,ze jest w przegladzie tematu. Sprawdzcie czy Wasze tez sa Smile
Kornik

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 8:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dziś już wszyściutkie pewnie są - bo teraz kochane moje formu działa tak: my skrobiemy, skrobiemy i skrobiemy - a potem to wszystko na raz dodaje się w jednej chwili po dwóch dniach Laughing

Tosiu, Ty piszesz ze swojej strony - i zawsze podkreślasz, że ładny wykres nie oznacza odbytej owu Wink a ja piszę ze swojej, że głowa też może namieszać Wink
i nie chodzi mi o to, że podejrzewam, iż u nas TYLKO ten problem występuje - ale wiem że występuje, bo np. ja mam nerwicę i jak już coś sobie raz wbiję do głowy, to potem na milion jeden sposobów to sobie przetwarzam i wkręcam sobie rzeczy których nie ma - i to tym bardziej tworzę problem im bardziej go NIE MA. tyle szcześcia, że o tym wiem Wink
zatem nie zgadzam się z Twoim stwierdzeniem, że głowa jest problemem dotyczącym bardzo małej części par Razz
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 8:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej laski.
cyrki sie dzieja z tymi postami.
juz brak mi sił i nerwow jak widze :" debug mode"
wRRRR
kiedy to sie skonczy.. i ile mozna czekac na dodanie postu?!
dziekuje Wam za słowa pocieszenia.
pychotko ale ja taka jestem,.
niecierpie czekac i jak sie cos nie udaje to od razu mam czarne mysli w głowie.
nic na to nie poradze Sad
a wiecie co..
skok był w sobote,czyli w 16dc.

juz sie troche pogubiłam..
jak jest skok tzn ze owu juz była?
temp przy owu sie obniza a potem rosnie czy jak?
i 3cia z wyzszych jesli jest wyzsza od podstawowej oznacza ze jest ok?
pomozcie bo sie zamotałam.
teraz wychodzi na to ze podst to 36,6 a skok był przy 37,0.

jak narazie jest powyzej 37,15 wiec moze cos tam sie działo?
osobiscie obstawiam ze owu mogłaby byc w 14-15dc skoro 16stego juz był skok. no chyba ze pozniej?!....

a laski..
od 2ch dni leci mi krew z nosa Sad
moze to objaw ciazy? Razz
hehehe
słyszałam ze to moze miec zwiazek.
a mi leci samoczynnie, ani nie smarkam ani nic..
i dzisiaj znow mnie powitał czerwony smark..ocb?
jak to przyhamowac?
pic wapno czy rutinoscorbin?

Dodano po 8 minutach:

ufffffffff uporałam sie juz z porzadkowaniem postow Razz
nie piszcie po pare razy bo potem oczopląsu dostaniemy.

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 8:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind - weź nam tu wklej może Twój wykres, bo tak z opisu to trochę lipa analizować Wink
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 8:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kornik to na pw to zrobie Wink

Powrót do góry
Kornik

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 8:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co do krwi z nosa Razz
kochana - jeśli w sobotę miałaś skok to JESZCZE NIE JESTEŚ W CIAŻY Razz
o ciąży mówimy od dnia zagnieżdżenia, czyli bliżej niesprecyzowanego - ok. tygodzień po owulacji Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 16 z 40