Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.26

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Konstanth222

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 11:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi,

a jeżeli miała dni płodne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jaaaa19

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny Smile
w czerwcu nie miałam wogóle okresu dostałam 2 lipca i nie był on tak bardzo obfity a dzisiaj mamy juz 16 sierpnia a ja okresu nie mam ;(
a dodam ze kochałam sie z chłopakiem w dni płodne i ze staramy sie o dzidzie Wink
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Konstanth222 to nei ma nic do rzeczy, w preejakulacie (czyli w tym co wydobywalo sie przed wytryskiem) w zasadzie nie ma plemnikow, moga tam sie pojawic ale tylko na krotko przed wytryskiem. Co za tym idzie nie bylo wytrysku = nie bylo plemnikow w preejakulacie = nie ma mozliwosci ciazy. Bez obaw.

jaaaa19 zrob test ciazowy, najlepiej z krwi BHCG - ciazy nie mozna wykluczyc. Biorac pod uwage ze byl skapszy niz zwykle wiec byc moze nie byl to okres tylko plamienie ciazowe.

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 12:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi
warto zrobic test ciążowy? czy dla Ciebie pewnym jest to, że nie jest w ciąży?
Powrót do góry
awaria

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobilam test w dobrym terminie tj 2 dni od spodziewanej miesiaczki . wyszla jedna kreska . czyli ze nie jestem w ciazy . wiec moze jestem na cos chora skoro okresu nie ma i ciazy tez nie
Powrót do góry
jaaaa19

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

awaria: Mi okres się spóźniał 3 tyg i tez miałam wielką nadzieje ze jestem w ciąży Wink ale niestety dostałam okres ;(

brałaś antybiotyki ?
stres tez powoduje opóźnienie okresu
Powrót do góry
awaria

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale ja nie chce byc w ciazy jeszcze t dla mnie za wczesnie . nie wiem co juz o tym myslec kompletnie nie wiem moze to tez ma cos z tym wspolnego okres dostalam bardzo wczesnie 9-10 lat .
Powrót do góry
jaaaa19

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystko bedzie dobrze Wink
poczekaj na okres i nie stresuj sie taak bo opóźniasz okres...
albo poprostu idź do ginekologa i wszystko sie wyjaśni Wink

Dodano po 1 minutach:

jak by nie patrzeć to w tym miesiącu tez mi się spóźnia okres 2 tyg. i nic nie wskazuje na to ze mam go dostac.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 2:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie spokojnie juz odpisuje ;D

Konstanth222 nie ma szans na ciaze, Ale jesli ma was to uspokoic, to minimum 14 dni od stosunku zrobie test ciazowy ale i tak gwarantuje ze bedzie negatywny.

Awaria skoro wyszlo ze ni jetses w ciazy to widzisz, spokojnie nie panikuj czasem opoznienie jest wynikiem stresu, antybiotykow, podrozy i wielu innych czynnikow. Poczekaj pare dni jak sie miesiaczka nie pojawi idz do lekarza ginekologa na badania. Awaria ile ty masz lat? Jak dlugo juz miesiaczkujesz?
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

awaria napisał:
zrobilam test w dobrym terminie tj 2 dni od spodziewanej miesiaczki . wyszla jedna kreska . czyli ze nie jestem w ciazy . wiec moze jestem na cos chora skoro okresu nie ma i ciazy tez nie

Jeśeli zrobiłaś test po dniu spodziewanej miesiączce i jedna kreska to w ciązy nie jesteś . Okresu nie ma z wielu powodów np. zaburzenia hormonalne. Warto skonsultować się z ginem by to wykluczyć. Takie rozbieżności w występowaniu okresu mogą świadczyć o torbielach, PCO itd.
Miesiączka może się normalnie opóźniać i nie jest to objawem choroby. Jeśli jednak się to powtarza często a opóźnienia dochodzą do 20-30 dni to już hormonki bzikują i trzeba udać się do leklarza.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 39 z 41