Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OBJAWY NIE WYSTAPUJA PO 70 H
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

leonela napisał:
Hej!
To znowu ja!
Caly czas mnie nurtuje, czy jeśli czlonek zostal wyciągnięty przed wytryskiem (wyplul się na zewnątrz nie dotykając jej, czy moglam zajść w ciążę, podobno można, przed wytryskiem.
To byly moje dni plodne.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam

Jest taka możliwość. Zabezpieczajcie się to unikniesz tego typu zmartwień. Proste.
Temperatura ciała nie ma nic wspólnego z ciążą. Temperatura mierzona w pochwie, ustach czy odbycie jest ewentualnym wyznacznikiem o ile mierzymy ją skrupulatnie i kilka cykli.
Na jakiekolwiek objawy ciązowe stanowczo za wcześnie. Spokojnie czekaj na okres ana przyszłość stosuj zabezpieczenie

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
leonela

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za odpowiedź.
Bardzo Was proszę odpowiedzcie na mojego wcześniejszego maila, proszę wiem, że jest długi i może nie na miejscu ale bardzo mi zależy nie mam z kim pogadać.
Dziękuję
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodzi Ci o pigułkę "po"?

Powrót do góry
leonela

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodzi mi o pigulkę, o moją podwyższoną temperaturę.
Nie wiem czy z nerwów boli mnie żolądek rano czulam że chce wymiotować.
W nocy bylo mi bardzo gorąco. Jakoś inaczej.
Nie wiem czy to psychika czy faktycznie ciąża.
Proszę odpowiedź.
Pozdrawiam
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przecież dostałaś już odpowiedz :
1 . Temperatura ciała nie ma nic wspólnego z ciążą. Temperatura mierzona w pochwie, ustach czy odbycie jest ewentualnym wyznacznikiem o ile mierzymy ją skrupulatnie i kilka cykli ale nie temperatura ciała mierzona pod pachą. Przeziębienie tez nie ma nic wspólnego.
2 .Na jakiekolwiek objawy ciązowe stanowczo za wcześnie. Wkręcasz się niepotrzebnie
3. o pigułce poczytaj tu
http://www.biomedical.pl/forum/escapelle-part-5-vt11132.html?highlight=tabletka

Powrót do góry
leonela

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Czuję się bardzo samotna:(
Szczerze mówiąc nie wiem jak nazywają się tutaj pigulki po, wiem, że takie są i kupuje się je bez recepty.
Poczytalam sobie na Polskich stronach o tego typu tabletkach i podobno jeśli nie zadzaialają to krzywdy dziecku nie zrobią, sama nie wiem co robic moj mąż uważa że do zaplodnienia nie doszlo, bo wytrysk nastąpil na zewnatrz, mowi że o kropelkowaniu nie ma mowy, ale nie bardzo w to wierzę, dzisiaj w nocy minie 72 godziny i dla świętego spokoju wezmę ten lek. Z tego co zrozumialam to po uplywie takiego czasu należy dawkę powtórzyć po 12 godzinach.
Jeśli wiesz coś więcej na temat szkodliwości, dzialań niepożądanych leku proszę napisz mi.
Temperaturę mierzę w uchu i teraz mam 37.4.
Chcialabym zeby to byly tylko nerwy.
Gdzieś czytalam że podwyższona temperatura ok. 37.1- 37.5 może wskazywać na ciążę, ale nic nie pisalo że musi to być mierzone w pochwie.
Jesli ktoś wie coś więcej proszę o maila.
Dziękuję
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 1:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

TTempreatura mozna sie sugerowac tylko w przypadku gdy jest ona mierzona systematycznie, codziennie, o tej samej porze (najlepiej rano przed wstaniem z lozka), w tym samym miejscu przez conajmniej kilka cykli. W przeciwnym wypadku takie cos jest bezcelowe.

Tabletka po moze wywolac plamienie, nudnosci, wymioty, opoznienie miesiaczki sa to takie glowne "skutki uboczne" tak samo jak w przypadku przyjmowaniu kazdych hormonow.

Temperatura zawsze w pochwie jest lekko podwyzszona.

A nie lepiej pomyslec o tabletkach antykoncepcyjnych przy okazji wizyty u ginekologa?
Moderator

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 2:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

leonela tak jak Ci pisałam temperatura musi być mierzona bardzo systematycznie i przez kilka cykli aby się nią sugerować. Absolutnie nie bierzemy pod uwagę tempki mierzonej pod pachą czy w uchu, czole itp. To musi być pochwa, usta lub odbyt w innym wypadku tempka nie ma nic wspólnego z fazami cyklu czyli pośrednio z ewentualną ciążą.
O tabletkach "po" musisz poczytać bo szczerze powiem ,że nigdy ich nie brałam ale z tego co się orientuję to nie mają wpływu na dziecko tym bardziej ,że bierzesz ja po stosunku więc nawet jeśli już to nie musiało jeszcze dojść do zapłodnienia. Jeśli się niepokoisz to weź tą tabletke ale na przyszłość jeśli masz sie tak stresować to faktycznie pomyśl o tabletkach antykoncepcyjnych czy prezerwatywie.
Nie wiem też jak długie masz cykle i kiedy nastapiło współżycie. Jedno jest oczywiste na pewno to co teraz czujesz to nie objawy ciąży. To za wcześnie. Tak jak napisałam może nawet nie miałaś owulacji więc co mogło sie zapłodnić. Nie jest tak łatwo wbrew pozorom.

