Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sie 09, 2011 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind CLO to skrócona nazwa leku Clostibegyt który mam pomóc urosnąć oraz pęknąć jajeczkom. Nie dostaniesz go narazie bo za krótko się starasz poza tym jesli masz owu to może on tylko wyrządzić Ci szkody...

O taaaaak!!!!
Kornik miałam Ci zadac ot samo pytanie co Wind co to znaczy, że laski odpuściły??? NIE WIERZE W TO!!! Sad

Wind co u nas pytasz??? nie ma o czym na razie pisać... Sad temat trudny i bolesny Sad

Dodano po 40 sekundach:

Wind CLO to skrócona nazwa leku Clostibegyt który mam pomóc urosnąć oraz pęknąć jajeczkom. Nie dostaniesz go narazie bo za krótko się starasz poza tym jesli masz owu to może on tylko wyrządzić Ci szkody...

O taaaaak!!!!
Kornik miałam Ci zadac ot samo pytanie co Wind co to znaczy, że laski odpuściły??? NIE WIERZE W TO!!! Sad

Wind co u nas pytasz??? nie ma o czym na razie pisać... Sad temat trudny i bolesny Sad

Dodano po 26 minutach:

Admini..... Działajcie... bo znów wiadomości nie dochodzą Twisted Evil mam tu dla Was dowcip na rozluźnienie może to przyśpieszy sporządzenie nowego mega fajnego forum Smile

Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował:
- Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o du.pach.
Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia.
Wreszcie któryś odpowiada:
- Słuchajcie, moja karta graficzna jest do du.py...

ja wiem, że pewnie to znacie ale to jeden z moich ulubionych Smile
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 6:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczynki...

U mnie cos sie zaczelo dziac z jajniczkami. Dzis zaczal dosc mocno bolec prawy. Polecialo nawet troszke sluzu plodnego i troszke sie boje, ze do soboty to juz bedzie musztarda po obiedzie. No nic, nie ma sie co zmartwiac. Jutro mam podgladanko to sie dowiem co i jak. Mam nadzieje, ze dojdzie do iui w sobote...

Nadziejko moze od nastepnego cyklu pojde na 28 dni, choc nie wiem. Bo widzisz ja nie prowadze obserwacji temperatur. Jak to robilam, to jeszcze bardziej sie denerwowalam wszystkim. Tak wiec przemysle i zobacze. Poki co czekam z niecierpliwoscia do jutra...

Dodano po 2 minutach:

Mr. Green Mr. Green Mr. Green dobre i nie znalam Razz
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 8:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Jajeczkowanie może wystapic przed skokiem , w trakcie jak i tuz po

aj no ja wiem Wink
skok tylko potwierdza, że owu się odbyła (mówimy o zdrowych kobietach) Wink a nie jest wyznacznikiem tego KIEDY się odbyła Smile
hihi masz rację długi i przyjemny temat - tzn ja bardzo lubię takie pogaduchy więc mogłabym tu ciągnąć, ale że już Nadziejka się niecierpliwi i czeka na walkę, to kończę Laughing (Nadziejo, ja nikogo nie zamierzam przekonywać do swojej "racji" Wink piszę po prostu "jak ja to wszystko rozumiem")

wind_of_hope napisał:
kornik powiedz mi jaka jest metoda odpuszczenia psychicznego?

Wind, jak poznam, to dam Ci znać Wink
nie ma chyba takiej - tzn może psycholodzy coś tam potrafią zadziałać, ale że nigdy nie byłam to i nie odpowiem na 100%

nadzieja83 napisał:
co to znaczy, że laski odpuściły??? NIE WIERZE W TO!!!

eeee... no ja tam Ci wierzyć nie każę Razz
ja tylko opisuję to co obserwuję, nic poza tym.
dodam tylko, że każda moja znajoma zafasolkowana (czy to ze stresem i obserwacją, czy "bezstresowo") starała się mniej niż rok. A to raczej świadczy o tym, że problemy - o ile były - nie były jakieś "wielkie" i wydaje mi się, że mogły być wywołane stresem.
oczywiście to tylko moje zdanie Wink

Pychotko, wspaniale, że jajniczki po tych lekach ruszają do dzieła Very Happy ciekawe ile pęcherzyków chodujesz w brzuszku Very Happy
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 9:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe nie Nadziejko Wink tu nie chodzi o przekonywanie. Żadna z nas nie jest lekarzem i Żadna z nas nie ma pojęcia co tak naprawę się dzieje. Więc sobie rozmawiamy i analizujemy to czego udało nam się dowiedzieć od lekarzy i z fachowej literatury. Jak jest naprawdę to i tak się nie dowiemy Wink). Ale miło jest porozmawiać w kulturalny sposób , prawda. Z takich rozmów można się wiele dowiedzieć i spojrzeć na temat w inny sposób.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o dokładnie! to jedynie taka rzeczowa dyskusja i wymiana poglądów Smile
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no szkoda w takim razie Wink hehe wiedziałam, że bedziecie mi mówić, że nie chcecie nikogo przekonywac a ja sobie tylko tak dla żartów napisałam Wink
No ale Kornickzu napisłąas wczesniej, że Twoje kolezanki pozachodziły jak odpuściły... więc chiałam tylko wiedziec jak??:*
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez chciałam wiedziec Razz

nadzieja83 napisał:
Wind co u nas pytasz??? nie ma o czym na razie pisać... Sad temat trudny i bolesny

ok nie nalegam. moze kiedys bedziesz miała ochote sie wypłakac.

