Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Paulis, czarodziejko, witaj Smile
czarodziejko, bo masz na koncie 0 postów, a ja widzę że jeden na 100%napisałaś hihihi Wink
trafiłaś do nas w czasie systemowych bałaganów, więc od początku kłody pod nogi Twisted Evil ale mam nadzieję, że my Ci tu zrekompensujemy wszystkie techniczne niedogodności :]
podtrzymuję zdanie dziewczyn, choć na problemie i zagadnieniu operacji pęcherza takze się nie znam...
operacje brzucha owszem - MOGĄ powodować zrosty, ale ja to widzę, że zaczynasz szukać problemów z grubej rury od razu i zakładasz najgorszy z możliwych scenariuszy ;> no... nie najgorszy, ale PRAWIE Wink
a przed Tobą cały szereg innych diagnoz, więc najlepiej udajcie się (obydwoje) do gina, speca w dziedzinie niepłodności (po 2 latach nie warto marnować czasu i nerwów na "zwykłych" lekarzy) i dajcie mu się poprowadzić Smile a my będziemy tu trzymały kciuki, żeby szybko wyszedł Wasz problem i żeby lekarzowi udało się go równie szybko pokonać Smile

nadzieja83 napisał:
CLO to skrócona nazwa leku Clostibegyt który mam pomóc urosnąć oraz pęknąć jajeczkom

miałam to zrobić rano, ale kurcze tyle mam roboty, że mi umknęło....
Nadziejko, TY takie rzeczy piszesz? Twisted Evil
Clo owszem - pomaga rosnąć i musi być brane pod nadzorem lekarza, ale wręcz UTRUDNIA pękanie - dlatego do niego dostajemy "w zestawie" zastrzyki z hcg Razz żeby się nie porobiły torbiele czy inne takie nieprzyjemne rzeczy. Ten lek ma najgorsze (najsłabsze) działanie i najwięcej skutków ubocznych - ale lekarze zapisują go bo jest najtańszy (ja ostatnio niecałe 4 zł płaciłam za dawkę na 2 m-ce. Dla porównania: za zastrzyki (następny stopień wtajemniczenia po clostilbegycie) zabuliłam na jeden cykl 210zł...)

Pychotko... och... tak bardzo Ci życzę pięknej rozwijającej się trójki.... nawet nie wiesz jak bardzo Sad
(czytam na podglądzie i muszę dodać, że chodzi mi oczywiście na razie o piękne trzy pęcherzyki Wink)

Lizelotko, ja Ci mogę jeszcze więcej takich fajnych teorii podrzucić, ale na ile będą prawdziwe, to nie poręczę hihihi
jednak cierpliwie czekam na Twój kolejny cykl i na to co się okaże... a mam nadzieję, że Reguła się nie myli Very Happy

Dodano po 1 minutach:

aaa znowu wsiąkł post Evil or Very Mad

ALE

faktycznie! jest tak jak Pychotka pisała: jest na podglądzie tematu! Very Happy
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sie 10, 2011 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Paulis witaj Smile
Ja miałam niedrożny jajowód a było to spowodowane operacją wyrostka robaczkowego jaką miałam w wieku 10 lat. Zrost zdiagnozowali mi zabiegiem o nazwie HSG - o ile to możliwe zapisz się na HSG w znieczuleniu ogólnym. czytając o Twoim doświadczeniu myśle sobie że już wystarczająca bólu przęzyłaś co by "katować" się HSG bez znieczulenia Embarassed

(Lizelotko gdy tylko wspominam HSG od razu mysle o Tobie... no masz dziewucho odwagę, że poszłas bez znieczulenia Very Happy Shocked )
i do póki nie zrobisz HSG niczym się nie przejmuj Smile wcale nie jest powiedziane, że musisz mieć niedrożne jajowody po operacji Smile to ze to się zdarza... nie znaczy że Tobie się zdarzyło Smile
ja pamiętam swoja reakcję jak się dowiedziałam, ze mam jajowód niedrożny... poryczałam się w szpitalu.. myślałam, że świat mi sie na głowę zawalił... teraz to się troszkę z siebie samej śmieję Wink i poszłam na laparo i udroznili raz dwa i po kłopocie Smile
poza tym za nim Cię wyśla na HSG czekają Cię mniej inwazyjne badanka typu pobranie krwi, USG, badania nasionek Smile
będziemy Cie wspierać Smile
zyczę abys szybciutko znalazła przyczynę niepowodzeń, szybciutko ja naprawiła no apotem szybciutko zafasolkowała Smile

Pychotko widze, że mamy wspólny cel Smile aby owu była w sobote Wink u mnie Mek w delegacji od niedzieli... widzimy się dopiero w piatek późnym wieczorem... no jak nic jajeczka musza poczekac do soboty a najlepiej to do niedzieli Wink u mnie tez już kłucia jajniorków... Sad sluz co prawda rozciągliwy no ale taki kremowy, biały... no to chyba jeszcze nie płodny?
no a co do 28 dni - skoro nie chcesz mierzyć tempki to nie ma co abyś się tam zapisała bo za bycie tam się płaci... no a skoro nie będzie Ci to sprawiało frajdy to nie ma co "wywalać" kaski.

