Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 12:12 am Temat postu: |
|
|
On może nawet nie wiedziec że coś mu jest... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hauwei11
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 12:15 pm Temat postu: Czy Moze byyc w ciazy.. |
|
|
Witam Mam pytanie jesli kobieta ma tarczyce moe zajsc w ciaze??kochałem sie z taka kobieta która ma tarczyce ale nie miałem w niej wytrysku czy moze byyyc w ciązy??Pozdrawiam
--- Pisz w odpowiednich działach i tematach--- tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Kazda kobieta ma tarczyce
Skoro nie bylo wytrysku w niej (ani zaraz po wyjsciu z niej) to ciaze mozna wykluczyc.
CO do choroby tarczycy (bo chyba o to ci chodzilo) to moga wystepowac trudnosci w zajsciu w ciaze ale tez nie powoduje ona "niepldonosci". Jedyne niebezpieczenstwo istnieje gdy kobieta ma chora tarczyce i faktycznie zajdzie w ciaze... wtedy konswekwencje dla płodu mogą być wrecz tragiczne. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
hauwei11
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 12:32 pm Temat postu: |
|
|
No wytrysk byl zaraz po wyjsciu z niej i co teraz?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 12:44 pm Temat postu: |
|
|
NO to ryzyko istnieje. Jesli nie minely 72h. radze isc do ginekologa po tabletke po (tylko teraz nie wiem czy nie ma przewciwskazan do tego w przypadku tarczycy). Jesli mienely 72h to... trzeba czekac na ores. Minimum 2 tygodnie od stosunku zrobic test. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 1:29 pm Temat postu: |
|
|
jesli ma chora tarczyce o moze jej sie spoznic okres...
wytrysk nastapił tuz po wyjeciu czy pare minut po?
zalezy jakie miala dni.. płodne,niepłodne? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ktos23
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 8:48 pm Temat postu: |
|
|
witam,mam nadzieje ze pisze w odpowiednim dziale:)otóż mam mały problem.caly czas mialam w miare regularne cykle(27-28dni)ale od 3 miesiecy moje cykle sa dluzsze(34dni).staramy sie z chlopakiem o dziecko ale mam problem z wyznaczeniem owulacji wiec kochalismy sie bardzo czesto(a nóż trafimy:D)jakos w 13 dniu pojawil sie sluz i straszne bole brzucha wiec myslalam ze zbliza sie O,ale jakos w 17 dc ból pojawil sie znowu(wiec sie kochalismy)bo myslalam ze dopiero teraz bede miala owulacje.dzis jest 22 dzien cyklu i ból nie minął.czuje klucie w jajnikach(raz w jednym raz w drugim)i ból taki jak przed miesiączka.czy ktos wie jaka to moze byc przyczyna.wiem najlepiej isc do lekarza ale przegladam to forum czesto i widze ze jest duzo ludzi ktorzy potrafia doradzic,z gory dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 9:08 pm Temat postu: |
|
|
ktos23 hmm nie chce robic złudnej nadzie... ale byc moze to oznacza ciąże... jeśli udało wam sięw tym 13 dc coś zdziałać to kto wie a jaki masz śluz? Poczekaj jeszcze 6 dni albo najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki (34dc) zrob test. Ciaza wydaje mi sie ze jest mozliwa... a kucie moze byc wynikiem ciazy.... radzilabym wstrzmac sie z wizyta u ginekologa do czasu ewentualnej miesiaczki (a wlasciwie po jej zakonczeniu), albo za jakis miesiac (ok.6 tygodnia) w przypadku niewystapienia miesiaczki.
Zycze oczywiscie tej drugiej opcji _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ktos23
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 10:53 pm Temat postu: |
|
|
fajnie jakby nam sie udalo.sluz jest koloru bialego,taki mętny
Dodano po 1 godzinach 26 minutach:
jeszcze jedno.skoro te ostagtnie cykle byly b.długie to wedlug nich owulacja powinna nastąpic ok20dnia,ale śluz (jak białko kurze|)i ból pojawily sie w 13 wiec jest szansa ze cykl mi sie unormowal i o wystąpila wczesniej? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 11:20 pm Temat postu: |
|
|
Tak, sluz wskazuje na to ze owulacja wystapila wczesniej. _________________