Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 5:47 pm Temat postu: |
|
|
paola142, najlepiej poczekaj spokojnie na okres, na pewno Cię odwiedzi, prawda, stres robi swoje, co ma być to będzie, stres jest tutaj niepotrzebny .. skoro chłopak stwierdził, że nie było takiej sytuacji to Ty też się nie martw _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paola142
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Również mam taka nadzieje, że okres mnie odwiedzi
Dzieki za słowa otuchy
Jak będę coś wiedzieć to na pewno odezwe się na forum |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwus62
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 9:21 pm Temat postu: czy jestem w ciazy? |
|
|
hej mam problem spóznia mi sie okres. ostatni raz miesiaczke miałam 5 lutego i od tam tej pory nie pojawiła mi sie. kochałam sie z chłopakiem 19marca z zabezpieczeniem wszystko było ok. nie mam zadnych objawów ciaży czuje sie tak jak zawsze. czy to mozliwe ze jestem w ciaży? pomóżcie mi. z góry dziekuje
---Zapoznaj się z REGULAMINEM Forum---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 10:21 pm Temat postu: |
|
|
iwus a dlaczego nie zrobisz testu?
skoro nie było sytuacji w ktorej mogło dojsc do zapłodnienia to tym bardziej powinnas zbadac przyczyne nie pojawiania sie okresu.
czy cykle masz regularne czy sa duze odstepstwa?
tak czy siak idz do apteki po test i zrob..
a potem zapisz sie do gin na wizyte. my tutaj okresu nie wyczarujemy a tak długie braki moga miec konsekwencje w przyszlosci. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
maniang
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 9:50 am Temat postu: |
|
|
Witam, mam mały problem.
Otóż od kilku dni dziwnie się czuję. Postanowiłam zrobić test ciążowy, ot tak, żeby niepotrzebnie nie denerwować, bo szanse na ciążę są raczej nikłe.
Pierwszy zrobiłam wczoraj wieczorem - negatywny.
Dzisiaj rano postanowiłam zrobić drugi dla pewności i.. wyszły dwie kreski, ale kreska kontrolna jest bardzo wyraźna, a kreska oznaczająca ciążę jest dosyć blada, ale widoczna.
Dodam, że ciąża jest raczej niemożliwa, gdyz biorę tabletki. Przez 1,5 roku brałam Harmonet, jakieś pół roku temu zaczęłam brać Yasminelle, czy możliwe żeby miały mniejsze działanie na mój organizm?
Czytałam, że zdarzaja się przypadki wystąpienia owulacji w czasie 7-dniowej przerwy. A przyznam się że współżyłam w 3 dniu przerwy bez zabezpieczenia, później nastąpiło krwawienie (2-3 dni), i dzień przed rozpoczęciem kolejnego opakowania znowu współżyłam.
Jutro wybiorę się chyba na bHCG, ale nie wiem czy jest sens, bo to by był dopiero 2tydzień.
Co robić? Zrobić jutro jeszcze jeden test, np płytkowy (te co robiłam były strumieniowe) i dopiero iść na bHCG? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziula89
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 11:37 am Temat postu: |
|
|
Witam.25 listopada 2010 poronilam-bylam wtedy w trzecim miesiacu ciazy.Lekarz do ktorego chodzilam powiedzial ze wszystko jest wporzadku i nie ma zadnych powiklan ani przeciwskazan do ponownego zajscia w ciaze.Teraz okres dostaje regularnie ale mam dziwne objawy.Ostatnia miesiaczke mialam dokladnie dwa tygodnie temu.Od jakiegos czasu (+/- 5-6 tygodni) dosc czesto mam zgage,bole podbrzusza (jajnikow) - gdy kocham sie ze swoim chlopakiem ale rowniez gdy chodze,siadam itp.), bola mnie piersi i wyplywa mi dziwna wydzielina z pochwy.A gdy sie pochylam,np zawiazuje buty, odzczuwam dziwny bol brzucha, jakby w nim cos bylo. Nie chce narazie robic testu ciazowego gdy nie mam pewnosci i dawac kolejnych nadziei mojemu chlopakowi i sobie.Jesli byscie mogli to odpowiedzcie mi czy sa to naturalne objawy ciazy czy nie mam czym sobie zawracac glowy i starac sie dalej? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 12:43 pm Temat postu: |
|
|
maniangPrzede wszytkim kiedy zrobiła sten test...ile dni od stosunku ile dni po spodziewanej miesiączce??
Test pozytywny czyli dwie kreski oznacza wykrycie hormonu ciażowego o ile zrobiony jest prawidłowo. po czasie zawsze wyjdą dwie kreski bo rozlewa się barwnik. Więc albo ciaża albo zwykły błąd. Proponuje jutro rano powtórzyć test płytkowy. Co do brania tabletek...oj zdarzają się przypadki ciąż podczas ich zażywania. Ale przy regularnym stosowaniu to wyjątki .
madziula89 wiesz wystąpienie okresu wyklucza ciąże. A wszelkie objawy są zależne od danej kobiety i danej ciąży. NIe ma co się dopatrywać zależności. Jeśli cos Cię niepokoi zrób jednak test _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 12:44 pm Temat postu: |
|
|
maniang test robisz najwczesniej po 16dniach od stosunku. wiec byc moze mineło za mało dni?
idz na bete i norma Ci powie czy to ciaza czy nie.
swoja droga jak mozna zajsc w ciaze stosujac tabletki ? przeciez one maja za zadanie zablokowanie owulacji a nie jej podtrzymywanie.
madziula89 mozna gdybac i gdybac. my tutaj wrozkami nie jestesmy i przez monitor nikt Ci ciazy nie wywrozy. byc moze udalo sie Wam i bedziecie rodzicami ale nie pozostaje nic innego jak zrobic test. przynajmniej Ty poznasz wynik. chłopakowi nie musisz nic mowic.
a te bole brzucha..hmmm a moze to zwiazane jest z poprzednia ciaza i poronieniem? miałas łyzeczkowanie? wszyzskto w srodku jest w porzadku? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
maniang
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 1:08 pm Temat postu: |
|
|
test zrobiony dzisiaj rano- dwie kreski, to jakiś 14-16 dzień od stosunku
podobno jesli tabletki maja za niskie stezenie hormonow, a organizm jest "silny" to moga nie blokowac owulacji i w czasie przerwy, gdy nie przyjmuje hormonow moze ona wystapic, tak mi dzisiaj farmaceutka powiedziala.
zrobie jeszcze jutro rano plytkowy, jak wyjdzie dwie krechy to ide na bhcg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziula89
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 1:14 pm Temat postu: |
|
|
wszystko w srodku jest w porzadku.Gdy poronilam lekarz nie widzial w srodku nic,poniewaz wszystko wyplynelo ze mnie samo.Po glebszych badaniach stwierdzil ze zostaly jeszcze znikome resztki i przepisal mi lek ktory bralam w czasie okresu,po ktorym mialy one zniknac.I tak sie stalo.I ostatnim razem jak bylam u lekarza,powiedzial ze moge sie dalej starac,ze po tym poronieniu nie bylo zadnych komplikacji i mam kolejne szanse. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|