Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Alabastrowa napisał: | A czy ktoś mogłby mi wytlumaczyć jakie działanie mają tabletki do "72h" ... ? u mnie minęlo juz jakies 56 |
w temacie o escapelle w dziale "antykoncepcja hormonalna i chemiczna" proszę zadawac takie pytania
ogólnie tabletka "po" (postinor duo lub escapelle), to tabletka, która zapobiega ciąży w sytuacjach awaryjnych (do 72 h po stosunku): zażyta przed owulacją - hamuje ją, zagęszcza śluz tak, aby plemniki nie mogły się dostac do komórki jajowej a w przypadku zapłodnionej komórki, nie pozwala na jej zagnieżdżenie, czyli do ciąży nie dochodzi. skuteczność jej maleje im później zażyta. stosowana WYŁĄCZNIE doraźnie, bo może rozregulować cały cykl a nawet kilka cykli.
Kalor90, 17/18 kwietnia to czwartek/piątek a nie sobota/niedziela ale nie ma to znaczenia, bo i tak były to dni niepłodne. wg mnie dziewczyna nie jest w ciąży a krwawienie jest spowodowane rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kalor90
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 11:33 pm Temat postu: |
|
|
raz tu sie juz wpisywalem lecz teraz napisze z wiekszymi szczegolami...
z soboty na niedziele dokladnie 17/18 kwietnia byl dniem w ktorym odbylem stosunek z moja dziewczyna. Pekla nam prezerwatywa ale nie bylo wytrysku. Dziewczynie przed stosunkiem spoznial sie okres. Miala go dostac w piatek,sobote a dostala 4 dni po stosunku czyli czwartek(jakos tak). Wczesniej brala tabletki anty...ale przestala btrac jakies 7 miesiecy temu. Po stosunku o ktorym wlasnie pisze...dokladnie w srode zaczela zazywac na nowo tabletki anty....3 dni temu czyli 2 tygodnie po stosunku dostala okresu..czy to nie jest dziwne czy moze byc w ciazy????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
serduszko17011
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:10 pm Temat postu: bolące jajniki, odpiszczie, prosze o rade |
|
|
mam male pytanie i prosze odpiszcie cos.a wiec, kochalam sie 3 dni po okresie w kwietniu z chlopakiem i mial we mnie wytrysk a teraz od paru dni boli mnie w dole brzucha a wrecz odczuwam klucie, mysle ze to jajniki. czego to moze byc powodem???
-----edited by emilka----
nie wiem, czy pytasz o szanse, że bolą Cie jajniki ze względu na ciążę czy że ze względu na stosunek. pisz proszę jaśniej a póki co przeniosłam do tematu podwieszonego... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 2:48 pm Temat postu: |
|
|
wg mnie to oznaka owulacji bol jajnikow jest tego przykładem. jak długie masz cykle? byc moze nie były to jescze dni płodne.. swoja droga jesli nie planujecie dziecka to dlaczego nie wziełas tabletki "po" _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 4:06 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem czemu nie uwazaliscie. Na forum juz tyle razy bylo walkowane ze po okresie nie warto kochac sie bez zabezpieczenia albo przez stosunek przerywany nigdy nie wiadomo kiedy zaczna sie dni plodne ja na Twoim miejscu gdybym nie planowala ciazy wzielabym tabletke po i tyle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi210
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 5:04 pm Temat postu: Czy to możliwe??? |
|
|
Witam serdecznie! Mam pytanie odkąd lekarz przepisał mi pół roku temu tabletki na wywołanie okresu (luteina) mam go regularnie co 30 dni a raz nawet 28dni. Aż do teraz. W ostatnim cyklu (miesiączka wystąpiła 03.04) kochałam się z mężem dwa razy po okresie 2 i 3 dzień do końca bez zabezpieczenia i w okolicach 21.04 też tak samo. Czy jest możliwość że jestem w ciąży?? Dziś jest 32 dzień zrobiłam test popołudniu i jest negatywny. (w ogóle nie mam bolesności piersi tak jak zazwyczaj przed okresem. czekam na szybką odpowiedż Dzieki![/b]
---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aida22
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 10:14 pm Temat postu: kobietki pomozcie mi |
|
|
witam znalazlam ta super stronke no i niestety i mnie przytrafil sie problem.Mialam miesiaczke 26 kwietnia kochalam sie z moim 4 maja ..gumka pekla nie bylo wytrysku czy sa duze szanse na zaplodnienie?bede wdzieczna za odpowiedz
-----edited by emilka-----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu specjalnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 9:19 am Temat postu: |
|
|
megi hm mysle ze ryzyko ciazy istnieje jesli chodzi o ten stosunek z dnia 21.04 bo te 2 dni po okresie to jesli masz regularne cykle to byly to dni nieplodne ale z drugiej strony robilas test i wynik negatywny byl.Wiec mysle ze nie ejstes w ciazy. test by to juz dawno wykazal. Poczekaj cierpliwie na okres byc moze spozni sie w tym cyklu. Ja tez mam regurlane cykle co do dnia a spoznia mi sie czasem. Grunt to nie panikowac, pozdrawiam
aida jesli wytrysku nie bylo to nie ma ciazy. A facet wyciagnal duzo przed czasem czy na sam koniec ze tak to ujme? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aida22
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 9:56 am Temat postu: |
|
|
no poczulismy ze pekla i wyciagnol odrazu mowil ze jeszcze mial troche..boje sie bo jestem za granica i nie wiem co mam zrobic :(przekleta gumka:( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:24 am Temat postu: |
|
|
aida ilodniowe masz cykle? byc moze to był jescze dzien niepłodny i nie ma co sie bac tym bardziej ze nie bylo wytrysku w srodku _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|