Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
scarlett

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,
Chcialabym Wam podziekowac za wsparcie.... i slowa otuchy oraz ze czasami mna potrzasnelyscie....
Dzis, 7 dnia przerwy, kiedy stracilam juz calkowita nadzieje, ze krwawienie z odstawienia wystapi wreszcie nadeszlo.... jest delikatne, ale chyba takie ma byc a moze sie jeszcze " rozkreci"...
Wnioskuje zatem, ze w ciazy nie jestem i ze moge jutro przyjac kolejne opakowanie tabletek?
Pozdrawiam
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No witam was dziewuchy:)
Dostałam okresy dzień przed terminem więc nie udało sie zasadzić fasolki:) no cóż... Trzeba próbować dalej:D
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Drapaka ,,a wez Ty Razz juz myslałam ze spioszki pojde ogladac Razz to w takim razie starAJCIE sie dalej Razz
patrz bo Ty szybciej zostaniesz ciotka niz ja Razz Razz Mr. Green

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
annka22

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie, piszę dla pewności.

Ostatnią miesiączkę miałam od 20go do 24go wrzeńsia.
Miesiączkuję reguralnie, cykle co 27-29dni (90% co 29dni).
Koleją powinnam dostać w niedzielę 18go października, ale nie dostałam.

Miesiąc temu uprawialismy seks w dni płodne, ale dostałam miesiączkę, była minimalnie bardziej obfita niż zawsze.
W tym miesiącu też kochałam się z mężem w dni płodne, ale miesiączki brak!

Czy jest szansa, że jestem w ciąży?

Pytam, bo jakoś szczególnie nie odczuwam żadnych objawów.
Czują czasami, że miesiączka się zbiża, że to JUŻ, a jak idę do wc to nie ma krwanienia.
Dziś lekko odczuwam, że mnie coś jakby "ciągło" w brzuchu. Coś podobnego jak ból żołądka, ale bardzo lekki.
Temperatura: hmm... zwykle temperatura mojego ciała wynosi 35.5 C dziś miałam 36.0 C wcześniej też miałam ok 36 lub trochę ponad.

Dodam, że po poprzedniej miesiączce, lekko zakręciło mi się w głowie, ale było to jednorazowo i przec chwilę.
Jakieś 3 tygodnie temu leżałam z gorączką 1 dzień 37.3 C ale tylko 1 dzień!!!! Na drugi dzień mi przeszło całkowicie!!!!
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

annka22 podstawowa rzecz: skoro współżyłaś w czasie dni płodnych bez zabezpieczenia to szanse na ciąże są. Jeśli jesteś po terminie miesiączki to zrób po prostu test z moczu lub bete i będziesz miała wynik. Proste;).
Objawy jak objawy . Jedne odczuwają inne nie . Ja miałam dosłownie tak jakbym miała za chwilke okres dostać. Temperatura ciała nie ma nic do rzeczy jeśli już to tylko temperatura mierzona skrupulatnie przynajmniej dwa cykle w pochwie , odbycie lub w ustach.

Powrót do góry
annka22

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 3:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja wiem, że test rozwiąże wszystko, ale.... jestem w Japonii, i nie wiem czy te testy będę dobre, bo Azjaci mają inne P.h niż my ;(
Narazie czekam. Jak @ nie pojawi się do niedzieli to wybiorę się do lekarza. eh.. tu wizyta kosztuje 300 zł plus 2 razy tyle badania ;/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no niestety... jestes poza krajem i trzeba liczyc sie z kosztami. tak czy siak musisz wydac tyle kasy bo inaczej nie dowiesz sie;/

Powrót do góry
Kasssia1992

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 4:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanko, bo pewna osoba zadała mi pytanie ja nie znałam na nie odpowiedzi i pytam się was: "po ilu dniach od stosunku dochodzi do zaplodnienia"?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat niejakiego Pawła z tematu: "jak dochodzi do zaplodnienia"

Cytat:
Jeżeli jednak dojdzie do zapłodnienia, komórka jajowa zaczyna się dzielić jeszcze podczas wędrówki poprzez jajowód.

Jednocześnie wydziela mikroskopijne ilości hormonu HCG, pobudzającego ciałko żółte do dalszej pracy. Mniej więcej po 6 dniach zapłodniona komórka (mająca już postać ilkunastokomórkowego tworu) trafia do jamy macicy, gdzie przykleja się do śluzówki i zaczyna w niej zagłębiać. Hormon HCG, wydzielany w coraz większej ilości, podtrzymuje dalszy rozwój ciałka żółtego, co jest przyczyną braku miesiączki. Właśnie brak miesiączki to pierwszy sygnał, że zaczęła się ciąża. Nawiasem mówiąc, dopiero wszczepienie się w śluzówkę rozwijającej się zapłodnionej komórki, a nie, jak się potocznie uważa, połączenie plemnika z jajeczkiem, medycyna uznaje za początek ciąży. Napisaliśmy wcześniej, że zapłodniona komórka wędruje przez niespełna tydzień z bańki jajowodu do macicy.

DO zaplodnienia dochodzi odrazu.... tylko caly proces zagniezdzania trwa dluzej.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 22, 2009 5:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma na to pytanie odpowiedzi. Wszystko zależy od tego kiedy jest owulacja czyli kiedy uwalnia sie komórka jajowa bo tylko w tym momencie może plemnik zapłodnić komórkę. W dobrym śluzie plemniki mogę przetrwać kilka dni.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 28 z 56