Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lady.foxy
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 2:12 am Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, mam problem.
Ostatni okres miałam od 10 do 15 lutego (cykle 26-29 dniowe), do dziś brak okresu. Zabezpieczamy się prezerwatywą, Luby wychodzi w prezerwatywie ze mnie przed wytryskiem.
Kochaliśmy się 16 lutego - wtedy była 'sytuacja podbramkowa', bo po seksie mój Luby przytulił się do mnie (w pozycji od tyłu) i gumka lekko się zsunęła, i troszkę się wylało na moje wargi, ale od razu poszłam pod prysznic żeby spłukać wszystko.
I teraz sama nie wiem, bo przecież plemniki nie skaczą wgłąb ciała ot tak sobie... a sperma była na zewnętrznych wargach...
3 dni temu zrobiłam test, wyszedł negatywnie, od razu na bordowo krecha u góry. Oczywiście doszedł stres, że jednak mogłam zajść + stres związany z pójściem do nowej szkoły (rozpoczęłam drugi stopień studiów).
Mam co jakiś czas lekkie pobolewania piersi i podbrzusza, ale nic z tego nie wynika... Bardzo się tym denerwuję
Co mam robić?
Dodam, że okresy miałam praktycznie jak w zegarku, raz czy dwa w życiu miałam cykl 35-36 dniowy i cykl 24-25 dniowy, ale praktycznie zawsze po 27-28 dni.
----Przeczytaj REGULAMIN zanim napiszesz posta. Nie powielamy pytań w kilku tematach. Pisz w jednym najbardziej odpowiednim---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 12:45 pm Temat postu: |
|
|
lady test robisz najwczesniej po 16 dniach. wiec jesli nie mineło tyle to wynik jest nieprawidlowy.wg mnie mozesz byc spokojna tak jak napisałas plemniki nie skacza sobie tam i siam
Dodano po 34 sekundach:
lady.foxy napisał: | gumka lekko się zsunęła, i troszkę się wylało na moje wargi, |
pekła? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 3:08 pm Temat postu: |
|
|
czy jeśli dojdzie do wytrysku na uda kobiety to czy ciąża
możliwa przecież plemniki z ud same nie powedrują do pochwy na jednym forum wyczytałam jak dziewczyna pisała że jej ginekolog twierdzi że zna przykład dziewczyny dziewicy która zaszła w ciąże bo chłopak miał wytrysk na jej uda |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Proszę poczytaj troszkę....no to takie typowe i logiczne ,że nawet najmłodsze osoby powinny wiedzieć. Jeśli interesujesz się już sexem to wypada znać pewne fakty. Plemniki skrzydełek nie mają i aby dostać się do jajeczka muszą znaleźć się w płodnym śluzie....w POCHWIE! Dziewictwo nie ma nic do rzeczy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lady.foxy
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 5:41 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lady test robisz najwczesniej po 16 dniach. wiec jesli nie mineło tyle to wynik jest nieprawidlowy.wg mnie mozesz byc spokojna tak jak napisałas plemniki nie skacza sobie tam i siam
Dodano po 34 sekundach:
lady.foxy napisał: | gumka lekko się zsunęła, i troszkę się wylało na moje wargi, |
pekła? |
Nie pękła, była cała, ale w wyniku otarcia się mojego mężczyzny o mnie lekko się zsunęła (Luby wyszedł ze mnie przed wytryskiem i się przytulił w pozycji od tyłu).
Logicznie myśląc ciąża jest prawie niemożliwa, ale czemu nie mam okresu...może stres, ale przecież tyle miałam w życiu stresujących sytuacji i raczej aż tak mi się nigdy nie spóźnił.
Po drugie- zawsze bolą mnie wcześniej piersi (są twarde i nabrzmiałe) i podbrzusze, a teraz piersi są miękkie, a brzuch nie boli.
Kochaliśmy się 16 lutego, praktycznie dzień po zakończeniu ostatniego okresu, a test zrobiłam 14 marca, czyli minął od tamtego seksu prawie miesiąc, a na teście od razu pojawiła się kreska oznaczająca brak ciąży (test robiłam z pierwszego moczu z rana).
Nie mam żadnych objawów ciąży prócz braku okresu... żadnych mdłości, wzmożonej senności.
Czy to możliwe, by po takim czasie test nie wykrył ciąży? czytałam, że u niektórych kobiet poziom HCG jest niski, co nie daje objawów ciążowych i test może ciąży nie wykryć... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 11:59 pm Temat postu: |
|
|
lady spokojnie. juz by cos sie pokazało 30 dni to nie 16 napewno wynik jest prawidlowy.
wkrecasz sie sobie ciaze i dodatkowo sie stresujesz i stad te opoznienia
nie martw sie a zobaczysz ze lada dzien nastapi @
Dodano po 49 sekundach:
asiulabe napisał: | czy jeśli dojdzie do wytrysku na uda kobiety to czy ciąża |
hahahaha
dobre.
a np. jesli dojdzie na brzuchu, piersiach, plecach, twarzy to tez zajdziesz w ciaze tak?
pomysl logicznie a nie bzdury piszesz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lunaaa
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Czy moge byc w ciazy? Prosze o pomoc!
