Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciąży part.28

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lady.foxy

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 2:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, mam problem.

Ostatni okres miałam od 10 do 15 lutego (cykle 26-29 dniowe), do dziś brak okresu. Zabezpieczamy się prezerwatywą, Luby wychodzi w prezerwatywie ze mnie przed wytryskiem.

Kochaliśmy się 16 lutego - wtedy była 'sytuacja podbramkowa', bo po seksie mój Luby przytulił się do mnie (w pozycji od tyłu) i gumka lekko się zsunęła, i troszkę się wylało na moje wargi, ale od razu poszłam pod prysznic żeby spłukać wszystko.

I teraz sama nie wiem, bo przecież plemniki nie skaczą wgłąb ciała ot tak sobie... a sperma była na zewnętrznych wargach...
3 dni temu zrobiłam test, wyszedł negatywnie, od razu na bordowo krecha u góry. Oczywiście doszedł stres, że jednak mogłam zajść + stres związany z pójściem do nowej szkoły (rozpoczęłam drugi stopień studiów).

Mam co jakiś czas lekkie pobolewania piersi i podbrzusza, ale nic z tego nie wynika... Bardzo się tym denerwuję Sad

Co mam robić?

Dodam, że okresy miałam praktycznie jak w zegarku, raz czy dwa w życiu miałam cykl 35-36 dniowy i cykl 24-25 dniowy, ale praktycznie zawsze po 27-28 dni.

----Przeczytaj REGULAMIN zanim napiszesz posta. Nie powielamy pytań w kilku tematach. Pisz w jednym najbardziej odpowiednim---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lady test robisz najwczesniej po 16 dniach. wiec jesli nie mineło tyle to wynik jest nieprawidlowy.wg mnie mozesz byc spokojna Smile tak jak napisałas plemniki nie skacza sobie tam i siam Smile

Dodano po 34 sekundach:

lady.foxy napisał:
gumka lekko się zsunęła, i troszkę się wylało na moje wargi,

pekła?

Powrót do góry
asiulabe

Wysłał podziekowań: 0

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 3:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy jeśli dojdzie do wytrysku na uda kobiety to czy ciąża
możliwa przecież plemniki z ud same nie powedrują do pochwy na jednym forum wyczytałam jak dziewczyna pisała że jej ginekolog twierdzi że zna przykład dziewczyny dziewicy która zaszła w ciąże bo chłopak miał wytrysk na jej uda
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Proszę poczytaj troszkę....no to takie typowe i logiczne ,że nawet najmłodsze osoby powinny wiedzieć. Jeśli interesujesz się już sexem to wypada znać pewne fakty. Plemniki skrzydełek nie mają i aby dostać się do jajeczka muszą znaleźć się w płodnym śluzie....w POCHWIE! Dziewictwo nie ma nic do rzeczy

Powrót do góry
lady.foxy

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 5:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
lady test robisz najwczesniej po 16 dniach. wiec jesli nie mineło tyle to wynik jest nieprawidlowy.wg mnie mozesz byc spokojna Smile tak jak napisałas plemniki nie skacza sobie tam i siam Smile

Dodano po 34 sekundach:

lady.foxy napisał:
gumka lekko się zsunęła, i troszkę się wylało na moje wargi,

pekła?

Nie pękła, była cała, ale w wyniku otarcia się mojego mężczyzny o mnie lekko się zsunęła (Luby wyszedł ze mnie przed wytryskiem i się przytulił w pozycji od tyłu).

Logicznie myśląc ciąża jest prawie niemożliwa, ale czemu nie mam okresu...może stres, ale przecież tyle miałam w życiu stresujących sytuacji i raczej aż tak mi się nigdy nie spóźnił.
Po drugie- zawsze bolą mnie wcześniej piersi (są twarde i nabrzmiałe) i podbrzusze, a teraz piersi są miękkie, a brzuch nie boli.

Kochaliśmy się 16 lutego, praktycznie dzień po zakończeniu ostatniego okresu, a test zrobiłam 14 marca, czyli minął od tamtego seksu prawie miesiąc, a na teście od razu pojawiła się kreska oznaczająca brak ciąży (test robiłam z pierwszego moczu z rana).

Nie mam żadnych objawów ciąży prócz braku okresu... żadnych mdłości, wzmożonej senności.

Czy to możliwe, by po takim czasie test nie wykrył ciąży? czytałam, że u niektórych kobiet poziom HCG jest niski, co nie daje objawów ciążowych i test może ciąży nie wykryć...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 16, 2011 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lady spokojnie. juz by cos sie pokazało Smile 30 dni to nie 16 Smile napewno wynik jest prawidlowy.
wkrecasz sie sobie ciaze i dodatkowo sie stresujesz i stad te opoznienia Smile
nie martw sie a zobaczysz ze lada dzien nastapi @ Smile

Dodano po 49 sekundach:

asiulabe napisał:
czy jeśli dojdzie do wytrysku na uda kobiety to czy ciąża

hahahaha Razz Razz
dobre.
a np. jesli dojdzie na brzuchu, piersiach, plecach, twarzy to tez zajdziesz w ciaze tak?
pomysl logicznie a nie bzdury piszesz.

