Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
blanka84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 4:24 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | to zalezy ilodniowe masz cykle i ile u Ciebie trwa okres..
mniej wiecej przy regularnych cyklach 28dniowych np dni plodne zaczynaja sie juz ok. 8dnia.. czasem 10..roznie to bywa... fakt faktem ze nie zaleca sie po okresie wspolzycia bez gumki itp... |
a dlaczego nie zaleca się współżycia po okresie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 5:09 pm Temat postu: |
|
|
No bo po okresie są dni płodne..a w dni płodne można zajść w ciążę...Więc jesli nie chcesz dziecka to nie współżyj w dni płodne bez zabezpieczenia... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:20 pm Temat postu: |
|
|
no własnie tak jak napisała Nowicjuszka.. oczywiscie nikt Ci tego nie zabroni ale jesli nie chcecie byc mlodymi rodzicami to lepiej zaopatrzyc sie w gumki,globulki itp. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roleczka19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 11:23 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam ale jestem poddenerwowana
...w sumie to wczesiniej tego bolu tak nie odczuwalam. pierwszy raz tak mam i w sumie to bardziej mnie jedna pobolewa. I ten bol nie jedt tak non stop tylko sie nasila w pewnych momentach dnia.
I to jest w sumie jedyny "objaw".
No ale okres niby pozatym normalny jak zawsze.
....a przed nie ma dni plodnych ?? Bo tamta sytuacja miala zajscie wlasnie przed okresem. Napewno nie po, bo okres dostalam jakies pare dni pozniej.
Dodano po 42 sekundach:
a teraz mialam drugi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 12:06 pm Temat postu: |
|
|
po raz kolejny i ostatni - dostałaś okres ( juz nawet nie wracam do tego,że DRUGI) więc nie jesteś w ciąży. Ile razy można to wałkować. Normalny okres to równoznaczne z brakiem ciąży. Bóle piersi i tym podobne objawy zdarzają się różnie. Czasami przed owulacją , czasami po okresie itd. Jest różnie. Czasami boli jedna pierś czy jeden jajniki ale to nie objaw ciąży _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Dokladnie tak jak pisze Tosia, a jesli nie wierzysz to idz do apteki albo laborium medycznego zrob test, moze wtedy sie uspokoisz. Byc moze boli cie jakis wezel chlonny i wydaje ci sie ze jest to bol piersi. Dwa normalne okresy wykluczaja ciaze.
A skoro tak panikujesz to moze nie jestes gotowa na takie rzeczy. Zastanow sie nad tym... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 8:08 pm Temat postu: |
|
|
A przed okresem dni płodnych nie ma...Jeśli mówimy o 2 fazie cyklu oczywiście minimum 3-4 dni po owulacji...
Skoro nie masz pojęcia na temat podstawowych informacji o których się mówi w liceum na biologii to może troszkę poczytaj...Potem się zastanów czy jesteś gotowa na dziecko a dopiero później myśl o seksie...
Nie chce tu Ciebie obrazić ale trochę to nieodpowiedzialne jest... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scarlett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 1:33 pm Temat postu: |
|
|
hej.... postanowilam, ze zrobie beta hcg jeszcze raz, zeby zobaczyc czy nie roznie.....bo moze tamto zrobilam za wczenie.
Jutro wyniki, masakrycznie sie denerwuje _________________ scarlett |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 2:20 pm Temat postu: |
|
|
przepraszam ale nie rozumiem ....po tym zrób jeszcze jedno i jeszcze jedno _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 2:22 pm Temat postu: |
|
|
Ręce opadają scarlett teraz zrobiłaś kolejny a za pare dni znowu zrobisz bo będziesz sie zastanawiała czy te wyniki są prawidłowe. No proszę ja Cię .... nie szkoda CI kasy?
MOże daj spokój sobie z seksem... bo naprawde nie zarobisz na testy BHCG:/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|