Powrót do góry
Thor

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 2:51 pm    Temat postu: Re: Ciąża? Estrogen? Cykl bezowulacyjny? Kompletnie nie wiem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, ze dostalem juz odpowiedz na moj post, ale bardzo chcialbym uslyszec opinie rowniez innych uzytkownikow tego forum Smile Moze pojawia sie jakies sprzecznosci? Pozdrawiam!

Thor napisał:
Przezylem niedawno istna meczarnie - obawe o to, ze moja dziewczyna jest w ciazy. Uprawialismy peeting na poczatku lipca, pozniej spoznial sie jej okres. Wtedy jeszcze malo wiedzialem o sprawach medycznych i ginekologicznych, dlatego tez bardzo sie martwilem. Po pewnym czasie znalazlem informacje na temat preejakulatu (ze nie zawiera plemnikow lub zawiera niezdolne do zaplodnienia) wiec przestalem sie martwic, spozniony okres tlumaczylem podroza do innego kraju mojej dziewczyny.

W czasie wakacji i po wakacjach wszystko bylo w porzadku, dziewczyna nie miala zadnych objawow ciazy, wykluczylem ciaze rowniez z powodow tego, ze miesiaczka nastapila 7 dni po peetingu, czyli byly to dni nieplodne.

We wrzesniu znow uprawialismy peeting najprawdopodobniej w dni plodne, jednak bedac przeczulony na te sprawy uwazalem bardziej. Moje dlonie mialy kontakt z preejakulatem, dlatego przez peetingiem wytarlem dlonie o posciel i odczekalem pare minut. Niby wszystko w porzadku, ale.... dziewczyna dostala normalnie krwawienie o czasie, bylo jednak troche mniej obfite, chociaz trwalo tyle samo co zwykle. Krwawienie trwalo 3-4 dni, a brazowe plamienia kolejne 4 dni.

Zmartwilem sie ta miesiaczka, dlatego tez zaczalem monitorowac, czy wszystko jest w porzadku. I co z tego wyszlo? Dziewczyna od tamtego krwawienia nie miala w ogole sluzu plodnego! Dodam, ze tamto krwawienie zaczelo sie jej 7 pazdziernika, a cykle ma 29 dniowe +/- jeden dzien. Wychodzi wiec na to, ze owulacje powinna miec 12-16 dni przed nastepnym krwawieniem, czyli w okolicach 20-24 pazdziernika, a sluz plodny powinien wystapic troche wczesniej. Moja dziewczyna od ostatniego krwawienia czuje uczucie suchosci w pochwie, zadnych oznak sluzu plodnego. Pomyslalem sobie, ze jest go malo i dlatego nei jest odczuwalny. Zdziwilem sie jednak, kiedy moja dziewczyna dostala sluzu nieplodnego w momencie, kiedy powinna byc owulacja. Sluz byl bialy, nieciagnacy sie, gesty. Ten sluz utrzymuje sie po dzis dzien.

Tymi oznakami juz naprawde bardzo sie zmartwilem, cos tu nei gra. A dziewczyna chodzi calymi dniami senna i zmeczona. Zaczela wiecej spac, a mimo to jest senna. Kiedy widzialem ja w bieliznie zauwazylem spory cellulit na jej udach - cellulit tworzy sie podczas wysokiego stezenia estrogenow, a jak wiadomo poziom estrogenow spada zaraz po owulacji.

Nie wytrzymalem tych nerwow - poszedlem do apteki i kupilem test ciazowy plytkowy Amil o wysokiej czulosci 20mlU/ml. Test zostal wykonany okolo 34 dni po ostatniej owulacji z porannego moczu, i wykazal brak ciazy, wynik negatywny.

Calkowicie zglupialem rpzez to wszystko. Nie moge spac, cholernie sie denerwuje i nie wiem jak mam oceniac to, co sie dzieje.

po pierwsze - teoretycznie nie da sie zajsc wciaze przez preejakulat, szczegolnie kiedy to bylo dlugi czas przed wytryskiem

po drugie - plemniki gina na powietrzu, a ja je jeszcze wytarlem o posciel (jezeli byly)

po trzecie - dlaczego moja dziewczyna jest ciagle senna i spiaca, oraz nagle pojawil sie jej cellulit? (wczesniej go nie miala)

i po czwarte - co robil sluz nieplodny w srodku cyklu, kiedy powinien byc sluz plodny?

Pomozcie mi, bo ja juz schizuje konkretnie

---pytanie przeniesione do odpowiedniego tematu---tosia81
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 38 z 56