Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

chcesz zapytać "czy jestem w ciąży" to tylko tutaj

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madzia
Gość

PostWysłany: Wto Lis 15, 2005 7:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobilam test z samego rana zeby byl najdokladniejszy wynik byl "negatywny" ciesze sie z tego powodu ale jednak caly czas mnie martwi dlaczego nie mam okresu. moze byc tak ze teraz test pokazuje ze nie jestem a pozniej bedzie ze jednnak jestem w ciazy??
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lis 15, 2005 8:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej nie możliwe Smile oczywiśćie testy mają pewną niedokłądnośc, chodz w tej chwili jest to mała niedokładność. Jeżeli była byś w ciąży to organizm zaczyna zachwywać sie zupełnie inaczej i test bez problemu odróżnia te dwa stany.

Brak miesiączki może być spowodowany różnymi przyczynami, od zmiany diety, po stres. Zmiane klimatu, przyjmowane leki, po pyłki różnych roślin. Nie da sie tak do końca przewidzieć dlaczego może sie spuźnić.

A jeżeli nie jesteś pewna jeszcze do końca, to powtórz test za dwa dni, a wrazie potrzeby idz do lekarza, on powinien dojśc co jest grane i rozwiać wszystkie twoje wątpliwości Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Marcin
Gość

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 4:28 pm    Temat postu: czy wpadlismy?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sytuacja wyglada tak?? kochałem sie z dziewczyna bez zabezpieczenia ale spoko nie było wytrysku itp dodac nalezy ze nie trwało to dlugo bo poprostu sie balismy...problem polega jednak na tym czy mozliwe jest zajescie w ciaze przez gesta "wydzieline" na penisie?? czy tam są plemniki odpiszczie prosze!!!

---- edit by Paweł:
3 wykrzykniki w zupełności wystarczą Wink
Powrót do góry
Netka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydzielina,o której mówisz to prawdopodobnie śluz Twojej partnerki.Jednak u mężczyzny przed wytryskiem jest wydzielina,w której moga znajdować sie plemniki.Szansa na zapłodnienie jest jednak mała,a poza tym nie wiadomo w jakiej fazie cyklu była Twoja dziewczyna.Radzę się uspokoić i oczekiwać miesiączki,w razie nie wystąpienia krwawienia(mało prawdopodobne)możecie wykonać test ciążowy.Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez Netka dnia Wto Sty 31, 2006 4:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Marcin
Gość

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 4:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie nie zrozumielismy sie....chodzi mi o wydzieline ktora wystepuje przy podnieceniu kiedy zaczyna sie cos dziac poprostu wystepuje taka wydzielina i nie wiesz czy tam sie znajduja plemniki i czy moglismy wpasc !!??
Powrót do góry
Netka

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 4:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uspokójcie się.Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Waszym przypadku jest znikome.Powodzenia
Powrót do góry
czarnoksiężnik

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 10:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ach ta panika. Tydzien temu mialem to samo z moją gadziną Very Happy
W rzeczywistości sam w strachu byłem Smile Jedno jest pewne. Testy ciążowe nie dają 100% pewności. Zresztą moje kochanie przed chwilką też zareestrowało się na tym forum to poszperamy i podyskutujemy razem Wink na te tematy. Takwięc nie panikujmy kiedy jeszcze nie ma poco. A jest przecież jeszcze tabletka 24h po
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytam to 4 razy żeby zrozumieć, jeżeli mi sie to udalo to ciąża jest nie możliwa.

Wydzielina która est produkowana przez kobiete podczas podniecenia ma zadanie działać niczym "smar" lagodząc tarcie podczas stosunku oraz awiera enzym ktory uwalnia energie zmagazynowaną w plemniku tak aby zaczoł sie poruszać. Ale uwolni tą energie gdy plemnik dostanie sie do tej wydzieliny.

Jeżeli nie bylo wytrysku to nie ma problemu. Kropelkowanie wystepuje kilka chwil przed własciwym wytryskiem Wink Włożenie penisa nie daje ciąży napewno Wink Musi dojść do wytrysku inaczej no nie da rady, nie ma jak.
Powrót do góry
fruktola

PostWysłany: Wto Sty 31, 2006 11:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U kazdego mężczyzny przed wytryskiem wydziela się płyn, w którym znajdują się plemniki. Stąd tez stosunek przerywany jest statystycznie ryzykowny. Ale oczywiście mniej niż stosunek normlany. Mimo wszystko nie panikuj.
Tak jak wspomniał czarnoksiężnik :> istnieją tabletki, ale nie 24h tylko 72.
I należałoby się tutaj pospieszyć.
Sa one dość drogie (30-60) i nie jest to środek wczesnoporonny. Ona jedynie zapobiega zajściu w ciąże i nie usuwa płodu.

Prawdopodbieństo zapłodnienia owszem wystąpiło.
3mam kciuki żeby ułozyło się po waszej myśli.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Marcin
Gość

PostWysłany: Sro Lut 01, 2006 3:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o scisłosc...na serio nie trwało to dlugo to było włozenie penia 2 gory 3 razy i koniec bo sie balismy...prosze niech sie ktos wypowie co sie na tym zna z góry dzieki!!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 41, 42, 43  Następny
Strona 2 z 43