Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Paulis, czarodziejko, witaj
czarodziejko, bo masz na koncie 0 postów, a ja widzę że jeden na 100%napisałaś hihihi
trafiłaś do nas w czasie systemowych bałaganów, więc od początku kłody pod nogi ale mam nadzieję, że my Ci tu zrekompensujemy wszystkie techniczne niedogodności :]
podtrzymuję zdanie dziewczyn, choć na problemie i zagadnieniu operacji pęcherza takze się nie znam...
operacje brzucha owszem - MOGĄ powodować zrosty, ale ja to widzę, że zaczynasz szukać problemów z grubej rury od razu i zakładasz najgorszy z możliwych scenariuszy ;> no... nie najgorszy, ale PRAWIE
a przed Tobą cały szereg innych diagnoz, więc najlepiej udajcie się (obydwoje) do gina, speca w dziedzinie niepłodności (po 2 latach nie warto marnować czasu i nerwów na "zwykłych" lekarzy) i dajcie mu się poprowadzić a my będziemy tu trzymały kciuki, żeby szybko wyszedł Wasz problem i żeby lekarzowi udało się go równie szybko pokonać
nadzieja83 napisał: | CLO to skrócona nazwa leku Clostibegyt który mam pomóc urosnąć oraz pęknąć jajeczkom |
miałam to zrobić rano, ale kurcze tyle mam roboty, że mi umknęło....
Nadziejko, TY takie rzeczy piszesz?
Clo owszem - pomaga rosnąć i musi być brane pod nadzorem lekarza, ale wręcz UTRUDNIA pękanie - dlatego do niego dostajemy "w zestawie" zastrzyki z hcg żeby się nie porobiły torbiele czy inne takie nieprzyjemne rzeczy. Ten lek ma najgorsze (najsłabsze) działanie i najwięcej skutków ubocznych - ale lekarze zapisują go bo jest najtańszy (ja ostatnio niecałe 4 zł płaciłam za dawkę na 2 m-ce. Dla porównania: za zastrzyki (następny stopień wtajemniczenia po clostilbegycie) zabuliłam na jeden cykl 210zł...)
Pychotko... och... tak bardzo Ci życzę pięknej rozwijającej się trójki.... nawet nie wiesz jak bardzo
(czytam na podglądzie i muszę dodać, że chodzi mi oczywiście na razie o piękne trzy pęcherzyki )
Lizelotko, ja Ci mogę jeszcze więcej takich fajnych teorii podrzucić, ale na ile będą prawdziwe, to nie poręczę hihihi
jednak cierpliwie czekam na Twój kolejny cykl i na to co się okaże... a mam nadzieję, że Reguła się nie myli
Dodano po 1 minutach:
aaa znowu wsiąkł post
ALE
faktycznie! jest tak jak Pychotka pisała: jest na podglądzie tematu! _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Paulis witaj
Ja miałam niedrożny jajowód a było to spowodowane operacją wyrostka robaczkowego jaką miałam w wieku 10 lat. Zrost zdiagnozowali mi zabiegiem o nazwie HSG - o ile to możliwe zapisz się na HSG w znieczuleniu ogólnym. czytając o Twoim doświadczeniu myśle sobie że już wystarczająca bólu przęzyłaś co by "katować" się HSG bez znieczulenia
(Lizelotko gdy tylko wspominam HSG od razu mysle o Tobie... no masz dziewucho odwagę, że poszłas bez znieczulenia )
i do póki nie zrobisz HSG niczym się nie przejmuj wcale nie jest powiedziane, że musisz mieć niedrożne jajowody po operacji to ze to się zdarza... nie znaczy że Tobie się zdarzyło
ja pamiętam swoja reakcję jak się dowiedziałam, ze mam jajowód niedrożny... poryczałam się w szpitalu.. myślałam, że świat mi sie na głowę zawalił... teraz to się troszkę z siebie samej śmieję i poszłam na laparo i udroznili raz dwa i po kłopocie
poza tym za nim Cię wyśla na HSG czekają Cię mniej inwazyjne badanka typu pobranie krwi, USG, badania nasionek
będziemy Cie wspierać
zyczę abys szybciutko znalazła przyczynę niepowodzeń, szybciutko ja naprawiła no apotem szybciutko zafasolkowała
Pychotko widze, że mamy wspólny cel aby owu była w sobote u mnie Mek w delegacji od niedzieli... widzimy się dopiero w piatek późnym wieczorem... no jak nic jajeczka musza poczekac do soboty a najlepiej to do niedzieli u mnie tez już kłucia jajniorków... sluz co prawda rozciągliwy no ale taki kremowy, biały... no to chyba jeszcze nie płodny?
no a co do 28 dni - skoro nie chcesz mierzyć tempki to nie ma co abyś się tam zapisała bo za bycie tam się płaci... no a skoro nie będzie Ci to sprawiało frajdy to nie ma co "wywalać" kaski.
