Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Paź 12, 2009 11:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malwina1234 ale takie zadręczanie nic nie pomoże a dodatkowo sama siebie nakręcasz i szukasz dziwacznych objawów ciąży. Skoro współżyłaś dwa tygodnie temu czyli dzień przed okresem to teraz jest praktycznie środek cyklu tak? Jajniki i piersi mogą byc odczuwalne w czasie owulacyjnym ...na test za wcześnie bo przecież teoretycznie jeśli zrobimy go 14 dni po stosunku to już mógłby wyjść ale jeśli współżycie było na początku cyklu to te 14 dni to stanowczo za mało bo nawet owulacji mogło jeszcze nie być więc co miało by się zapłodnić????

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
malwina1234

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 12, 2009 8:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak zwykle dziewczyny macie racje, musze sie uspokoić bo szału dostane Confused
Powrót do góry
ania-wik

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 2:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie Kochane dziewczyny.
Cieszę się ,że w końcu dołączyłam do forum Smile
Pewnie tak jak wiele z was staram się o dzidzie, ale to jest dopiero pierwszy miesiąc moich starań.
Bywam bardo przewrażliwioną osobą niestety Sad
Mam pytanie odnośnie objawów ciąży.Miesiączkę powinnam dostać 5 dni temu.Niestety rzadko zdarzają mi się takie opóźnienia pomimo tego ,że cykle mam dość długie. Podbrzusze czasami boli mnie tak jak na miesiączkę, szczypią mnie sutki"dosłownie" ból nasila się bardzo często na prawą stronę.
Chce zaznaczyć ,że nie mam torbieli czy jakiś problemów z jajnikami bo byłam jakieś 3 tygodnie o ginekologa i wszystko jest wporządku pozatym chyba jak każda kobieta miałąm malutkie stany zapalne.
Do tego wszystkiego dochodzi moje rozdrażnienie, krzyczę na męża za byle co Wink a poza tym dostałam strasznych wyprysków na twarzy.

Błagam dziewczyny ,proszę o odpowiedz, czy mogę być w ciąży?
Robiłam test ciążowy ale 7 dni po naszych starań i był negatywny.
Czy ten który zrobię teraz będzie miał prawdziwy wynik?

Pozdrawiam aj i przepraszam ,że się tyle rozpisałam Wink
Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ania-wik tak teraz bedziesz miala wiarygodny wynik testu Smile mozeliwe ze nawet i pozytywny oczywiscie wszystkie Ci tego zyczymy! mi sie okres spoznil jakies poltora tygodnia i zrobilam test i bylam w ciazy, a jedynym obiawem byly wlasnie bole jak na okres i podbrzusza ale to bardzo bardzo silne z kazdym dniem nasilal sie az doprowadzal do lez i budzil mnie w nocy, jak sie potem okazalo to rozciagajaca macica, bol byl taki ze nawe nie moglam sie rozciagnac i dokladnie wyprostowac bo cale podbrzusze "ciaglo" pozdrawiam i zycze powodzenia
Powrót do góry
Patka1980

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich! Jestem tu nowa.Mam pytanko.Kiedy najlepiej zrobic test. @mialam dostac wczoraj,ale narazie nic,jeden test zrobilam w poniedzielek i wyszedl negatywnie.Bardzo zalezy mi na bobasku i staramy sie z mezem juz pol roku.Musze dodac ze z pierwszym dzieckiem zaszlam w ciaze bez problemu i za pierwszym razem!!!! Niewiem czy robic ten drugi test juz jutro czy jeszcze poczekac???? Prosze o odpowiedz

Dodano po 3 minutach:

Ach i zapomnialam dodac ze mam jakies dziwne objawy.BBaaaarrdzo powiekszone piersi,bolaly bardzo,ale juz przestaly,temp.37,2-37,4,wydzielina biala lepka,a w tamtym tygodniu jadlam jak szalona kwasne ze slodkim i odwrotnie!
Powrót do góry
KoffanaAgoosia

Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze poczekaj np do pt Smile jak nie przyjdzie okres to zrob test ja tez zrobilam test dzien przed spodziewanym okresem i wyszedl negatywny a bylam w ciazy wiec u Ciebie tez moze bylo za wczesnie najlepiej poczekac kilka dni niz potem myslec czy jest wiarygodny Smile zycze powodzenia! pozdrawiam
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ania-wik teraz spokojnie zrób test ciążowy i będzie wiarygodny wynik. Objawy jak objawy mogą oznaczać ciąże ale nie muszą. Każda z nas reaguje na fasolke w brzuszku zupełnie inaczej.Trzymam kciuki.

Patka1980 test robimy najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki a najlepiej po Wink. Temperatura oczywiście jeśli jest mierzona w pochwie, odbycie lub ustach i o stałej porze przed wstaniem z łóżka rano jest jak najbardziej prawidłowa. Śluzem się nie sugeruj bo biały lepki o konsystencji kremu wystepuje w drugiej fazie cyklu jak i w ciążyWink

Powrót do góry
ania-wik

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 4:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję wam Kochane Dziewczyny !!! Smile
Tak bardzo chciałabym być w ciąży no ale jak wiadomo to nie jest takie proste Sad

Co do temperatury , mierzyłam w pochwie przez 5 dni przed miesiaczka i w dzien miesiączki i miałam 37,1-37,4.
Ech i ten dziwny ból jajnika,takie ciągniecie.Zapomniałam dodać ,może to malo istotne ,że kochałam się z mężem w dni płodne ,wcześniej brałam olej z wiesiołka ale tylko kilka dni. Z reguły ja zawsze byłam bardzo sucha, brak upławów tylko jak zbliżałam sie do połowy cyklu miałam biały,lepki śluz. A w tym miesiącu dokładnie od czasu dni płodnych ,podczas jednego ze zbliżeń(a w wcześniej już ich kilka było przez około 4 dni) zaczęło się ze mnie lać,dostałam jakiś skurczów macicy,potem miałam te upławy przez kilka dni i ustało...Zaznaczam ,że wcześniej nie miałam takich objawów nigdy a ni też nie mam żadnej infekcji.Jak myślicie Dziewczyny czy to ma ,miało jakieś znaczenie?
Powrót do góry
Dars

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 8:50 pm    Temat postu: Czy moge być w ciąży ?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uprawiałam ostatnio bez zabezpieczenia sex z chłopakiem, przed wytryskiem on wyciagnał go ze mnie ale troszke spermy pociekło mi na pochwe. Czy w takim razie moge być w ciąży ??

--- Proszę umieszczać pytania w istniejących tematach a nie zakładać nowe---tosia81
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

małe, ale ryzyko jest jeśli były to dni plodne
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 20 z 56