Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
sylwiak skoro okres spoznia sie juz 6 dni to spokojnie mozesz wykonac test. najlepiej idz na bhcg wtedy pokaza sie normy i zobaczysz czy kwalifikujesz sie do zostania mama po raz 2gi czy tez nie.
takie oczekiwanie nic nie zmieni a lepiej chyba sprawdzic zeby potem w razie czego zaczac brac kwas i inne witaminki
dosc niedawno odstawiłas tabletki wiec organizm moze wariowac.mało tego cykl nie jest unormowany tak jak przed ciaza i podczas tych 4dni kiedy maz konczył w Tobie mogłas miec owulacje...dosc ryzykowne posuniecie.ale to tylko moje gdybanie
sylwiak25 napisał: | Przez pierwsze 4 dni po okresie mąż kończył we mnie, a później zabezpieczaliśmy się i do tej chwili tak robimy |
4 dni po okresie przy cyklu 28dniowym to dni płodne a nawet owulacja! nie zdziw sie jak jestes w ciazy... rozumiem ze pod koniec okresu konczyc w srodku ale nie po 4dniach...
idz na bete i napisz co wyszło.
powodzenia i zycze.. 1 kreski _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 2:31 pm Temat postu: |
|
|
sylwiak25 ja przy cyklach 25-28 dniowych najwcześniej mam owulację 10dc, więc przychylam się do opinii Wind, że jak nie planujecie drugiego dziecka to dość ryzykowne tak szaleć
inna sprawa, że po odstawieniu antyków możesz mieć przesunięcie nawet kilkunastodniowe, bo organizm musi dojść do siebie i hormony zacząć samodzielnie działać, a na to zazwyczaj przyjmuje się 3 m-ce...
a test powinien już pokazać II gdybyś zaszła (oczywiście pod warunkiem, że hormony działają, a owu przypadała do 16 dc) _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwiak25
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 3:03 pm Temat postu: Ciąża |
|
|
Ja kiedyś chodziłam na zajęcia do takiej położnej która uczyła nasz jakie dni są niepłodne, a jakie płodne przy każdym rodzaju cyklu również i przy 28 dniowym i ona powiedziała, że przy 28 dniowym cyklu owulacja wypada zawsze około 12-14 dni przed miesiączką. Mówiła, że do 4 dni po okresie i 21 dnia po są dni niepłodne. Nie można tylko już bawić się tak od 7 dnia po okresie bo plemniki mogą przeżyć w pochwie nawet 4 dni i może dojść do zapłodnenie. Zawsze tego się trzymałam przed ślubem i po ślubie i było ok moja córka np była zupełnie planowana. Sama nie wiem co o tym myśleć test muszę i tak wykonać, jest już 6 dni po "terminie" więc powinien pokazać wynik no cóż. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Izulka28
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich ja mam takie pytanie do Was.miesiaczke mialam 29grudnia ( trudno to nazwac okresem raczej 3 dni plamienia).I w sumie wszytsko ok gdyby nie to ze staramy sie z mezem o dzidzie.bylo przytulanko w grudniu w dni pldne i potem w styczniu 13-14 i potem tez ale jus chyba nie bylo w to w owu.po tym plamieniu w grudniu (normalnie mam 6-7 dni wodospad).Zaczelam byc ciagle zmeczona.Cos mnie tknelo i zrobilam test wyszedl pozytywny ale ta druga byla jasniejsza.potem powtorzylam i znow byla.Powiedzialam mamie wiec ona zebym zrobila kolejny innej firmy i ten wyszedl negatywny .W kazdym razie myslalam ze zaczekam czy w styczniu dostane czy nie.Tylko z piersi zaczela mi leciec siara .Wydaje mi sie to bardzo wczesnie.innych objawow nie mam aaa jeszcze plecy mnie bola zadnych nudnosci ani wymiotow nie ma .Czy myslicie ze moge byc w ciazy??dzisiaj rano poszlam na bete ( niewiem czy to nie za wczesnie) wyniki maja byc dzisiaj po 18 albo jutro kolo 12.Juz sama zglupialam nie chce sie nakrecac bo wole mile sie rozczarowac ale same wiecie jak ktos chce miec dzidzie :)Co Wy o tym myslicie?? Prosze o szybkie odpowiedzi bo siedze i odliczam normalnie czas do wynikow bety pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwiak25
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Hej Izulka 28, jeżeli jeden test pokazał Ci II kreseczki, a II nie to może tylko oznaczać, że jeden test jest bardziej czuły, a inny mniej. Bardzo możliwe, że jesteś w ciąży - skoro zrobiłam już badanie z krwi i jutro będzie wynik to pozostaje tylko czekać. Ale jestem pewna, że to ciąża |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Izulka28 test wyszedł pozytywny tzn wykrył obecność hormonu ciążowego.Nie ważne jaki odcień jest drugiej kreski ważne ,że jest. Kolejny wyszedł negatywny...hmm kilka opcji
- testy były felerne
- testy odczytałaś po upływie przepisowego czasu
- ciąża biochemiczna
- test słabej czułości i dlatego nie wykrył obecności ciąży
Ten wyciek z piersi to nie koniecznie siara....możesz mieć problemy z prolaktyną stąd wydzielina. Proponuję udać się do lekarza.