Wind o tak poproszę przesłać kawał oraz mój apel do adminów.
no własnie??? a czemu poszłaś w siną dal??? _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 10:06 am Temat postu: |
|
|
Nadziejko, nieważne, że nie jest jeszcze przezroczysty żeby o śluzie mówić "płodny" to musi mieć przynajmniej JEDNĄ cechę płodną - skoro jest rozciągliwy to już płodny, jak najbardziej _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 12:35 pm Temat postu: |
|
|
paulis0101 witaj )) wiesz wydaje mi się,że bez lekarza się nie obejdzie. Tym bardziej w Twoim przypadku. Niestety chemioterapia niezbyt dobrze działa na organizm. Mogło dojść do obniżenia rezerwy jajnikowej...choc wcale nie musiało to nastąpić. Najlepiej sprawdzić. Wiem,że masz dosyć lekarzy ale zrób przynajmniej badania hormonów.
lizelotka oczywiście ,że lepiej słyszeć słowa pocieszające i kojące niż niezbyt fajną prawdę . Chyba każdy woli taką opcję . Jednak wiesz...ja tam jestem szczera do bólu i staram się pisać to co jest faktyczne. Może czasami brzmi to zbyt zimno....ale nie o to mi chodzi...przecież wiesz . _________________ Jestem mamą ))
Ostatnio zmieniony przez tosia81 dnia Czw Sie 11, 2011 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Czesc dziewuszki
Bylam na podgladanku. Dzis 12 dc a ja mam pecherzyk 25 mm i na dodatek tylko jeden
Zadzwonilam do kliniki, bo mialam miec iui w sobote. Oddzialowa wypytala mnie jak bylo przy poprzedniej iui wiec powiedzialam ze poprzednia mialam na pecherzyku 24 mm. Oczywiscie podala mi nr do dyzurki lekarskiej. Tam powiedzialam lekarzowi jaka jest sytuacja, a ten kazal przyjechac jutro z Mkiem i jezeli do jutra sam nie peknie, to jutro bedzie podanie.
Rany dziewczynki dlaczego ja mam zawsze pod gorke noooo
Jak nie ma wcale owu, tak pozniej jest pecherzyk za duzy i tak w kolko
Boje sie ze jutro bedzie juz 'musztarda po obiedzie' no ale jade.
Mam pytanko do PCOwiczek - czy przy PCOS pecherzyki same pekaja? Czy tylko po podaniu PREGNYLU
Bo jesli tylko po podaniu to niestety ten cykl bedzie stracony poniewaz lekarz powiedzial mi, ze na PREGNYL jest za pozno _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Pychotko wszystko zależy od danej kobiety. U mnie nie było w ogóle owulacji. Pęcherzyki rosły do 11mm-12mm i koniec. Ale w cyklu w którym zaszłam w ciąze miałam samoistną owulację. Nigdy nie brałam nic na pękanie bo pęcherzyki były za małe. Są dziewczyny ktore przy PCO mają owulkę , są którym pęcherzyki nie pękają ( LUF) wszystko zależy..... U Ciebie może pęknąć dlaczego nie? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Kornik podgląd tematu??? a gdzie tego szukac???
Hmmmm zobacz z tym CLO nie miałam o tym zielonego pojęcia pamietam jak kiedys trafilam do jednego z "fantastycznych" ginów to przepisał mi CLO... 3 cykle brałam bo kazał (a ja jeszcze wtedy niewtajemniczona byłam) ale nie przepisał mi nic na pekanie!!! byłam przekonana ze ten lek powoduje peknięcie...
ale to fajnie, że mnie uświadomilas ze bylam w bledzie
Pychotka cały czas 3mam kciuki. no lammeta tak pogoniła pecherzyk zobaczysz, że jutro będzie najlepszy dzień na zapłodnienie
Tosiuniu... chyba sie na mnie nie obraziłas co??? :* czekam na wiadomośc od Ciebie... nie napisałas ze nie napiszesz :* wiec zastanawiam sie czy może znów sa problemy z dostraczaniem wiadomosci na PW???
a ja jutro już wyjeżdzam wyruszam w podróż po nowe życie
Dodano po 1 minutach:
ehhh no już wiem gdzie jest ten podgląd tematu przydałaby się taka emotka co wali sobie w czułko młotkiem _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 1:34 pm Temat postu: |
|
|
NAdziejko kochana zabieram się do pisania i zebrać się nie mogę...przepraszam. Mam remont u rodziców i na necie jestem sporadycznie. wchodzę,poczytam, sprawdzę czy ktoś bałaganiku nie robi i znikam. DZisiaj postaram się napisać na gg. Przepraszam... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 2:02 pm Temat postu: |
|
|
nadzieja83 napisał: | Wind o tak Smile poproszę przesłać kawał oraz mój apel do adminów. Twisted Evil
no własnie??? a czemu poszłaś w siną dal??? |
no bo trzeba było płacic kase a ja i tak mam gdzie ja wydawac. brakuje jeszcze zebym za forum placiła. oj nie. weszłam i po miesiacu wyszłam. a jak trzeba mi pomocy w interpretacji to zgłaszam sie do 2ch kolezanek i chetnie mi wytłumacza co i jak _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Kornik, jak to clo utrudnia pękanie pęcherzyka??????
Pierwsze słyszę Skąd masz taką informację?
Ja własnie wczoraj dostalam clo na dwa cykle i nie dostałam nic na pękanie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|