Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny jestem załamana i wkurzona!
Zadzwonili do mnie dziś ze szpitala, z informacją, że muszą odwołać moją kolposkopię, bo robią PORZĄDKI!! w szpitalu i następny wolny termin jest za dwa tygodnie!
Nic więcej dziś nie powiem!!
Na pewno dopiero dziś dowiedzieli się, że będą te porządki, jasne _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Brak mi słów...ciekawe ile w tym prawdy a czy przypadkiem kogoś znajomego nie chcą na termin wciągnąć... _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 10:58 pm Temat postu: |
|
|
lizelotka napisał: | Dziewczyny jestem załamana i wkurzona!
Zadzwonili do mnie dziś ze szpitala, z informacją, że muszą odwołać moją kolposkopię, bo robią PORZĄDKI!! w szpitalu i następny wolny termin jest za dwa tygodnie! |
porządki o ja cie kręcę co za .... barany Lizelotko... nie wiem co mam Ci powiedziec bo tu tak na prawde nie ma co powiedzieć. strasznie się musisz z tym czuć przutulam mocno :*
ja domyslam się, że to trudne... ale mimo wszystko pamiętaj jaki masz plan :* i nie daj złośliwości losu walkowerem wygranej!!! po jutrze jedziesz na mazury i tam... i to jest najwazniejsze!!!
Dodano po 7 minutach:
Kornik napisał: | może ten cykl Ci się przedłuży i będzie trwał nie tak jak zawsze 26 a wyjątkowo 27/28(+240) dni? |
oooo taaaaak to jest dobry plan
wieszKorniczku, że ja też strzelam, że owu w piątek
no to uspokiłyście mnie dziewczynki jesli chodzi o te moje pęcherzyki, że moze nie sa one wcale takie złe. a swoją drogą zawsze mi rosło kilka pęcherzyków a teraz on nic nie wspominał o jeszcze jakichś tylko o tym jednym
I macie rację laski płace to wymagam. ma mi zrobić profil hormonalny i już!!!
i teraz tak: jutro zrobi mi badania hormonów, i dopiero jak zobaczy wyniki ma stwierdzić czy da mi jakiś lek na peknięcie... zakładając ze kolejna wizyta bedzie w piątek... wtedy zobaczy dopiero wyniki badań... no to nawet jesli stwierdzi, że chce mi dać ten lek to juz będzie za późno czarna magia dla mnie jak nic
Łobuz :*
Dodano po 5 minutach:
lizelotka napisał: | w tym cyklu to nie wiem czy uda mi się na monitoring pójść, bo wracam do wawy dopiero 24 lipca, a to będzie chyba 14 dc ( o ile się nie pomyliłam w liczeniu, nie mam pod ręką wykresu ), więc zobaczymy czy się załapię. Biorąc pod uwagę że zazwyczaj owulacja ( domniemana ) przypada u mnie raczej po 15 dc, to może, może załapię się jeszcze |
Lizelotko nawet jeśli będziesz miała owu wczesniej to koniecznie pójdź na monitoring sprawdzić czy pękł pęcherzyk!!! wtedy Twój monitoring w pierwszym cyklu bedzie stanowił JEDNO badanie USG ale jak istotne co by nie powiedziec, ze najwazniejsze
dobrze laseczki ja musze sobie juz pojść bo jutro z samiusienkiego rana ide na kolejne podglądanko więc musze choć trochę sie wyspac :* _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, ale mam też dobrą wiadomość, dziś udało mi się umówić do innego szpitala, na wtorek na 26 lipca, czyli zaraz po naszym powrocie z Mazur
Wiesz Tosiu, no mi też się nie chce wierzyć, że robią? porządki?
Nadziejko, dziękuję, jak zawsze jesteś kochana _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 6:58 pm Temat postu: |
|
|
witajcie
moje kochane kobitki :*
dziś byłam na podgladanku pęcherzyk 22 mm dziś za chwilunię zrobię sobie zastrzyk i w piatek o 12 IUI
jestem straszliwie podekscytowana.
wiecie co??? ni edał mi skierowania na estriadol ale ja zobaczylam to dopiero po wizycie ... i jak poszłam do laba to spytałam czy mogę zrobić na własną rękę... i wiecie co mi powiedziała laborantka??? żebym nawet sobie nie wyobrazała ze ona mi zbada estriadol!!! bo po pierwsze internet mam teraz odstawic w tyle, od kąd przyszłam się leczyć do nich mam sluchac jedynie lekarza a nie internetu... po drugie chyba zostawię im jeszcze kupę szmalu więc po co marnowac pieniądze... i nie mam mowy!!! lekarz zlecił tylko LH i koniec dyskusji...
