Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aida22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 11:43 am Temat postu: |
|
|
przewaznie mam po 30 dni czasami troche dluzsze.Teraz mam dola i nie wiem co robic:(a to sie stalo po 4 dniach miesiaczki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniamts
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 11:50 am Temat postu: Ciąża czy nie ciąża?? Prosze o pomoc. |
|
|
Witam...
Może Wy mi doradzicie co i jak..
Otóż przytulałam się z moim chłopakiem we wszystkie możliwe dni płodne, nawet do 2, 3 razy na dzień. On jest teraz w wojsku więc wiadomo że potrzebujemy więcej (: Było to tak często, że dałabym sobie głowe ściąć że napewno jestem w ciąży. (dodam, ze byl przez tydzien w domu). Nie zabezpieczaliśmy się ponieważ chcemy tego dzieciątka.
Kochaliśmy się 25,26,27 kwietnia, a potem 2,3,4 maj. Dzisiaj zrobiłam bobo test.. minęło 9 dni od ewentualnego zapłodnienia. Wyszedł negatywny. Czy moglo sie zdarzyc tak, ze do zapłodnienia doszło w tych dniach majowych i ten test jeszcze tego nie wykazał bo od tego minely 3,4 dni? jest to mozliwe?? Sama nie wiem moze za wczas zrobilam ten test... za 3 dni powinnam dostać miesiączke. Pytam poprostu czy istnieje jeszcze prawdopodobienstwo? Co do objawów to gorzej się czuje, boli mnie brzuch właściwie tak mi sie ciagle przelewa w brzuchu i jajniki mnie kłują naprzemian ale to juz od tygodnia, piersi mnie troche bolą (nie jak zawsze przed miesiaczka, bo przed miesiaczka nie moge ich dotknac z bolu), ciągle mi sie chce jeść ! i non stop bym spała.. nic mi sie nie chce, caly dzien spedzilabym w łóżku.
Co o tym myslicie?
------edited by emilka-----
temat przyłączyłam do tematu specjalnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 12:14 pm Temat postu: |
|
|
aida22, wg mnie nie masz powodów do zmartwień
aniamts, wg mnie tylko kwietniowe stosunki przy dobrym wietrze mogłyby doprowadzić do zapłodnienia. skoro masz dostać okresu 9 maja, to te majowe, to były już dniami wyraźnie nieplodnymi a w zasadzie 26 i 27 kwiecień, to też końcówka płodnych... jeżeli jednak doszło do zapłodnienia, to test, zrobiony teraz jest jeszcze niewiarygodny. musi minąć kilka dni zanim jajeczko się zagnieździ (do 12 dni) i zanim zacznie się wydzielać na tyle dużo hormonu, ze będzie wykrywalny przez test. powtórz w dniu spodziewanej miesiączki. powodzenia _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alabastrowa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 12:42 pm Temat postu: |
|
|
po zagniezdzeniu jajeczka w szyjce macicy zaczyna wydzielać sie hormon prawda ... powiedzcie czy kobieta to jakos odczuwa, czy zmienia sie np zapach sluzu badz moczu ? czy ma inną barwę ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniamts
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Zastanawia mnie tylko dlaczego jestem ciągle śpiąca...poprostu nie jestem w stanie normalnie funkcjonować bo caly dzien przeleżałabym w łóżku...niecierpliwie się, głowa mnie boli i kreci mi sie w głowie.
A dzisiejszy test podłamał mnie .. ale skoro piszesz, ze to za wcześnie. Cóż.. poczekam na okres, a jak nie nadejdzie to zrobie test jeszcze raz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aniluap17
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Aniluap17 napisał: | Aniluap17 napisał: | Kochałam się z chłopakiem jakoś w drugi tydzień ferii (21.01-27.01 nie pamiętam dokładnie dnia) bez zabezpieczenia (do końca; to było kilka dni przed spodziewanym okresem, ale w końcu spóźnił mi się on o tydzień, więc nie wiem jak to było z tymi dniami płodnymi). 28 lutego zrobiłam sobie test i wyszedł negatywny. Od tamtej pory (tzn. od stosunku) miałam już trzy w miarę normalne okresy. Tylko te dwa ostatnie były o jeden dzień krótsze niż zwykle...
Mogę być spokojna? Przepraszam, Wam się to wyda pewnie głupie, ale tak mnie zżera strach, że nie potrafię już racjonalnie myśleć. |
To jeszcze raz ja. Chciałabym dla pewności zrobić jeszcze jeden test, ale czy trzy miesiące od seksu to nie za późno? Wynik będzie wiarygodny? Pierwszy test (BOBO TEST) zrobiłam miesiąc po stosunku i wynik był negatywny. |
Wydawało mi się, że to będzie za późno, bo podobno im dalsza ciąża tym poziom tego całego hormonu maleje... Ale nieważne. Jednak nie zrobiłam drugiego testu, bo uspokoiłyście mnie za co Wam BARDZO dziękuję ;** |
|
Powrót do góry |
|
|
|
megi210
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 3:54 pm Temat postu: ciąża |
|
|
No tak z tym że z pierwszym moim dzieckiem było podobnie Nie planowane bez stosunku do końca i pierwszy test też był negatywny więc zrobiłam jeszcze raz po 10 dniach od terminu miesiączki i wtedy był pozytywny Więc sama już nie wiem co myśleć dziś mija 33 dzień (bardzo bym chciała 2 ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
madzienka231
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 4:49 pm Temat postu: Czy lekarz mógł sie pomylić?????? |
|
|
Witam!!!!!
Mam takie pytanie- ostatnią miesiączke miałam 16.02.2008 ( do tej pory jej nie mam) 09.04.2008 miałam jednodniowe plamienie koloru jasnoróżowego
30.04.2008 byłam u lekarza który zbadał mnie ginekologicznie ( nie USG) i stwierdził ze mam powiększoną macice i zasiniona szyjke macicy i stwierdził ze jest to ciąża wczesna dal mi skierownie na morfologie krwi, moczu i badanie pozimu cukru robilam test ciążowy 02,05,2008 wynik negatywny ( brak ciąy) co mam robic jestem w ciazy czy nie prosze o szybka odpowiedz
----edited by emilka----
temat przyłączyłam do tematu podwieszonego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 5:23 pm Temat postu: |
|
|
madzienka231, ale test z krwi czy apteczny wyszedł negatywny? jak apteczny, to zrób drugi a najlepiej z krwi beta hcg i będziesz miała 100% pewności. to badanie, to mogłoby być tak ok. 6 tydzień ciąży, więc dobry ginekolog mógł zauważyć wczesną ciążę, ale nie na 100%. najlepiej zrobić bete
---------edited by emilka-----------
temat zamykam i proszę o jego kontunuowanie tutaj
czy jestem w ciąży part 12 _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|