Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

CHCĘ BYĆ MAMĄ-fasolkowe trudności 8

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kornik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Sie 31, 2011 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj widzisz... nie dopisałam... :/

mi raz gin zalecił po IUI (czyli brałam jakoś ok. 14 dni), a drugim razem jeszcze przed IUI miałam zacząć - i tu wyszło mi koło 3 tyg.

więc nie przez cały czas...
Pychotka28

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 8:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nadziejko zadalam Ci kilka pytan na mailu Smile
Prosze o pomoc, bo poniedzialek tuz, tuz Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 9:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczynki ja mam do was pytanie:
kiedy powinno sie wykonac badanie prolaktyny ? chodzi mi o dc.
no i do kogo mam sie zgłosic po skierowanie?
do rodzinnego?
do gina?
czy poprostu isc prywatnie do laba?
wyczytałam gdzies ze po paru godz robi sie kolejne badanie na obciązenie czy cos takiego..
to prawda czy kiedys tak robiono a obecnie nie?

pytam teoretycznie i wcale nie panikuje Razz Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 9:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, ja miałam robioną prolaktynę, ale bez obciążenia, natomiast zupełnie nie pamiętam w którym dniu cyklu to robiłam, Skierowanie powinnaś dostać od gina, razem z innymi badaniami. To podstwowe badanie przy diagnozowaniu niepłodności.
Pamiętaj jednak, że obiecałaś na razie się nie stresować! Razz

Korniczku, a ten acard, to mogę brac na własną rękę? On jest chyba bez recepty, a skoro moze pomóc...Sterydów wolałabym na razie nie brać, w końcu chyba nie mogę mieć wszystkich chorób świata, wystarczy niedoczynność tarczycy, hashimoto i PCO. Dlatego nie chcę pytać na razie gin czy moz enie powinnam brac tego encortonu.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko pamietam pamietam Smile
a od rodzinnego nie mozna dostac?
miałam isc do gin dzisiaj lub jutro ale pech chciał ze wyjechała i w pon dopiero wraca a dla mnie to juz za pozno na podgladanie,
tyle czekałam i na marne.
znowu miesiac musze czekac do owulacji;/
Ehhh

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja robiłam wszystko w 4 dniu cyklu. Skierowanie najprędzej da Ci gin. Rodzinny tylko jak jest wskazanie albo masz układy Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 12:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha Smile
a co z tym obciązeniem?
robi sie czy nie :> ?

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, robi sie, ale nie zawsze. To chyba zależy od gina. Ja nie miałam robionego obciążenia, ale Tosia, jak dobrze pamiętam miała.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak ja miałam bo to dosyć ważne badanie przy problemach z prolaktyną. Ja miałam za wysoką więc gin zlecił powtórne badanie + to z obciążeniem. Jeśli prolaktyna wychodzi ok to nie ma potrzeby robić tej drugiej.

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Czw Wrz 01, 2011 2:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotka napisał:
a ten acard, to mogę brac na własną rękę?

Słońce, nie mam zielonego pojęcia Rolling Eyes ja nie biorę...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 33 z 40