FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:21 pm Temat postu: |
|
|
ilona33312 jak bys troszke to forum poczytala to bys wiedzala ze po odstawieniu tabletek okres moze sie spozniac.
Jesli bylo zabezpieczenie ktore nie zawiodlo nie ma mowy o ciazy. Czekaj cierpliwie na okres, jesli sie w najblizszymc zasie nie pojawi udaj sie do ginekologa bo prawdopodobnie bedziesz musiala lykac luteine.
A dla 100% pewnosci zrob test, ale wg mnie to nie ciaza
mitek1171 zrobcie test - bedziecie mieli jasnosc.
Wiesz rozbieznosci zawsze beda nawet miedzy lekarzami w niektorych kwestiach Smile
No teoretycznie plamienia moga byc oznaka torbieli i takich rzeczy, dlatego plan dzialania jest taki - skoro to nie jest normalny okres
1) Test ciazowy - najlepiej z krwi
2) wizyta u ginekologa
Mysza trzymam kciuki za pozytywny test _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamiles
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:39 pm Temat postu: hejhejhej.. |
|
|
Witam jestem facetem zaznaczę na wstępie, ale martwię się o moją dziewczynę.
Słuchajcie nie uprawiamy stosunku, i nigdy nie uprawialiśmy.
Korzystamy z seksu oralnego i rączek. W kolejności ja ubrany staram się nadać mojej kochance przyjemności. Później ona się ubiera i jeżeli ma natchnienie się odwdzięcza po czym kończymy całą zabawę... nie dotykamy później miejsc intymnych, moich nie dotykamy przed jej, zawsze myję ręce (nawet dla celów czysto higienicznych), zanim cokolwiek zacznę.
robimy to już od Lutego. dotąd miała normalne okresy. była u "gina jak to mówi, ponieważ przez prawie tydzień (nie kiedy ma normalny okres, tylko trochę po nim miała brązowe upławy przez 6 dni)
No i poszła do pana ginekologa, ten stwierdził, że ma powiększoną macicę i podejrzewał ciąże (z tego co mi wiadomo). wysłał na usg, które miało być za tydzień (oczywiście zrobiliśmy test apteczny - negatywny wyszedł). powiedzieliśmy nie. nikt tyle nerwowo nie wytrzyma i poszła prywatnie lekarza z usg na miejscu od razu.
Więc mineło 3 dni od pana ginekologa i moja dziewczyna poszła do Pani ginekolog, powiedziała co powiedział poprzedni.
Pani powiedziała, że macica nie jest powiększona, jest lekko w lewo, ale powiększona nie jest. I usg nic nie wykazało, a pani powiedziała, że brązowe upławy to w sumie dobrze (ponieważ u niej w rodzinie siostra nie może mieć dzieci, a druga miała problem z zajściem). no i w sumie się ucieszyliśmy niezmiernie, że jest zdrowa dziwne, ale też się ucieszyłem:)
. Oczywiście robiliśmy testy apteczne i zawsze negatywny.
Okres spóźnia się tej mojej już ze 12-14 dni, oczywiście wykonaliśmy test apteczny negatywny, a po za tym ciężko uwierzyć w kontakt spermy jakikolwiek z jej miejscami intymnymi, ogólnie z nią, ale tak dla pewności, test i negatywny.
Oczywiście się denerwujemy (18 i 19 lat nie czas na dziecko) jednak ciężko nam w to uwierzyć nigdy nie zachwialiśmy kolejności, ja jestem estetą, zawsze korzystamy z ręczniczka:P a czasem nawet kończę w łazience. Natomiast po co piszę, niech któraś z pań po kobiecemu napisze, żeby poszła znowu ona nie chce... ja uważam, że powinna pójść do ginekologa jeszcze raz. ona przeczytała, że może być bez owulacyjne i nie chce.... no masakra ludzie.
zdaję sobie sprawę, że usg też nie wykrywa ciąży w 2 tygodnie po zajściu, ale ciężko mi w nią uwierzyć... i test...i oralny..
>>>>w skrócie:
1. seks oralny
2. 4 dni po okresie brązowe plamienia trwające 5-6 dni
3. brak okresu już 12-14 dni (od kiedy powinien wystąpić)
4. parę dni wcześniej pani ginekolog potwierdza, że jest ok, są zdjęcia usg itp. werdykt zdrowa.
co o tym myślicie?
PRAWDA. że powinna pójść szybko jeszcze raz?? i wyjaśnić co nie?
przepraszam, że to tak chaotycznie, ale mnie to już denerwuje, też ma w rodzinie problemy powinna dbać o siebie i już tak uważam, no boi się, ale czego wcześniej też się bała i poszła i okazało się ok.
nie wiem już nic.... teraz... po prostu kobiety mnie przerastają... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:44 pm Temat postu: |
|
|
powinna isc po to zeby uregulowac okres, bo z tego co zrozumialam to ma nieregularny tak? wiec takie czekanie co m-c nie jest dobre.. wrecz przeciwnie. człowiek sie nakreca i wmawia sobie rozne rzeczy ktore tak naprawde sie nie wydarzyły.
nikt 2 tyg po stosunku ciazy nie wykryje. z reszta jakiej ciazy.?skad? z dotykania i oralu?.nie ma takiej opcji.
ona musi zaczac brac hormony zeby uregulowac cykl i tyle. czego tu sie bac? ginekolog nie gryzie.
w ciazy nie jest
ps- dlaczego stwierdzil ze moze byc w ciazy skoro nie uprawiacie sexu!? . wybacz ale moze przed Toba był ktos inny z ktorym sie kochała.? ile czasu jestescie ze soba? jestes jej 1wszym partnerem? pyta mbo mnie dziwi ta macica...
rozpulchnienie skads sie bierze.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 11:08 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope nie badz zaraz taka podejrzliwa I nie stresuj chlopaka no wiesz co lekarz to teoria... jeden widzi rozpulchnienie 2 nie... wiemy jak jest wiec nalezy miec na nich poprawke no ale do rzeczy...
kamiles
1) dziewczyna powinna isc do ginekologa - bo opoznienie miesiaczki zwykle nalezy badac, a ona sama nie okresli czy to byl cykl bezowulacyjny czy owulacyjny, to musi stwierdzic lekarz.
