Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Mmmadzia zespół Downa nie powstaje od tabletek anty bebe,jest to choroba genetyczna uwarunkowana przez geny a nie przez hormony. Jeśli masz jakiekolwiek obawy to możesz odczekać jakiś czas i w tym czasie zażywaj kwas foliowy ( jego brak w organiźmie kobiety powoduje choroby u dziecka). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 3:16 pm Temat postu: |
|
|
witam wszystkie kobietki:)
Mam pytanie, czy któraś z Was wie jak obliczyć dni płodne tuż po odstawieniu tabletek?
Planuję dzidzię i w tym miesiącu odstawiłam tabletki. Widze po Waszych postach, że cykl może się regulować nawet kilka miesięcy
Jak w takim razie, chociażby w przybliżeniu obliczyć dni płodne? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 4:30 pm Temat postu: |
|
|
obserwacja śluzu i badanie szyjki tylko mi na myśl przychodzi <myśli> _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm....
Ale jak to w zasadzie powinno wyglądać emilko?
Kiedy i jaki ma być ten śluz? Który jest płodny? A szyjka? Jaka ma być?
Ja jestem zupełną nowicjuszką w tym temacie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Możesz kupic a aptece testy owulacyjne
lub możesz wejsc na strone:
---------------Wszelkie linki spoza biomedical są zabronione!!!Przeczytaj regulamin forum link usuwam / nowicjuszka--------------
i oblicz.
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 5:51 pm Temat postu: |
|
|
EEEEJJJJJJJJJ!!!
To ja jestem nowicjuszka ;P
Dobra tak na poważnie, co do śluzu,
Szczyt płodności (owulacja) występuje ostatniego dnia, w którym śluz jest jeszcze śliski, ciągliwy, obfity, przejrzysty.
Po owulacji, w ciągu jednego dnia występują znaczne zmiany zarówno w ilości, jak i w charakterystyce śluzu: staje się gęsty, lepki, matowy i kleisty.
Okres niepłodny zaczyna się wieczorem 4 dnia po szczycie płodności. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 7:20 pm Temat postu: |
|
|
No tak nowicjuszko:) nie powinnam się pod Ciebie podszywać!
Ale powiedz mi skąd mam wiedzieć, który to jest ten ostatni dzień w którym śluz jest jeszcze śliski, ciągliwy, obfity, przejrzysty?
A tak w ogóle to jeszcze chcę zapytać... co myślicie?Brałam te hormony przez 3 lata i po ostatnim krawieniu z odstawienia po 7 dniach wzięłąm jeszcze dwie z nowego opakowania i później dopiero przestałam brać, bo zdecydowaliśmy, że chcemy dzidzię. Później dzień lub dwa po odstawieniu kochałam się z chłopakiem, a później po kolejnych dwóch dniach dostałam krótkiego krwawienia ( ok. 3 dni a później lekkie plamienie). Tak więc wyszło na to że najpierw miałam to krwawienie z odstawienia potem wzięłam dwa proszki potem przestałam brać znów zaczęłąm krwawić ( czyli dwa tzw okresy w ciągu 1,5 tygodnia).
Czy mogłam zajść w ciążę? Jak myślicie? I jak to mogło być z owulacją w takich warunkach?
Dodano po 1 godzinach 5 minutach:
Mmmadzia, problem w tym, że te testy trzeba stosować jakoś tak po okresie, a ja jeszcze nie miałam żadnego normalnego okresu tylko krwawienia z odstawienia hormonów, i to ostatnio tak jak pisałam w poprzednim poście dwa w czasie 1,5 tygodnia.
Nie jestem pewna jak mam teraz zastosować te testy i kiedy?
Aha... i mogłabyś przesłac mi ten link, któy wykasowała nowicjuszka (wiem, że musiała ) na pw? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
No musisz poobserwować swój organizm. Zaraz następnego dnia po owulacji śluz się zmienia także na pewno zauważysz, i wtedy powinno dojść do stosunku.
Co do brania hormonów, teraz mogą być drobne zawirowania. Ja bym zwyczajnie poczekała aż się hormony ustabilizują i dopiero się zabrała za ustalanie dni płodnych i owulacji. Będzie po prostu łatwiej
A teraz się niczym nie przejmować tylko przytulać jak Was ochota najdzie
A testy owulacyjne robi się w okresie spodziewanej owulacji:
Cytat: | Przeprowadzanie testu powinnaś zacząć na kilka ni przed oczekiwanym jajeczkowaniem. Datę jajeczkowanie można obliczyć na bazie przeciętnej długości twojego cyklu miesiączkowego. Jeśli nie znasz długości swojego cyklu, możesz zacząć testowanie po 11 dniach od pierwszego dnia twojej ostatniej miesiączki (być może będziesz potrzebować więcej niż 5 testów, znajdujących się zestawie). Więcej informacji odnośnie terminu rozpoczęcia testu znajdziesz w ulotce informacyjnej dołączonej do produktu. |
_________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:43 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki )
Masz pewnie rację, może za bardzo się przejmuję...
Postaram się mniej myśleć - przynajmniej dopuki my się wszystko nie ustabilizuje.
A nuż się w międzyczasie dzidzia wykluje?
A jak nie to potem się zabiorę za inne metody. _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 10:47 pm Temat postu: |
|
|
3mam kciuki żeby się udało _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|