Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 8:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe kornik ale ja wiem o tym Smile
az taka tępa to nie jestem.
wiem ze o ciazy sie mowi od momentu zagniezdzenia w macicy a nie w dniu skoku czy pare dni po nim.

ps-wysłałam wykres.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 4:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Korniczku ale Ty masz prawo mieć inne zdanie . JA monopolu na wiedzę nie mam. Jedynie twierdze ,że statystycznie problem "głowy" jest stanowczo rzadziej występującym problemem niż inne zaburzenia;). Najzwyczajniej w świecie starania i brak efektów wiążą się z czymś więcej niż psychiką. No ale przypadki się zdarzają i absolutnie nie przeczę choć i tak myślę,że to jest głębszy problem ale być może powiązany z psychikąWink
A co do ciągłego podkreślania " ładny wykres nie oznacza owulacji " wałkujemy to ciągle i ciągle któraś z dziewczyn ma wątpliwości. Będę to powtarzała ilekroć jakaś forumka zapyta Very Happy bo ważna rzecz. Piękne wykresy zwiodły nie jedną dziewczynę która myślała ,że jest z nią ok. a tak naprawdę nie było. Więc wykres to tylko kropla w morzu a i tak usg wykonać trzeba Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i znowu opoznienia z dodawaniem postow ;/;/ wRrr Shocked Confused

Dodano po 1 minutach:

tosiu ale lepiej na duszy sie robi jak uslyszysz ze piekny wykres niz ze cos jest nie tak.
ja tam mała nadzieje pokładam Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ach...Wind;). no pewnie,że fajnie się słyszy dobre rzeczy Wink. Ja juz się troszkę znieczuliłam po tym wszystkim. Zresztą ja zawsze wolałam wiedzieć o wszystkim nawet jeśli to nie są tylko dobre wieści Wink

Powrót do góry
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no oczywiście Tosiu - ja przecież też nie zaprzeczam temu co piszesz, że ładny wykres to nie wszystko - usg jest najważniejsze!
JEDNAK uważam, że skoro ktoś mądry wymyślił metodę interpretacji w której np. umieścił prawidłowość skoku temperatury jako znak, że owulacja była, a nie umieścił w metodzie faktu bólu owulacyjnego - to znaczy, że w większości przypadków skok jednak potwierdza odbytą owulację, natomiast np. ból owulacyjny niekoniecznie jest jakimkolwiek wyznacznikiem Smile
a że trzeba to wszystko sprawdzić (metodą szkiełka i oka) Wink to nie podlega wątpliwości.

a głowa to jednak jest problem...
mam w znajomych na 28 3 dziewczyny, które po odpuszczeniu psychicznym OD RAZU (w pierwszym/drugim odpuszczonym cyklu) zaszły w ciąże (i do tego 3 które "normalnie" się starały). Więc to jednak coś też znaczy. wg mnie oczywiście Smile
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 8:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik napisał:

JEDNAK uważam, że skoro ktoś mądry wymyślił metodę interpretacji w której np. umieścił prawidłowość skoku temperatury jako znak, że owulacja była, a nie umieścił w metodzie faktu bólu owulacyjnego - to znaczy, że w większości przypadków skok jednak potwierdza odbytą owulację, natomiast np. ból owulacyjny niekoniecznie jest jakimkolwiek wyznacznikiem Smile
a że trzeba to wszystko sprawdzić (metodą szkiełka i oka) Wink to nie podlega wątpliwości.

No widzisz to nie takie proste. Kiedy chodziłam na kurs NPR uczyli nas o wszystkich naturalnych metodach planowania rodziny. I żadna metoda nie mówi o tym ,że skok jest potwierdzeniem owlacji . NAwet w większości przypadków. To tylko znak,że zaczęła się produkcja estrogenów czyli organizm poczynił przygotowania do owulacji a jak to się zakończyło to już sprawa inna. Piszesz o prawidłowościach skoku ...no właśnie . Sam skok nie świadczy o owulacji ale łącząc go z obserwacją śluzu i badaniem szyjki już mamy jakieś wyznaczniki. Jeśli one się ładnie zgodnie z regułą pokrywają to jest szansa ze owulka wystapiła. Ale to tylko teoretyczna owulka.Jednak z obserwacji cykli różnych kobiet wiem,że jeśli pojawia się śluz płodny ale ten prawdziwy + skok to zazwyczj owulacja występuję . Ból owulacyjny nie jest wyznacznikiem żadnym Wink

wiesz z głową to można pomylić wiele czynników Wink. Oczywiście nie przeczę bo znam tez taka parę . Jednak zauważyc trzeba,że wiele par wcześniej zaczyna przygdę z jakimiś lekami, prawda...a to clo, a to inne pierdółki. Tak czy inaczej odpuszczając sobie rezygnują pewnie i z leków aby odpocząć. I wtedy organizm dostaje świrka i niejednokrotnie pomaga to w zajściu w ciąże.
Tak czy inaczej chciałabym aby każda z nas zachodziła szybko w ciąże po "odpuszczeniu "sobie Wink . O ile łatwiej by było.

