Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Chcę mieć dzidziusia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 6:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jesteś w ciąży...Badanie krwi mówi o tym jednoznacznie...Poza tym badanie ginekologiczne na to wskazuje.

A na usg nie zawsze widać tak wcześnie ciążę.

Gratulacje Smile
Rozczochrana

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powinnas iść do innego lekarza, wykluczyć ciążę pozamaciczną i zbadać sobie tarczycę - ja mialam wysoki poziom bhcg przy problemach z tarczycą, okresu oczywiście też brak
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
angee86

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 6:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za odp,ale czy prawie 7 tygodni od ostatniej @ to bylaby jeszcze wczesna ciaza??? lekarz na badaniu powiedzial, ze napewno w ciazy nie jestem, ze zobaczyl by to juz po 5 tyg od ostatniego a to juz przeciez 7Sad z tarczyca wszystko jest ok, juz mialam badania...sama nie wiem teraz czy plakac czy sie cieszyc.bardzo bym chciala juz zostac mama, moj partner tez o tym marzy.Tak mysle jeszcze wlasnie czy ta beta nie jest zbyt niskatez jak na wiek NIBY ciazy:(
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powtórz betę zrób jeszcze raz usg. Niech lekarz robiący badanie zwróci uwagę czy nie ma ciąży pozamacicznej.

A z widocznością ciąży na usg naprawdę jest różnie...
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powtórz betę
Powrót do góry
angee86

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje. mysle, zejutro pojde na kolejna bete i napisze co wyszlo, a z tym badaniem to moze byc troche ciezej bo lekaze teraz nie bardzo chca kierowac na takie rzeczy;/ oszczedzaja na wszystkim czym moga tylko nie na sobie... mam nadzieje, ze jednak bedzie pozytywnie, choc boja sie za bardzo nakrecac
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to idź prywatnie...Usg jamy brzusznej to koszt ok 50 zł...
Rozczochrana

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a beta prywatnie 20-40zł zaleznie od laboratorium
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 7:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

angee86 czasem ciąża widoczna jest na USG dopiero w około 2 miesiącu (ok 8-10 tygodnia).
powtórz betę i jeśli chcesz idź na USG prywatnie.
czasem lekarze wykonują USG dopochwowe- ponoć lepiej widać wczesną ciążę. moja koleżanka do 6 msc miała dopochwowe ze względu na tyłozgięcie macicy- lekarz powiedział, że nie widzi dziecka - a w ciąży była Wink
daj znać co wyszło z badań Smile
Powrót do góry
angee86

PostWysłany: Pon Lip 13, 2009 8:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez gosiu mialam dopochwowe i wlasnie powiedzial,ze nic nie widzi, zadnych cech ciazy. tylko mi narobil nadieiji niepotrzebnie. 4 dni wczesnie badal mnie w gabinecie i powiedzial, ze jestem w ciazy, a dzis ,ze nic tam nie ma;/ zrobie ta bete i sie wszystko jutro okaze.jeszcze raz wielkie dzieki
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68  Następny
Strona 64 z 68