Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 5:02 pm Temat postu: |
|
|
ja apeluje zeby zakonczyc ta rozmowe. nie ma po co zbednie wałkowac tego samego. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 5:56 pm Temat postu: |
|
|
oj zakończmy faktycznie tę rozmowę bo coś mi sie wydaję,że ktoś tu nieźle kręci. Nie ma możliwości aby usg nie wykazało ciąży po takim okresie...Lekarz w 5 tygodniu potrafi stwierdzić pęcherzyk ciążowy. Wcześniej również zobaczy pewne objawy jak grube endometrium itd. Nie ma co rozwijać tematu bo koleżanka miesza. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwina1234
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 9:35 pm Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny to znowu ja. czekam na ten moj dzien okresu jak na zbawienie. dzis znowu zrobilam test i wyszedl negatywny. dzis jest 24 dzien po stosunku. mowie wam dziewczyny nadal sie boje. wiem ze to dla was smieszne ale nie wiem dlaczego nadal mi sie wydaje ze moge byc w ciąży. piersi mi sie powiekszyły no niby tak jak przed okresem ale jednak nie tak samo. i zauważyłam jakis lepki śluz czy ja napawde wariuje? czy to możliwe ze testy ciążowe nie są jeszcze wiarygodne?
Dodano po 17 minutach:
czy ja naprawde tak sie tego boje ze wymyślam sobie jakieś objawy? sama juz nie wiem, ale nigdy jeszcze tak nie miałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Po takim czasie test to by pokazal wielka czerwona kreche! Nie jestes w ciazy! Te objawy to twoja psychika, doszukujesz sie ich tam gdzie ich nie ma...
Lepki sluz to sluz nieplodny wiec zapewne miesiaczka pojawi sie niebawem...
Dodano po 21 sekundach:
Lepki biały śluz* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwina1234
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 10:03 pm Temat postu: |
|
|
tylko wiesz co mala_mi jak tak czytam innne fora to ludzie piszą ze można zajśc w ciąże w czasie miesiączki bo wtedy organizm wydala komórke i jest łatwo zajśc w ciążę. co o tym myślisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Przy bardzo krotkich cyklach mozna zajsc zaraz po miesiaczce, ale podczas miesiaczki nie wydaje mi sie zeby to bylo mozliwe... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malwina1234
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 10:27 pm Temat postu: |
|
|
też tak właśnie myśle , tym bardziej że to był pierwszy dzien misiączki. no ale są osoby które twierdza inaczej . musze przestac czytac te fora bo mnie dobijają.
Dodano po 3 minutach:
a poza tym wydaje mi sie ze w czasie miesiączki to komorka nie jest juz zdolna do zapłodnienia
Dodano po 4 minutach:
i przeciez jak nie doszlo do zapłodnienia to ciałko żółte zanika i jest juz bezużyteczne wiec nie moze byc zapłodnione. ja tak to widze. tylko skoro jestem taka mądra to dlaczego nadal sie boję;-( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Wez nie panikuj robilas testy, wychodzily negatywne... a po takim czasie stezenie hormonu jest tak wysokie ze nie sposob go nie wykryc. Nie wkrecaj sobie i nie doszukuj sie czegos czego nie ma....
Teraz sie stresujesz i okres ci sie spozni od tego stresu jeszcze bardziej!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 7:51 am Temat postu: pomocy |
|
|
To znowu ja z tym samym probleme... dzis jest 6 dzien przerwy i nic nie zapowiada krwawienia
Rano zrobilam test, ktory wyszedl negatywnie, to juz drugi test jaki robilam w tej przerwie... oba negatywne....
Co mam robic? isc do lekarza? zrobic hcg? czy wziac kolejne opakowanie?
to moje pierwsze opakowanie po prawie rocznej przerwie.....wczesniej nie miala takich problemow....wiem, ze sznase na ciaze sa male, bo oprocz tabsow sa tez gumki.... doradzcie cos, prosze? _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 10:06 am Temat postu: |
|
|
malwina1234 nie ma sensu w kółko tego wałkować ...proszę Cię zakończ ten temat bo to jest męczące i dla nas a tym bardziej dla Ciebie. Robiłaś testy które wyszły negatywnie więc o co chodzi?? Okres może się spóźniać z wielu powodów również ze stresu. Wymyślasz sobie dziwaczne objawy i wkręcasz się jeszcze bardziej. Nie wierzysz ani testom ani nam więc pozostaje ci pójść do lekarza aby dał Ci coś na wywołanie okresu może w końcu będziesz spokojna.
Podczas okresu nie można zajść w ciąże. Owszem zdarzają się różne przypadki ale to naprawdę sporadycznie i musiałabyś mieć mega krótkie cykle żeby coś takiego nastąpiło. Poza tym większość kobiet które twierdzą,że zaszły w ciąże właśnie podczas miesiączki tak naprawdę myli miesiączkę z plamieniem okołoowulacyjnym a to dwie różne sprawy.
scarlett jeśli Cie to niepokoi po prostu zadzwoń do lekarza i zapytaj co w takiej sytuacji masz zrobić. To najprostsze rozwiązanie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|