Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 10:47 am Temat postu: |
|
|
malutka jak dlugie masz cykle? jesli 28dniowe to 16 dzien to mogłaby byc juz owulacja lub tez po owulce troche niebezpiecznie... ;/;/ jesli nasienie dostało sie do sluzu to plemniki z pewnoscia dotra do komorki...o ile jeszcze ona jest bo komorka jajowa zyje ok.24h...czekam na wiecej info _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Małgosia23
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 1:59 pm Temat postu: ;-( |
|
|
Mam pytanko...
Jak pisałam wcześniej... byłam u lekarza itp itp... juz mamy sobote a okres dalej... nie ma... jak pisałam wcześniej...
Czy mogę mieć cykl bezowulacyjny??
Biore douphston i.... nic okresu nie ma..... martwie sie...
--
mam pytanko...
Jak pisałam wcześniej... byłam u lekarza itp itp...
przepisał mi duphston... biore ale okresu dalej nie ma!? powiedział że mam " malutka macica, nie musisz sie obawiac " ( ciąża )
ale okresu dalej nie ma....
czy moge mieć cykl bezowulacyjny ???
martwie sie..
posty połączyłam. emilka ------- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Malutka16
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 2:09 pm Temat postu: |
|
|
jak dlugie masz cykle? jesli 28dniowe to 16 dzien to mogłaby byc juz owulacja lub tez po owulce troche niebezpiecznie... ;/;/ jesli nasienie dostało sie do sluzu to plemniki z pewnoscia dotra do komorki...o ile jeszcze ona jest bo komorka jajowa zyje ok.24h...czekam na wiecej info
Tak 28 dniowe.
Jak moge sprawdzic ze cos zaszlo? Do ginekologa isc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anusiax18
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 2:21 pm Temat postu: |
|
|
prosze o wiecej odpowiedzi do mojego postu.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Malutka16, ja to na Twoim miejscu poleciała jak najszybciej do ginekologa, opowiedziała co zaszło i jakby co połknęła tabletke "po". oczywiście jeżeli nie możesz sobie pozwolić na ew. dziecko...
Małgosia23, okres powinien się pojawić po dostawieniu duphastonu a nie w trakcie jego brania. lekarz nie powiedział Ci, jak masz brać? przykładowo 2 razy dziennie tylko przez 10 dni czy coś? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
andro
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 4:09 pm Temat postu: pytanie |
|
|
witam. Ja również mam problem. Kochałam się ze swoim chłopakiem tydzień temu. Niestety nie zabezpieczyliśmy się. Niby był to mój pierwszy dzień miesiączki i nie doszło do wytrysku we mnie. Wszytsko byłoby oki, gdyby nie fakt, że jakoś sie kiepsko czuje od tej pory. Boli mnie lewy jajnik, jestem jakaś zmęczona, senna, mam bóle głowy. Wiem, że to dopiero tydzień, ale jakoś mnie męczy fakt tego delikatnego, ale ciągle odczuwalnego bólu w jajniku. Czy jest możliwe że mogę podejrzewac ciążę, czy po prostu jestem podziębiona albo działa na mnie tak stres, w którym niestety ostatnio żyje z pewnych powodów? No i kiedy mogę najszybciej przeprowadzic test ciążowy? Na dodatek nie jestem teraz w kraju, więc nie moge się zbytnio wybrac do ginekologa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Malutka16 napisał: |
Tak 28 dniowe.