2) W ciazy nie jest nie ma szans na to nie w taki sposob jak opisujesz
3) jesli chcecie byc pewnie co do ciazy - zrobcie test ale nie apteczy, ale z krwi BHCG mozna go zrobic w lab. medycznym - da 1000% pewnosc
Wg mnie jak by sie tak w ciaze zachodzilo to co 2 malolata chodzilaby z brzuchem _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamiles
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 11:18 pm Temat postu: hejhej |
|
|
ja jestem pierwszym jej, ona pierwszą moją partnerką.
jesteśmy już rok ze sobą. dajcie spokój zdrada w wieku 18 lat życie to nie latynowska komedia, nie no, tamten się pytał czy był wytrysk na pochwę, no nie, i podobno nic więcej nie powiedział.
no, ale słuchajcie to dziwne czyli mogła mieć powiększoną macicę, a później nie.
nie no słuchajcie, ja po prostu jestem zdygany, zawsze sobie coś znajdę.
no ciężko zajść jak kontakt spermy to jest, ale z deską klozetową, no dajcie spokój, ale szansa sami rozumiecie, przeoczenie jakieś pierdoły człowiekowi się miesza w głowie....
a przetłumacz, żeby poszła zrobić z krwi.
śmieszne kiedyś kolega się denerwował po stosunku z gumką, postanowiłem, że nie uprawiam stosunków, to sobie znalazłem opcje taka i i tak się denerwuje i tak itak.
ale pokaże jej to wszystko, i poproszę żeby poszła.
bo jak jest powiększ macicaa to jest ciąża i by było w sam raz do tych brązowych upławów i braku miesiączki,
Na usg chyba widać, jak jest powiększona albo nie?
no to jak można stwierdzić, że była, ale nie jest, ale my faceci jednak prości jesteśmy...
..... i braku miesiączki,,, jaki świat porąbany jest...i zawsze człowiek winien sobie...
dziękuje za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 11:33 pm Temat postu: |
|
|
no doktorek poskladal 2 do 2 i wyszlo mu 5 Uplawy + powiekszona = ciaza zapomnial jednak o jednym szczegole bez wytrysku do pochwy albo na srom w dni plodne (no ewentualnie palcowka ze swieza sperma) - szanse na ciaze sa zerowe.
I ci ludzie maja tytuly naukowe jak ehh... szkoda gadac, wg mnie lekarz cos sciemial albo nie wiem
Uszyska do gory, nie stresuj sie... namow dziewczyne na wizyte u lekarza ale nie u tego samego co stwierdzil powiekszona macice bo koles jest daremny.... nie ma co panikowac. Dziewczyna zrobi test z krwi, pojdzie do lekarza, moze isc nawet do tego ----- z wynikami BHCG i trzasnac mu je na stol i powiedziec mu ze ma sie... Bo jestem pewna ze wynik bety bedzie nagatywny.
Dodano po 1 minutach:
A potem niech idzie do normalnego lekarza, moze potrzebne beda badania hormonalne jesli ma nieregularne miesiaczki, albo tabletki antykoncepcyjne = przestanie miec problemy z okresem, a wy bedziecie miec mniej stresu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Moniulka82
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 8:25 am Temat postu: |
|
|
Hej powiedzćie Mi co oznacza beta 0,100 dodam że robiłam ją dlatego iż strasznie bolą Mnie piersi i jestem ciągle zmęczona okres miałam 6 maja i przypominał raczej plamienie 2 dniowe nie wiem być może zbyt wcześnie ją zrobiłam by wykrył mi ciążę?!?Pomóżcie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 9:33 am Temat postu: |
|
|
ilona33312 tabsy Cię zabezpieczały a teraz po odstawieniu takie rozchwiania się zdarzają . W ciązy nie jesteś więc nie ten temat.
kamiles mój drogi ). Nie ma się czym przejmować bo ciązy z tego na 1000% nie ma. Lekarz po takim czasie już na pewno by to stwierdził. 2 tygodnie po terminie okresu to już pęcherzyki ciążowe widać jak na dłoni. NIe ma innej mozliwości i nie jesteście w ciązy. Nie kombinujcie z innymi lekarzami bo się niepotrzebnie nakręcacie. Testy wyszły dodatkowo negatywnie. Spokojnie...Naprawdę lekarz na tym etapie już by to potwierdził. Spóźnienie może być wywołanie różnymi czynnikami- stres, burza hormonów, torbiele, pco itd. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mysza917
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:09 am Temat postu: |
|
|
no dzis zrobilam test i niestety negatywny juz nie wiem co sie dzieje...........
od piatku mam bóle jakbym miala dostac okres ale nie mam......... co robic? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
|
Powrót do góry |
|