Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 11)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sprezyna

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dagmara jeśli dostałaś okresu, to raczej w ciąży nie jesteś. To że dostałaś go o pięc dni wcześniej może świadczyć o jakiś zaburzeniach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a wiec.. po kolei odpowiem Smile

oliwka w ciazy sa plamienia tylko i one powinny byc powodem do zmartwienia bo nie powinno ich byc. A okres to juz tym bardziej zle jak jest w ciazy..jednak u Ciebie wszystko jest ok Smile dostalas normlany okres przez 2 dni byl obfity a potem juz mnije. Przeciez to jest normalne Smile ja np mam tylko 2 dni okres. A potem to juz tylko leciutkie plamienia i co ztego? mama nie jestem. Takze wszystko jest ok Smile nie ma ciazy w Twoim wypadku. Nie stresuj sie Exclamation

amorosso jasne ze nie ma powodu do strachu. 4 dni przed okresem to sa dni nieplodne Smile a 1 dzien przed okresem to juz tym bardziej Cool w ciazy napewno Twoja dziewczyna nie jest. Dostala okres wiec nie ma stresu-proste.

danuta eh..widzisz sama sobie wkreecasz ciaze, ktorej i tak nie ma Smile byl stosunek. Wzielas postinor - ok. Zrobilas 2 testy z czego ten drugi byl testem krwi a wiec takim ktory daje 100% pewnosci Smile i bylas u ginka ktory tez nic nie wykryl..wiec napewno to nie jest ciaza Exclamation moze poprostu cykl Ci sie rozregulowal przez postinor i ciagly stres przed ciaza.. przeciez taki stres prawie zawsze opoznia cykl Rolling Eyes ale rzeczywiscie sporo dni juz Ci sie poznia miesiaczka. Moim zdaniem powinnas isc do gina jeszcze raz i powiedziec mu o tym. Niech Cie zbada i moze przepisze jakies tabletki na wywolanie okresu? Moja kolezanka takie brala jak okres nie przychodzil ponad 2 tygodnie. Ja bym tak zrobila. Bo takie zamartwianie sie nic nie da Confused powodzenia Exclamation Smile

dagmara jesli kochalas sie w dzien w ktorym dostalas okres to nie jestes w ciazy Smile to byl dzien nie plodny wiec nawet jak cos pocieklo to nie ma mowy o zaplodnienieniu..glowa do gory - mama nie jestes Smile to ze byl mniej obfity..coz tak bywa ale to normalne jak zdarzy sie tak kilka raazy,

pozdrawiam wszystkich na koniec

Cool
Powrót do góry
dagmara565

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam nadzieje ale zapomnialam o malej rzeczy. jak zaszlam w pierwsza cize to mialam cykle co 21 dni a w ciaze zaszlam w pierwszym dniu miesiaczki,mialam wtedy skąpe miesiączki prawie wcale. ale na pewno nie jestem z gory bardzo dziekuje za upewnienie
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak. Bo mialas krotki cykl bardzo.. i wtedy wszystko jest mozliwe. Moglas lacznie z pierwszym dniem miesiaczki miec dzien plodny rowniez. Ale teraz moim zdaniem powinno byc ok ;]
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna napisał:
Dagmara jeśli dostałaś okresu, to raczej w ciąży nie jesteś. To że dostałaś go o pięc dni wcześniej może świadczyć o jakiś zaburzeniach.

a tam odrazu zaburzenia Smile po prostu ten cykl byl krotszy i juz.... moze zadzialal jakis czynnik, stres itp... wiec glowa do gory...
a co do ciazy to zgadzam sie z sprezyna Smile
Powrót do góry
charmeuse

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 3:08 pm    Temat postu: co sądzicie? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas staranko było w 17,18,19,20, 21 dniu cyklu. Ostatnie okresy
miałam następująco:
-5 listopada 2007
-5 grudnia 2007
-5 stycznia 2007
-4 luty 2007. (współżyliśmy 20, 21 , 22, 23 24 lutego)
Cykle zatem 31-32 dni. Pełna stabilizacja na moją optykę i zgodnie z
obserwacją.