Powrót do góry
lunaaa

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy moge byc w ciazy? Prosze o pomoc!
Otoz mam watpliwosci czy aby nie jestem w ciazy... Ok 2 tygodni temu(02.03.11.), podczas stusunku ze tak sie wyraze "pekla nam prezerwatywa", piec dni pozniej (terminowo 07.03.11) dostalam miesiaczke, w 3 dniu miesiaczki(09.03.11) zrobilam test (nie wiem czy powinno sie go robic w czasie okresu) i wyszlo ze nie jestem w ciazy, kolejny tezt zrobilam 9 dni pozniej (czyli 18.03.11) i znow wyszlo ze nie jestem w ciazy, jednak mam pewne obawy gdyz wiem ze mozna miec okres nawet do 3 miesiaca ciazy i nie wiedziec ze sie ma istotke:) Do tego od ok tygodnia mam takie dolegliwości jak :

-Silne zawroty glowy (w pomieszczeniu, na swiezm powietrzu, wszedzie tak z 10 razy na dzien)
-Bol podbrzusza po lewej stronie najbardziej i najczesciej ale zdarza sie tez po prawej stronie i na srodku (co nigdy u mnie tak dlugo nie trwalo) + napuchniecie podbrzusza jak w czasie okresu

Mam jeszcze kilka pytan:

*Czy jest mozliwosc ze dostalam okresu (tak okresu) a dopiero po nim ze tak powiem doszlo do zaplodnienia? np po samej miesiaczce?
*Czy test moze sie mylic?
* Po jakim czasie od wczesniejsczego testu moge wykonac kolejny zeby miec pewnosc ze to nie ciaza?
Prosze o odpowiedz gdyz bardzo sie tym wszystkim stresuje.
Z gory dziekuje:)
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lunaaa napisał:
Czy moge byc w ciazy? Prosze o pomoc!
Otoz mam watpliwosci czy aby nie jestem w ciazy... Ok 2 tygodni temu(02.03.11.), podczas stusunku ze tak sie wyraze "pekla nam prezerwatywa", piec dni pozniej (terminowo 07.03.11) dostalam miesiaczke, w 3 dniu miesiaczki(09.03.11) zrobilam test (nie wiem czy powinno sie go robic w czasie okresu) i wyszlo ze nie jestem w ciazy, kolejny tezt zrobilam 9 dni pozniej (czyli 18.03.11) i znow wyszlo ze nie jestem w ciazy,

Miałaś dni niepłodne.

lunaaa napisał:
jednak mam pewne obawy gdyz wiem ze mozna miec okres nawet do 3 miesiaca ciazy i nie wiedziec ze sie ma istotke:)

Znowu powielamy te bzdury....Nie okres a ewentualne plamienie. To jest róznica nie tylko w nazwie ale w wyglądzie również

lunaaa napisał:
-Silne zawroty glowy (w pomieszczeniu, na swiezm powietrzu, wszedzie tak z 10 razy na dzien)
-Bol podbrzusza po lewej stronie najbardziej i najczesciej ale zdarza sie tez po prawej stronie i na srodku (co nigdy u mnie tak dlugo nie trwalo) + napuchniecie podbrzusza jak w czasie okresu

Objawy rzecz indywidualna dla każdej kobiety. Moga ale wcale nie muszą oznaczać ciąży a z Ty jestes po okresie więc pewnie zaczyna się faza owulacyjna i dlatego masz tego typu objawy ( ból podbrzusza i napuchnięcie)

lunaaa napisał:
-*Czy jest mozliwosc ze dostalam okresu (tak okresu) a dopiero po nim ze tak powiem doszlo do zaplodnienia? np po samej miesiaczce?

Jeśli dostałaś normalny okres to znaczy brak ciązy. Niemozliwe jest zapłodnienie po ze wcześniejszego stosunku bo plemniki nie przeżyja bez śluzu płodnego .
lunaaa napisał:
-*Czy test moze sie mylic?

Jeśli jest zrobiony prawidłowo i w odpowiednim czasie to sie nie myli
lunaaa napisał:
-* Po jakim czasie od wczesniejsczego testu moge wykonac kolejny zeby miec pewnosc ze to nie ciaza?

Najlepiej powtórzyć 14 dni od stosunku

Powrót do góry
lunaaa

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz Wink

tosia81 napisał:
lunaaa napisał:
jednak mam pewne obawy gdyz wiem ze mozna miec okres nawet do 3 miesiaca ciazy i nie wiedziec ze sie ma istotke:)

Znowu powielamy te bzdury....Nie okres a ewentualne plamienie. To jest róznica nie tylko w nazwie ale w wyglądzie również

Wlasciwie mysle ze to byl okres ale ten ze slabszych (poniewaz takie tez mi sie zdarzaly). A moglaby Pani powiedziec ile takie plamienie trwa i "wyglada" ?

tosia81 napisał:
lunaaa napisał:

Objawy rzecz indywidualna dla każdej kobiety. Moga ale wcale nie muszą oznaczać ciąży a z Ty jestes po okresie więc pewnie zaczyna się faza owulacyjna i dlatego masz tego typu objawy ( ból podbrzusza i napuchnięcie)

Nigdy wczesniej takie objawy po miesiaczce mi sie nie zdarzaly, moze raz mnie tam brzuch zabolal przez jeden dzien a teraz jest to codziennie przez juz chyba tydzien:|
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 11:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

luna objawy sobie sama wkrecasz Smile i neidlugo bedziesz w ciazy ale urojonej. i po co Ci to?
Tosia napisala dokładnie co i jak Smile wiec nie masz powodu do obaw Smile
test robisz najwczesniej po 16dniach,niewazne czy w trakcie okresu czy po,wazne zeby minelo do 2tyg.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następny
Strona 37 z 40