nadziejko mozesz sobie pisac setki postow, admini i tak tego nie czytaja.
po to maja nas- moderatorow zeby ich informowac o ewentualnym problemie na forum. takze jesli chcesz to przesle zart dalej bo na 100% i tak nie przeczyta go tutaj Razz

a błedy sa i beda dopoki nie zmieni sie wyglad str i nowy serwer. a kiedy to bedzie ? nie wiem? ja czekam juz na nowa stronke od pol roku jak nie dluzej.. Neutral

Powrót do góry
paulis0101

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 3:27 pm    Temat postu: .... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hey Dziewczyny) pierwszy raz znalazłam się na tak ciepłym forum) jesteście cudowne że tak potraficie walczyć o dzieciątko) i dodawać sobie otuchy!!!
Tak naprawdę nigdy nie udzielałam się na forach..Ale tym razem coś mi mówi napisz )
Mój przypadek jest troszkę inny....
W wieku 15 lat zachorowałam na raka pęcherza moczowego po roku leczenia chemioterapią stwierdzono że musi być wycięty-to jedyny ratunek... I stało się... wyłoniono mi urostomię. Od tamtej pory minęło już 9 lat. Jest wszystko w porządku....Rok temu wyszłam za mąż.
Jednak od 2 lat staramy sie z mężem o dzidzie ( niestety nic....
Podejrzewam że powodem może być operacja a operacje brzuszne z tego co czytałam mogą powodować m.in zrosty jajników.
Muszę się zebrać i w końcu wybrać się na badania...ale po tym co przeszłam mam już dosyć lekarzy eh (
Tym bardziej że przeraziła mnie laparoskopia... następne operacje ...
Ale chyba już taki mój los ) no cóż...
Co się nie robi.. by móc utulić swoje małę kochane dzieciątko... Pozdrawiam!!!! )))))
Od teraz będę z Wami Dziewczynki!
Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 5:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Paulis, witaj Smile
No widzisz, my tu sobie założyłyśmy taki mały kącik wzajemnej pomocy Smile Tak więc pisz zawsze kiedy chcesz Cool
Co do Twojego problemu, to nie znam sie zupełnie na tym jak to może być po takich operacjach, ale chyba najlepiej to pójść do lekarza. Od tego trzeba zacząć, może lekarz zleci Ci jakieś badania ( nie tylko laparoskopię, i może wcale na początek na laparoskopię nie pójdziesz, bo przecież przyczyna może być całkiem inna ).
W każdym razie ja trzymam kciuki za Twoją fasolinkę, a Ty pędź najlepiej do ginka i potem koniecznie napisz co Ci powiedział! Smile

Dziewczynki, Tosia i Kornik, wtrącę się. Ja myśle, że może być róźnie z tą tempką i owulką, u mnie np. wygląda na to że owulacji nie mam, a wykredy mam i ze skokiem i bez skoku, więc może nie ma żadnej reguły u kobiety z problemami?? Chociaz powiem Ci Tosiu, że zdanie Kornika, działa jak balsam na moja psychikę, ale to chyba nie jest źle, że wolę myślec pozytywnie, nie uciekając jednocześnie od faktów? Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Pychotka28

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj w naszym gronie Paulis Smile
Niestety tez sie nie znam za bardzo na tym czy po operacjach w jamie brzusznej mogą byc problemy z zajsciem w ciaze, ale cos mi sie kiedys o ucho (jedno) obilo, ze wlasnie czasem robia sie zrosty. Dolaczam sie do zdania Lizoletki, ze powinnas jednak, mimo niecheci zglosic sie do lekarza i porobic badania, bo 2 lata moim zdaniem to juz troszke dlugo i skoro sie nie udaje, to pewnie znaczy ze cos tam w sie dzieje.

Mam nadzieje, że bedzie Ci z nami milo i sympatycznie no i mam rowniez nadzieje, ze nie zabawisz tutaj dlugo, bo zafasolkujesz niebawem Very Happy

Korniczku no mam nadzieje, ze cos sie jednak ruszylo, ale troche boje sie w to uwierzyc, bo tamtym razem po CLO i PUREGONIE tez odczuwalam silne bole jajniczkow, tez mialam sluz, a owu jednak nie bylo... Dlatego cierpliwie czekam do juterka. Niebawem wszystko sie okaze - czy iui czy laparo Rolling Eyes
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 18 z 40