Koleżanki z innego forum kategorycznie wykluczyły możliwość zajścia
w ciążę w tych dniach.

Ale co nastąpiło:
- skok temperatury z 36,5 na 37,4 w nocy z 21 na 22 dnia cyklu.
- boli mnie dół brzusia(delikatnie nie mocno- tak jakby na malutki
@)...okres powinnam dostać 5 marca..więc na bóle menstruacyjne jest
za wcześnie jak na mnie.
- mam uderzenia zimna i gorąca
- boli mnie głowa
- nie mam apetytu pomimo,że w sumie organizm domaga się jedzenia...a
mnie "nudzi"......i ciagle się "odbija"
- i taki metaliczny smak w buzi mam...
- aaa.i...i ....tak wilgotno mam ..(no wiecie gdzie:))
- piersi nie bolą...ale jak nacisnę mocniej to są kropelki żółtaow-
mlecznego płynu...

- od wczoraj męczy mnie mega ślinotok...aż sobie nie radzę..w nocy
również

- zasinione (fioletowe i mocno ukrwione) mam ścianki warg
sromowych...nigdy takie nie były... Jak to wygląda lub wyglądało
podczas Waszej ciąży ??????

-wczoraj i dziś rano...lekkie krwawienie z nosa...wrrr
- cały czas uczucie jak by mi coś wyciekało z pochwy.....biegam do
toalety sprawdzam czy to @...ale dziś dopiero 25dc...więc
zdecydowanie za wcześnie na @....

w sumie mamy już córeczkę i nie mam takiego ciśnienia .....ale to
czekanie jest dobijające....obserwacja swojego organzimu wprawdzie
jest interesująca i można z niej wyciągnąć wnioski na przyszłość....
kobieca intuicja istnienje ......i podpowiada mi cosik:)

zrobiłabym Betę...ale za wcześnie....na test chyba tym
bardziej...wrrrr....

czy któraś z Was ma podobny cykl..
czy zdarzyło się komuś zajść w ciążę około 17,18,19 dnia cyklu...
przy cyklach 31/32?

szepnijcie słówko,proszę!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja powiem tak - co do testu - za wcześnie jeszcze.

a jeśli chodzi o szansę, to na początku stwierdziłam po miesiączkach, ze Twoje cykle są regularne i trwają 30-31 dni (nie wiem, czemu 31-32?) i w takim wypadku powinniście się najbardziej starać 18, 19, 20 luty. jednak potem napisałaś o skoku temperatury (tylko trochę duży ten skok, ale jak w innych cyklach taki też występował, to ok). skok występuje w czasie owulacji, czyli jeżeli byłaby ona opóźniona i nastąpiłaby w tym 21/22 dc, to szansę na ciążę byłyby najbardziej ze stosunków 23, 24 lutego a w tych stosunkach już siła plemników mogła być mniejsza.

mierzysz temperaturę regularnie?
charmeuse

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmmm...w tym miesiacu...niestety zaszwankowałam z mierzeniem temperatury ...wyjechaliśmy poza granice na ferie na nartki i zapomniałam o wszystkim.......
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ooo to może przez wyjazd cykl się przesunął i rzeczywiście miałaś owulację w 21 dc. tak więc wg mnie szanse na ciążę są. zrób test po dniu spodziewanej miesiączki jeżeli się nie pojawi Smile trzymam kciuki!
charmeuse

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

całkiem prawdopodobne...zmiana klimatu mogła mieć wpływ..

pozostaje czekanie....do dnia spodziewanej @.

ale w pierwszej ciąży mój poziom hcg ....długo nie chciał mi pokazać, że noszę w sobie córcię....

taki organizm....

dziękuję za zainteresowanie moim postem:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 39, 40, 41  Następny
Strona 2 z 41