Wind o tak Smile poproszę przesłać kawał oraz mój apel do adminów. Twisted Evil
no własnie??? a czemu poszłaś w siną dal???
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko, nieważne, że nie jest jeszcze przezroczysty Smile żeby o śluzie mówić "płodny" to musi mieć przynajmniej JEDNĄ cechę płodną - skoro jest rozciągliwy to już płodny, jak najbardziej Wink
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

paulis0101 witaj Wink)) wiesz wydaje mi się,że bez lekarza się nie obejdzie. Tym bardziej w Twoim przypadku. Niestety chemioterapia niezbyt dobrze działa na organizm. Mogło dojść do obniżenia rezerwy jajnikowej...choc wcale nie musiało to nastąpić. Najlepiej sprawdzić. Wiem,że masz dosyć lekarzy ale zrób przynajmniej badania hormonów.
lizelotka oczywiście ,że lepiej słyszeć słowa pocieszające i kojące niż niezbyt fajną prawdę Wink. Chyba każdy woli taką opcję Wink. Jednak wiesz...ja tam jestem szczera do bólu i staram się pisać to co jest faktyczne. Może czasami brzmi to zbyt zimno....ale nie o to mi chodzi...przecież wiesz Very Happy .

Ostatnio zmieniony przez tosia81 dnia Czw Sie 11, 2011 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Pychotka28

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewuszki Smile

Bylam na podgladanku. Dzis 12 dc a ja mam pecherzyk 25 mm Shocked i na dodatek tylko jeden Sad

Zadzwonilam do kliniki, bo mialam miec iui w sobote. Oddzialowa wypytala mnie jak bylo przy poprzedniej iui wiec powiedzialam ze poprzednia mialam na pecherzyku 24 mm. Oczywiscie podala mi nr do dyzurki lekarskiej. Tam powiedzialam lekarzowi jaka jest sytuacja, a ten kazal przyjechac jutro z Mkiem i jezeli do jutra sam nie peknie, to jutro bedzie podanie.
Rany dziewczynki dlaczego ja mam zawsze pod gorke noooo Crying or Very sad
Jak nie ma wcale owu, tak pozniej jest pecherzyk za duzy i tak w kolko Crying or Very sad
Boje sie ze jutro bedzie juz 'musztarda po obiedzie' no ale jade.

Mam pytanko do PCOwiczek - czy przy PCOS pecherzyki same pekaja? Czy tylko po podaniu PREGNYLU Question Question Question
Bo jesli tylko po podaniu to niestety ten cykl bedzie stracony poniewaz lekarz powiedzial mi, ze na PREGNYL jest za pozno Neutral
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pychotko wszystko zależy od danej kobiety. U mnie nie było w ogóle owulacji. Pęcherzyki rosły do 11mm-12mm i koniec. Ale w cyklu w którym zaszłam w ciąze miałam samoistną owulację. Nigdy nie brałam nic na pękanie bo pęcherzyki były za małe. Są dziewczyny ktore przy PCO mają owulkę , są którym pęcherzyki nie pękają ( LUF) wszystko zależy..... U Ciebie może pęknąć dlaczego nie?

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik podgląd tematu??? a gdzie tego szukac??? Shocked

Hmmmm zobacz z tym CLO nie miałam o tym zielonego pojęcia Sad pamietam jak kiedys trafilam do jednego z "fantastycznych" ginów to przepisał mi CLO... 3 cykle brałam bo kazał (a ja jeszcze wtedy niewtajemniczona byłam) ale nie przepisał mi nic na pekanie!!! byłam przekonana ze ten lek powoduje peknięcie...
ale to fajnie, że mnie uświadomilas ze bylam w bledzie Smile

Pychotka cały czas 3mam kciuki. no lammeta tak pogoniła pecherzyk Smile zobaczysz, że jutro będzie najlepszy dzień na zapłodnienie Smile

Tosiuniu... chyba sie na mnie nie obraziłas co??? :* czekam na wiadomośc od Ciebie... nie napisałas ze nie napiszesz :* wiec zastanawiam sie czy może znów sa problemy z dostraczaniem wiadomosci na PW???

a ja jutro już wyjeżdzam Smile wyruszam w podróż po nowe życie Twisted Evil

Dodano po 1 minutach:

ehhh no już wiem gdzie jest ten podgląd tematu Wink przydałaby się taka emotka co wali sobie w czułko młotkiem Wink
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 1:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NAdziejko kochana zabieram się do pisania i zebrać się nie mogę...przepraszam. Mam remont u rodziców i na necie jestem sporadycznie. wchodzę,poczytam, sprawdzę czy ktoś bałaganiku nie robi i znikam. DZisiaj postaram się napisać na gg. Przepraszam...

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 2:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nadzieja83 napisał:
Wind o tak Smile poproszę przesłać kawał oraz mój apel do adminów. Twisted Evil
no własnie??? a czemu poszłaś w siną dal???

no bo trzeba było płacic kase Razz a ja i tak mam gdzie ja wydawac. brakuje jeszcze zebym za forum placiła. oj nie. weszłam i po miesiacu wyszłam. a jak trzeba mi pomocy w interpretacji to zgłaszam sie do 2ch kolezanek i chetnie mi wytłumacza co i jak Wink

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kornik, jak to clo utrudnia pękanie pęcherzyka??????
Pierwsze słyszę Shocked Skąd masz taką informację?
Ja własnie wczoraj dostalam clo na dwa cykle i nie dostałam nic na pękanie Exclamation

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 19 z 40