Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Cherryll no to dobrze A nie mowilsymy! To co proponujesz jest dobrym posmyslem ale to nie w tym dziale rozmowy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
blanka84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 10:04 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | blanka84 napisał: | ile przed okresem moga byc dni plodne (cykl28dni)... |
przed okresem sa niepłodne (ok 10dni)...
płodne wystepuja od 10-18 dc, owulacja ok. 14-16dc roznie z nia bywa
ale na 100% przed samym okresem nie zajdziesz w ciaze nawet nie proboj |
a po okresie tak mniej wiecej ile można zajść w ciąże??
podejrzane pierwszy raz mam tak długo okres bedzie juz 7dni a zwykle mam max4dni.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:37 pm Temat postu: |
|
|
to zalezy ilodniowe masz cykle i ile u Ciebie trwa okres..
mniej wiecej przy regularnych cyklach 28dniowych np dni plodne zaczynaja sie juz ok. 8dnia.. czasem 10..roznie to bywa... fakt faktem ze nie zaleca sie po okresie wspolzycia bez gumki itp... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roleczka19
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:37 pm Temat postu: Dziewica w ciazy?? |
|
|
Witam.
Mam takie pytanko...
...jest mozliwosc zajscia w ciaze bedac ...dziewica?? wiem wiem to glupie ale...
Podczas ostatniego okresu mialam dziwny objaw którego wczesniej nie mialam, a mianowicie bol piersi. i trwa on do tej chwili a krwawienie ustalo 2 dni temu. Jakies 4 tygodnie temu (5 tyg) bylam z chlopakiem w lozku, tzn nie uprawialismy seksu, ale sie piescilismy i sie obawiam czy cos nie przeniknelo podczas tych piesczot. Pare dni po tym wydarzeniu mialam okres raczej normalny jak zawsze, a teraz mi sie skonczyl drugi okres po tym wydarzeniu, ale mialam straszny bol piersi czego wczesniej nie doswiadczalam. I sie obawiam... Czy to mozliwe?? Co myslicie??
---pytanie przeniesione do pokrewnego tematu---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Roleczka19 Jezeli swieza sperma zostala wprowadzona do pochwy to istnieje taka mozliwosc (oczywiscie jesli mialas dni plodne) jesli jednak nic takiego nie mialo miejsca to ciaza wykluczona.
Dziewictwo nie wyklucza mozliwosci zajscia w ciaze. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roleczka19
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 2:31 am Temat postu: |
|
|
Tylko ze po tym mialam okres, i teraz znow mialam okres tylko ze z bolem piersi ten drugi.
Dodano po 1 minutach:
ps do mode: nie pytam o dni plodne tylko o objawy ciazy :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:02 am Temat postu: |
|
|
Roleczka a my odpowiadamy. Nie można tak ot tak powiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie. Jak były to dni płodne i świeżą sperma została wprowadzona do pochwy to jest szansa na ciążę.
Ból piersi..On się może pojawić w każdym momencie naszego życia...Możliwe że wcześniej nie zwracałaś na niego uwagi po prostu. Tylko teraz podświadomie z obawy przed ciążą bardziej obserwujesz swój organizm. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Roleczka19 ale przecież to oczywiste Skoro miałaś okres - normalny to w ciąży nie jesteś. Ból piersi jak ból piersi czasami jest czasami nie ma i zupełnie nie świadczy bezpośrednio o zajściu w ciąże. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Roleczka19 jak by nikt nic nie odpisal to bys miala pretensje ze nikt nic nie odpisal a ty sie produkujesz. Ktos ci odpisuje a ty masz pretensje. My piszemy w jakiej sytuacji moze dosjc do zaplodnienia. Kazdy przypadek jest indywidualny i nie jestesmy w stanie ci powiedziec "tak, jestes w ciazy" albo "nie nie jestes".
Jesli chodzi o objawy ciazy wystraczy poczytac forum. Czytanie nie gryzie, a jest tu naprawde duzo na ten temat bo piszemy tutaj non stop jedno i to samo... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|