Powrót do góry
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Jeśli one się ładnie zgodnie z regułą pokrywają

no właśnie: z regułą Wink
reguła jest taka, że skok potwierdza odbytą owulację - u kobiety zdrowej, u której owulacja WYSTĘPUJE (oczywiście mówiąc o konkretnej metodzie różne inne obserwacje do tego dochodzą - przy Rotzerze np. musimy określać jeszcze przynajmniej śluz)
Natomiast stwierdzenie czy jest się "kobietą zdrową" to już zadanie ginekologa i jego ultrasonografu (w tym przypadku) Wink co trzeba podkreślać, jeśli ktoś "początkujący" pyta czy i kiedy wykres wskazuje owu Wink
jednak mimo wszystko więcej nadal kobiet zdrowych (bez zaburzeń owulacji), więc u nich jak najbardziej skok potwierdzi przebytą owulację - przecież w innym wypadku całe te obsewacje byłyby nic nie warte. A nie są "nic nie warte" i coraz więcej osób właśnie obserwacje poleca - czy to planującym, czy odkładającym.

a jeśli chodzi o te moje znajome, które pozachodziły, to 2/3 "po prostu" odpuściły, trzecia brała od pół roku clo (przy naturalnych owulacjach) - jednak w tym ostatnim cyklu bez zastrzyku z hcg na pękanie, bo szykowała się na półroczną terapię wyciszającą.
więc mz te ciąże są wynikiem tylko uspokojenia psychicznego Smile
ale oczywiście tego czy tak jest w istocie chyba nawet same zainteresowane się nie dowiedzą Very Happy
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Otóż to Wink. Nasz organizm jest niepojęty w 100% dla nikogo .
Korniczku reguła to tylko przypuszczenie i nie wiem dlaczego nazywana jest REGUŁĄ . Oczywiście jesli mówimy o zdrowych kobietach to juz zupełnie inna bajka . Skok powinien świadczyc o owulacji ale tez nie do końca tak jest bo skok nie jest potwierdzeniem owulki. Jajeczkowanie może wystapic przed skokiem , w trakcie jak i tuz po. Więc jak widzisz skok to skok ale " nie skok" . Oj dłuższa rozmowa Wink Wink.
W każdym badz razie nie rozmawiajmy o kobietach zdrowych bo te zachodza w ciąże . Mówimy o kobietach z problemem. więc jeśli któraś ma piekne cykle, dwufazwość, skok itd a w ciąże nie zachodzi to już powinno byc to sygnałem ,że chyba cos jst nie tak i warto ten cykl sprawdzić

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz ja nie jestem pesymistką tylko realistką Twisted Evil prosze sobie zapamietać raz na zawsze Wink

No laski aleście tu popisały Wink ciekawe na czym stanie ta dyskusja Smile w sensie kto kogo przekona Wink hihihi - albo będzie walka na gołe klaty Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil na co po cichu liczę Cool Laughing Cool
aaaaa no i pewnie zaraz mi napiszecie, że wcale nie chcecie nikgo przekonywać Wink no to was uprzedzę - dobra dobra ja i tak wiem swoje Mr. Green

Wind 3mam kciuki!!! Smile zachodź szybko - fajnie się tu gada ale niech ten dział lepiej się nie powiększa... w końcu planujemy niebawem zamknąć go definitywnie...

Pychotko za Twoje jajeczka również3mam kciuki Smile

Lizelotko co tam słychać??? byłaś u gina??? porobiłaś jakieś badania?

Tosiuniu jeśli to dla Ciebie nie kłopot to ja cały czas z chęcia bym poczytała na privie o szczegółach jakich się wywiedziałaś u ginka apropo IUI.

Pychotko chodź do nas na 28 Smile zobaczysz jakie to fascynujące Smile ja tez na początku nie mogłam sie tam ogarnąć i tez uciekłam Wink

ufffff ide spać.... w ogóle na nic nie mam czasu Sad
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadziejko trzymaj trzymaj. moze sutki a nie kciuki Razz
kornik powiedz mi jaka jest metoda odpuszczenia psychicznego?
bardzo bym chciała poznac tajniki.
moze i mi sie uda?
a co to jest CLO?
do czego to jest potrzebne?to jakis lek ktory pomaga zajsc w ciaze tak?
na jakiej podstawie sie go przypisuje?

nadzieja83 napisał:
w końcu planujemy niebawem zamknąć go definitywnie...

zamykajcie i przenoscie sie do pogaduch o maluchach.
a jak u Was starania?
odpusciliscie czy zawziecie walczycie?

Dodano po 37 sekundach:

aaa ja na 28 tez byłam i tez sie zmyłam.
skonczylo sie konto i poszłam w sina dal.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 17 z 40