no więc mam tylko LH...
i mam to gdzieś
znaczy nie tak do końca bo trochę to przezywam... martwię się czy IUI nie bedzie za późno skoro już dziś 22 mm... to w piątek może być po ptakach
jak myślicie???
to jest dla mnie baaaardzo wazne więc napiszecie rozciągle z największymi szczególami.... pliiiizzzzzz :*
Lizelotko TY to masz przygody.... przynajmniej się nie nudzisz i WALCZYSZ!!!! brawo!!! i bardzo dobrze niech się cmokną w tym szpitalu w trąbke Twoja noga tam nie postanie!!!! a co!!!
ale ja Ci zazdroszczę tego wyjazdu!!!! _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pychotka28
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Lizoletko to wizyte w szpitalu masz w moja 8 rocznice slubu i w moje imieninki Bede tego dnia mocniuchno trzymala kciukaski za Ciebie
Na pewno bedzie dobrze Kochana Zobaczysz
Nadziejko ja nie wiem co Ci doradzic, bo szybko Ci rosnie chyba ten pecherzyk prawda????
Moj mial 23 mm jak pekl i to bylo +/- 24 godziny od podania pregnylu, a np. moja kolezanka z sali miala 31 i jeszcze nie pekl i pekl dopiero przy 33 mm, tak wiec nie wiem co Ci poradzic kochana...
Moze inne dziewczynki cos wiecej w tym temacie napisza... _________________ Nadzieja to dobra rzecz. Może nawet najlepsza ze wszystkich, a to co dobre nie umiera nigdy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 9:24 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie Pychotko widzisz sama nie wiem co mysleć bo... ja raczej nie mam problemów z owu a ten lekarz przepisał mi lek na pęknięcie... juz pomijam że pioruńsko drogi jak dla mnie ale to tak jakby nieistotne w tej chwili. i teraz tak kazał mi go wziąć dziś o 18... ja go wzięłam o 19,30 bo nie miałam fizycznie wcześniej możliwości. ale co chce napisac. ze ja i bez tego zastrzyku czułam ze juz mnie jajnik pobolewa więc stwierdzam, ze jutro owulacja... odkąd wiżiełam zatrzyk mija diwe godziny a ja ledwo się ruszma tak mnie boli prawa strona i nie wiem czy próbowac samej w domu natruralnie... czy czekać do tego piątku i "zbierać" armię... czuję się strasznie z tym samotna... lekarz praktycznie nic nie wytłumaczył...
no i powiedzmy ze poczekamy do piatku to nie dośc ze zmarnujemy szansę na zapłodnienie to do tego kupa kasy pójdzie na marne... z kolei jesli faktycznie najlepszy czas na podanie plemniczków to piątek to jesli dziś się poprzytulamy to nie uzbieramy co najmniej 4 dniowej armii tak jak obie zyczył lekarz...
nie no.... ja chciałam naturalnie nic się nie przjemować, nie stresować... a tu nici z tego _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 7:04 am Temat postu: |
|
|
Nadziejko, przejrzałam moje cykle... no i nic mi z nich nie wyniknęło - za każdym razem było inaczej...
ale IUI najczęściej miałam 2 dni po tym jak pęcherzyk miał 22/23mm - czyli tak jak Ty
z tym, że mi zastrzyk gin zlecał zazwyczaj dzień przed IUI (co w większości było za wcześnie)
yyyy... zajrzyj sobie sama i sama oceń, bo ja też nie potrafię Ci niczego mądrego napisać... _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nadzieja83
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 7:35 am Temat postu: |
|
|
ja powiem tylko tyle.... jest mi źle i chce mi się płakac bo dzis mierzyłam temperaturę i jest skok... czyli jest po ptakach... my się wstrzymywalismy co by uzbierać armię na IUI więc nawet na natruralsa nie ma absolutnie szans nie wiem po co ten doktorek dał mi lek na pęknięcie i nie wiem po co ide na to IUI w piątek chyba sobie daruję.
a tak bardzo sie nastwiałam na tak... do bani to wszystko !!! chyba po to robi sie monitoring co by wiedziec kiedy ma sie odbyć IUI prawda!!!!?????
e tammmm wszystko sie wali _________________ Pozwól mi Boże nie tęsknic do tego, co być nie może... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 7:59 am Temat postu: |
|
|
ech no
a to może zadzwoń do doktorka i powiedz jaka jest sprawa? może umówi Cię na dziś - choćby na usg, żeby sprawdzić jak to jest? _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|