Jak moge sprawdzic ze cos zaszlo? Do ginekologa isc? |
no mozesz isc ale teraz to chyba za wczesnie... jesli nie dostaniesz okresu to wtedy sie wybierz, jednak sadze ze nie jestes w ciazy . musiałabys miec mega pecha... ;/ zrob po 12,14 dniach od stosunku test ciazowy powodzenia
albo tak jak Emilka radzi: pedzic do gina po tabletke po,,,,chyba ze jest juz za pozno..i mineły 72h? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
amelka20`
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Mój chłopak kochałby się ze mną codziennie...<ale to nie problem>;p - chodzi o to że ostatnio właśnie nie ma dnia bez stosunku. Ja nie biorę tabletek i nie używamy zabezpieczeń - bawimy sie raczej w tzn.:"Uważasz? - uważam";] i zawsze uważa, ale nie zawsze też na jednym razie sie kończy. Trwa to już ok miesiąca. No i nastał problem bo mam dziwne objawy przede wszystkim utyłam wizualnie< ale nie wagowo> biust mi się powiększył i mam takie ataki ogólnych bóli brzucha<w tym jajników> i niestrawności. Zauważyłam też że często siusiam jestem wiecznie zmęczona i rozkojarzona ale przy tym miewam rożne nastroje. Ale mówię - we mnie nie doszło do wytrysku ale stosunki miewamy "podwójne"! Bać się???? a jeśli się nie bać to nawet z ciekawości przeczytałabym sobie opowieść jakieś mamusi na temat jej pierwszych objawów;]
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Malutka16
|
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 12:23 am Temat postu: |
|
|
chyba zrobie tak jak radzicie (nie minelo jeszcze 72h ) Te forum jest naprawde fantastyczne Tylko czy ginekolog mnie przyjmie? nie mam skonczonych 18 lat i nie wiem czy potrzebna jest zgoda rodzica lub opiekuna a te tabletki "po" sa tylko na recepte a nie chce rodzicow martwic ze ide do ginekologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 10:44 am Temat postu: |
|
|
Malutka16 napisał: | chyba zrobie tak jak radzicie (nie minelo jeszcze 72h ) Te forum jest naprawde fantastyczne Tylko czy ginekolog mnie przyjmie? nie mam skonczonych 18 lat i nie wiem czy potrzebna jest zgoda rodzica lub opiekuna a te tabletki "po" sa tylko na recepte a nie chce rodzicow martwic ze ide do ginekologa. |
malutka musi Cie przyjac,jesli nie to idz na pogotowie i tam napewno ci przepisza,tylko spiesz sie...bo czas mija.. a była na forum historia co panna w 16h zazyła i było juz za pozno...wierze ze Ty w ciazy nie jestes aha i od tabletki moze Ci sie spoznic okres...takze nie zdziw sie.
amelka20` napisał: | Mój chłopak kochałby się ze mną codziennie...<ale to nie problem>;p - chodzi o to że ostatnio właśnie nie ma dnia bez stosunku. Ja nie biorę tabletek i nie używamy zabezpieczeń - bawimy sie raczej w tzn.:"Uważasz? - uważam";] i zawsze uważa, ale nie zawsze też na jednym razie sie kończy. Trwa to już ok miesiąca. No i nastał problem bo mam dziwne objawy przede wszystkim utyłam wizualnie< ale nie wagowo> biust mi się powiększył i mam takie ataki ogólnych bóli brzucha<w tym jajników> i niestrawności. Zauważyłam też że często siusiam jestem wiecznie zmęczona i rozkojarzona ale przy tym miewam rożne nastroje. Ale mówię - we mnie nie doszło do wytrysku ale stosunki miewamy "podwójne"! Bać się???? a jeśli się nie bać to nawet z ciekawości przeczytałabym sobie opowieść jakieś mamusi na temat jej pierwszych objawów;]
Pozdrawiam |
Amelka moje zdanie? bezmyslnie do tego podchodzicie..to nie jest zadna metoda: uwazasz? he .. moze uwazac,ale czasem nie zdazy wyjac a Ty bedziesz miala owulke i niespodzianka gotowa. jesli stac was teraz na dziecko to ok. powodzenia. jesli nie to zastanow sie czy lepiej wydac tysiace na pieluchy, wozek, ubranka, jedzenie czy 8zł na paczke gumek
co do ciazy: zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki, albo wybierz sie do gina na badanie.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|