Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Anonimowa22
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pią Maj 22, 2009 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam bardzo skąpe krwawienia, nigdy nie miałam obfitych okresów ale uważam że trzeba mieć coś z wzrokiem, żeby nie odróżnić krwawienia (nawet skąpego) od plamienia, ale racja że są osoby które nie zwracają na to uwagi, ale na litość boską niech nie piszą że miały okres w ciąży, bo to jest fizjologicznie niemożliwe

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy jest mozliwe ze bym zaszla w ciaze skoro moj chlopak sposcil sie na mnie tzn na moja sukienke???prosze o dopowiedz

Nie zakładaj kilku takich samych postów w różnych działach! Zbędny post usunęłam / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma takiej możliwosci

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 4:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok na przyszlosc bede wiedziala w kazdym razie mam sie nie matwic nawet tym ze mialam pokra bielizne przez niego
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plemniki nie przesiąkają przez bieliznę, nie wygryzają w niej dziur , nie latają, nie potrafią się teleportować ani nic podobnego... Wink

Są to bardzo proste komórki które nie maja cech samozachowawczych z rodzaju "wszystko co na drodze to niszczę bo muszę migiem do jajeczka"...

Spokojnie Smile Zagrożenie jest tylko jeśli nastąpi wytrysk w tobie, lub świeżą spermę przeniesie się do pochwy. Inaczej w ciążę nie zajdziesz Smile
nati001

Wysłał podziekowań: 2

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 11:53 am    Temat postu: :-) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej wszystkim mam pytanie czy przy nieregularnych cyklach mozna zajsc w ciąże 3 dni po okresie?????prosze o szcere odpowiedzi
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nati001 przy nieregularnych cyklach kazdego dnia mozesz zajsc w ciaze, gdyz nie wiadomo kiedy bedzie owulacja. Zatem nie można tutaj mówić o dniach płodnych czy nie płodnych

Wysłał podziekowań: 2

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 12:36 pm    Temat postu: .... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi dziekuje za odp

Dodano po 1 minutach:

mala_mi a mam takie pytanie jescze czy przez spozywanie duzych ilosci alkoholu mozna miec problem z zajsciem w ciąże????a jak sie juz zajdzie to mozna poronić podczas miesiaczki????bede wdzieczna za odpowiedzi

Dodano po 25 minutach:

co myslicie o tym ??kto mi potrafi odpowiedziec na to pytanie

Dodano po 17 sekundach:

co myslicie o tym ??kto mi potrafi odpowiedziec na to pytanie

Nie poganiaj uzytkownikow! Gdy beda mogli/ potrafili odpowiedziec, napewno odpowiedz padnie.
Mala_mi
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 12:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak wiadomo duze ilosci alkoholu sa szkodliwe dla organizmu, aczkolwiek nie sadze zeby alkohol powodowal "nieplodnosc". Wlasnie jest bardzo wiele "wpadek" gdy para jest pod wpływem, gdyz nie do konca panują nad tym co się dzieje wokoło i potem za 9 miesięcy jest dzidzia.
Z tego co mi wiadomo można poronić, kobieta będąca w ciąży myśli ze dostała miesiaczke (bardziej obfitą niz zwykle) - a co w rzeczywistosci jest poronieniem. Jednak wydaje mi sie ze sa to skrajne przypadki.
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Wrz 08, 2009 2:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak jak pisze mala_mi.
Dni płodnych i niepłodnych nie da się ustalić gdy masz nieregularne cykle. Bardziej wiarygodną podpowiedz dotyczących dni w których ewentualnie możesz zajść w ciąże da Ci obserwacja śluzu.
Jeśli chodzi o alkohol to z tego co mi wiadomo nie ma nic wspólnego z płodnością jednak znacząco wpływa na istniejące już życie w brzuszku.
Poronić w czasie miesiączki?Nie bardzo rozumiem...jeśli zajdziesz w ciąże to nie masz miesiączki ale faktycznie może zdarzyć się tak ,że zbyt duża dawka alkoholu moze byc przyczyna poronienia .Jeśli nastąpi to na początku ciąży to krwawienie poronne może byc mylone z krwawieniem miesiączkowym . Tym bardziej gdy ma sie nieregularne cykle.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 54, 55, 56  Następny
Strona 5 z 56