Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"czy jestem w ciąży part.22"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 12:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

On może nawet nie wiedziec że coś mu jest...
hauwei11

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 12:15 pm    Temat postu: Czy Moze byyc w ciazy.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Mam pytanie jesli kobieta ma tarczyce moe zajsc w ciaze??kochałem sie z taka kobieta która ma tarczyce ale nie miałem w niej wytrysku czy moze byyyc w ciązy??Pozdrawiam

--- Pisz w odpowiednich działach i tematach--- tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kazda kobieta ma tarczyce Smile

Skoro nie bylo wytrysku w niej (ani zaraz po wyjsciu z niej) to ciaze mozna wykluczyc.

CO do choroby tarczycy (bo chyba o to ci chodzilo) to moga wystepowac trudnosci w zajsciu w ciaze ale tez nie powoduje ona "niepldonosci". Jedyne niebezpieczenstwo istnieje gdy kobieta ma chora tarczyce i faktycznie zajdzie w ciaze... wtedy konswekwencje dla płodu mogą być wrecz tragiczne.

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 12:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wytrysk byl zaraz po wyjsciu z niej i co teraz??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 12:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NO to ryzyko istnieje. Jesli nie minely 72h. radze isc do ginekologa po tabletke po (tylko teraz nie wiem czy nie ma przewciwskazan do tego w przypadku tarczycy). Jesli mienely 72h to... trzeba czekac na ores. Minimum 2 tygodnie od stosunku zrobic test.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 1:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli ma chora tarczyce o moze jej sie spoznic okres...
wytrysk nastapił tuz po wyjeciu czy pare minut po?
zalezy jakie miala dni.. płodne,niepłodne?

Powrót do góry
ktos23

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,mam nadzieje ze pisze w odpowiednim dziale:)otóż mam mały problem.caly czas mialam w miare regularne cykle(27-28dni)ale od 3 miesiecy moje cykle sa dluzsze(34dni).staramy sie z chlopakiem o dziecko ale mam problem z wyznaczeniem owulacji wiec kochalismy sie bardzo czesto(a nóż trafimy:D)jakos w 13 dniu pojawil sie sluz i straszne bole brzucha wiec myslalam ze zbliza sie O,ale jakos w 17 dc ból pojawil sie znowu(wiec sie kochalismy)bo myslalam ze dopiero teraz bede miala owulacje.dzis jest 22 dzien cyklu i ból nie minął.czuje klucie w jajnikach(raz w jednym raz w drugim)i ból taki jak przed miesiączka.czy ktos wie jaka to moze byc przyczyna.wiem najlepiej isc do lekarza ale przegladam to forum czesto i widze ze jest duzo ludzi ktorzy potrafia doradzic,z gory dzieki
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ktos23 hmm nie chce robic złudnej nadzie... ale byc moze to oznacza ciąże... jeśli udało wam sięw tym 13 dc coś zdziałać to kto wie a jaki masz śluz? Poczekaj jeszcze 6 dni albo najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki (34dc) zrob test. Ciaza wydaje mi sie ze jest mozliwa... a kucie moze byc wynikiem ciazy.... radzilabym wstrzmac sie z wizyta u ginekologa do czasu ewentualnej miesiaczki (a wlasciwie po jej zakonczeniu), albo za jakis miesiac (ok.6 tygodnia) w przypadku niewystapienia miesiaczki.
Zycze oczywiscie tej drugiej opcji Smile

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajnie jakby nam sie udalo.sluz jest koloru bialego,taki mętny

Dodano po 1 godzinach 26 minutach:

jeszcze jedno.skoro te ostagtnie cykle byly b.długie to wedlug nich owulacja powinna nastąpic ok20dnia,ale śluz (jak białko kurze|)i ból pojawily sie w 13 wiec jest szansa ze cykl mi sie unormowal i o wystąpila wczesniej?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 11:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, sluz wskazuje na to ze owulacja wystapila wczesniej.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Następny
Strona 52 z 56