Otoz mam watpliwosci czy aby nie jestem w ciazy... Ok 2 tygodni temu(02.03.11.), podczas stusunku ze tak sie wyraze "pekla nam prezerwatywa", piec dni pozniej (terminowo 07.03.11) dostalam miesiaczke, w 3 dniu miesiaczki(09.03.11) zrobilam test (nie wiem czy powinno sie go robic w czasie okresu) i wyszlo ze nie jestem w ciazy, kolejny tezt zrobilam 9 dni pozniej (czyli 18.03.11) i znow wyszlo ze nie jestem w ciazy, jednak mam pewne obawy gdyz wiem ze mozna miec okres nawet do 3 miesiaca ciazy i nie wiedziec ze sie ma istotke:) Do tego od ok tygodnia mam takie dolegliwości jak :
-Silne zawroty glowy (w pomieszczeniu, na swiezm powietrzu, wszedzie tak z 10 razy na dzien)
-Bol podbrzusza po lewej stronie najbardziej i najczesciej ale zdarza sie tez po prawej stronie i na srodku (co nigdy u mnie tak dlugo nie trwalo) + napuchniecie podbrzusza jak w czasie okresu
Mam jeszcze kilka pytan:
*Czy jest mozliwosc ze dostalam okresu (tak okresu) a dopiero po nim ze tak powiem doszlo do zaplodnienia? np po samej miesiaczce?
*Czy test moze sie mylic?
* Po jakim czasie od wczesniejsczego testu moge wykonac kolejny zeby miec pewnosc ze to nie ciaza?
Prosze o odpowiedz gdyz bardzo sie tym wszystkim stresuje.
Z gory dziekuje:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 9:46 pm Temat postu: |
|
|
lunaaa napisał: | Czy moge byc w ciazy? Prosze o pomoc!
Otoz mam watpliwosci czy aby nie jestem w ciazy... Ok 2 tygodni temu(02.03.11.), podczas stusunku ze tak sie wyraze "pekla nam prezerwatywa", piec dni pozniej (terminowo 07.03.11) dostalam miesiaczke, w 3 dniu miesiaczki(09.03.11) zrobilam test (nie wiem czy powinno sie go robic w czasie okresu) i wyszlo ze nie jestem w ciazy, kolejny tezt zrobilam 9 dni pozniej (czyli 18.03.11) i znow wyszlo ze nie jestem w ciazy, |
Miałaś dni niepłodne.
lunaaa napisał: | jednak mam pewne obawy gdyz wiem ze mozna miec okres nawet do 3 miesiaca ciazy i nie wiedziec ze sie ma istotke:) |
Znowu powielamy te bzdury....Nie okres a ewentualne plamienie. To jest róznica nie tylko w nazwie ale w wyglądzie również
lunaaa napisał: | -Silne zawroty glowy (w pomieszczeniu, na swiezm powietrzu, wszedzie tak z 10 razy na dzien)
-Bol podbrzusza po lewej stronie najbardziej i najczesciej ale zdarza sie tez po prawej stronie i na srodku (co nigdy u mnie tak dlugo nie trwalo) + napuchniecie podbrzusza jak w czasie okresu |
Objawy rzecz indywidualna dla każdej kobiety. Moga ale wcale nie muszą oznaczać ciąży a z Ty jestes po okresie więc pewnie zaczyna się faza owulacyjna i dlatego masz tego typu objawy ( ból podbrzusza i napuchnięcie)
lunaaa napisał: | -*Czy jest mozliwosc ze dostalam okresu (tak okresu) a dopiero po nim ze tak powiem doszlo do zaplodnienia? np po samej miesiaczce? |
Jeśli dostałaś normalny okres to znaczy brak ciązy. Niemozliwe jest zapłodnienie po ze wcześniejszego stosunku bo plemniki nie przeżyja bez śluzu płodnego .
lunaaa napisał: | -*Czy test moze sie mylic? |
Jeśli jest zrobiony prawidłowo i w odpowiednim czasie to sie nie myli
lunaaa napisał: | -* Po jakim czasie od wczesniejsczego testu moge wykonac kolejny zeby miec pewnosc ze to nie ciaza? |
Najlepiej powtórzyć 14 dni od stosunku _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lunaaa
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz
tosia81 napisał: | lunaaa napisał:
jednak mam pewne obawy gdyz wiem ze mozna miec okres nawet do 3 miesiaca ciazy i nie wiedziec ze sie ma istotke:)
Znowu powielamy te bzdury....Nie okres a ewentualne plamienie. To jest róznica nie tylko w nazwie ale w wyglądzie również |
Wlasciwie mysle ze to byl okres ale ten ze slabszych (poniewaz takie tez mi sie zdarzaly). A moglaby Pani powiedziec ile takie plamienie trwa i "wyglada" ?
tosia81 napisał: | lunaaa napisał:
-Silne zawroty glowy (w pomieszczeniu, na swiezm powietrzu, wszedzie tak z 10 razy na dzien)
-Bol podbrzusza po lewej stronie najbardziej i najczesciej ale zdarza sie tez po prawej stronie i na srodku (co nigdy u mnie tak dlugo nie trwalo) + napuchniecie podbrzusza jak w czasie okresu
Objawy rzecz indywidualna dla każdej kobiety. Moga ale wcale nie muszą oznaczać ciąży a z Ty jestes po okresie więc pewnie zaczyna się faza owulacyjna i dlatego masz tego typu objawy ( ból podbrzusza i napuchnięcie)
|
Nigdy wczesniej takie objawy po miesiaczce mi sie nie zdarzaly, moze raz mnie tam brzuch zabolal przez jeden dzien a teraz jest to codziennie przez juz chyba tydzien:| |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 11:54 pm Temat postu: |
|
|
luna objawy sobie sama wkrecasz i neidlugo bedziesz w ciazy ale urojonej. i po co Ci to?
Tosia napisala dokładnie co i jak wiec nie masz powodu do obaw
test robisz najwczesniej po 16dniach,niewazne czy w trakcie okresu czy po,wazne zeby minelo do 2tyg. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|