Beta rozstrzygnie wątpliwości. Zatem trzymam kciuki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 11:27 pm Temat postu: |
|
|
sylwiak25 napisał: | Mówiła, że do 4 dni po okresie i 21 dnia po są dni niepłodne. |
a ile trwa okres? 6 dni? czyli kochacie sie 10dc a owulacja jest 12-14 wiec spokojnie plemniki moga a nawet przezyja te 2-4dni. ja nie wiem jakim cudem nie zaszłas w ciaze kochajac sie w 10dc...
idz na ta bete bo napewno juz hormon jest na tyle wysoki ze pokaze ciaze obym sie myliła ...
co do obliczen dni płodnych ,tutaj masz link->
http://www.biomedical.pl/forum/jak-wyliczyc-dni-plodne-nieplodne-vt9930.html
i poczytaj ...
to ze 21dc jest niepłodnym to sie zgodze ale nie ze 4dni po okresie nie mozna zajsc w ciaze! to ile trwaja wg ciebie płodne?
Dodano po 32 sekundach:
izulka nie rob tych aptecznych testow tylko czekaj na wynik bety zycze wyniku >5 _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
valkrija
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 10:39 am Temat postu: |
|
|
To mój 22 d.c, mam skąpy okres(?!) tylko przez pół dnia od 4 dni, przez pierwszy dzien plamilam w kolorze podobnym do czekolady, teraz czerwono, skrzepów nie ma. Boli mnie podbrzusze i plecy jak na @ dodatkowo mam podwyższoną temp. najpierw 37,1 , wczoraj 36,8 , dziś 36,9 . Stosunek wypadal w różnych dniach, bardzo często więc nie jestem w stanie wyliczyć dokładnie tego. Czy jest możliwość zajścia w ciążę mimo, iż do terminu @ zostało kilka dni? @ mam zupełnie inne, obfitsze przez cały czas przez kilka dni aż jest malutko aczkolwiek ciagle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 12:52 pm Temat postu: |
|
|
valkrija, ciąży nie można wykluczyć, może być to krwawienie oznaczające ciążę .. a to to nie jest okres tylko krwawienie .. radzę wykonać test ciążowy (min. 16 dni od stosunku) albo test krwi lub wybrać się do ginekologa .. tym bardziej, jeśli było kilka stosunków niezabezpieczonych w różnych dniach (mogły być to akurat dni płodne) . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kornik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 4:30 pm Temat postu: |
|
|
Izulka28 skoro mówisz, że miałaś @ 29 grudnia, a była ona zupełnie inna niż zazwyczaj - do tego jeden test pokazał II (jak masz ulotki to sprawdź sobie jakiej czułości te testy były) - to jest prawdopodobne, że jesteś w ciazy
nie chcę zapeszać, ale trzymam kciuki za wysoką betkę
sylwiak25 - ja się obserwuję i z własnego doświadczenia Ci napisałam, że owu miałam najwcześniej w 10dc, a nie z teoretyczno-książkowego gdybania tak naprawdę jeżeli nie prowadzisz obserwacji nie powinnaś w ogóle uważać dni przed-owulacyjnych za niepłodne
no ale oczywiście mam nadzieję, że organizm nie sprawił Ci niespodzianki i nie wyprodukował wcześniejszego pęcherzyka a test powinien już pokazać wiarygodny wynik.
valkrija - a ta temp. o której piszesz to kiedy i jak mierzona? i do czego się odnosisz pisząc o "podwyższonej"? mierzysz codziennie? bo temp. może spaść nawet 2-3 dni po pierwszym dniu @ (skąpa miesiączka o niczym jeszcze nie świadczy) _________________ Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|