Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 13)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kawama

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 12:03 pm    Temat postu: hmm Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny.... dzis rano jak sie podcierałam to zauważyłam na papierze gęsty śluz podchodzący pod kolor taki jasno kremowy, w którym było coś brązowego, ten śluz był ciągnący.... hmm mam nadzieje ,że to nie oznaka jakiejs infekcji... sama nie wiem, nigdy czegoś takiego nie widziałam u siebie... no i wciąż oczekuję na moją fasolkę... jeszcze dwa, trzy dni i będę mogła zrobic test jak sie @ nie pojawi.... chyba ,że przyczyna nie pojawienia się @ będzie inna Sad... o co chodzi z tym śluzem?

Pozdrawiam aLLLL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
amelka20`

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ok może to bezmyślność ale praktykowana juz jakieś 6 lat i sprawdzająca się dotychczas. A gumki wywołują u mnie alergie, która nie jest dość przyjemna a za tabletkami nie jestem...
Powrót do góry
Jana

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 2:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam , kochalam sie wczoraj z moim partnerem w stosunku przerywany,do wytrysku doszlo na zwnatrz,ale pozniej kochalismy sie znowu.Czy mimio tego ze moj partner dokladnie wytarl penisa mogly pozostac plemniki? moglam zajsc w ciaze?powinam zazyc tabletki porone waszym zdaniem?prosze pilnie o odp
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 5:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak ja widze jak ktoś na antykoncepcje "po" mówi tabletki poronne to mnie krew zalewa, to niema nic wspólnego z tabletkami poronnymi u nas tabletki wczesnoporonne są zakazane. Można je zażyć tylko w jakiś sytuacjach typu gwałt. A co do twojej sytuacji to napisz jakei miałaś dni? No i jeśli go umył to raczej niepowinno być probelmu. Ile czasu upłyneło od stosunku jednego do drugiego?
Jana

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 6:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

minelo okolo 10min, no tak sa zabronione ale nie nazwalambym ich antykoncepcyjnymi.... daja one 100% pewnosc? bo czytalam ze kobieta uzyla ich po 16h od stosunku i nic nie pomoglo...
Powrót do góry
martyna0509

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 6:56 pm    Temat postu: Czy moge byc w ciazy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie.. czy jest to mozliwe zeby kobieta zaszla w ciaze kochajac sie z chlopakiem w ostatni dzien okresu lub w 3 dzien po okresie ( czyli dzien nieplodny) ? zrobilabym test ale chyba to jeszcze za wczesnie... okres mialam 5 lipca a jest dopiero 20-ty LICZE NA SZYBKA ODPOWIEDZ!
Powrót do góry
Justynka!!

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

martyna0509 zależy jak długie masz cykle?!
chociaż nie powinno być możlwiości zajścia w ciążę ale podaj długośc swoich cykli.
Powrót do góry
martyna0509

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cykle mam tak co 30 dni.
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jana to ja bym Ci radziła dowiedzieć się w jaki sposób działają te tabletki, bo niemasz racji. Jest to antykoncepcja "po" i niejest to nic wczesnoporonnego bo w ciągu 72 dwóch godzin dochodzi do zapłodnienia i jeżeli dojdzie to ta tabletka pomaga jeszcze w podtrzymaniu ciąży na początku a jeśli niedojdzie to ona zapobiega ciąży. Ma bardzo durzą skuteczność w pierwszej dobie największą ale jak każda antykoncepcja niedaje 100%. Ja kiedyś brałam postinor i niejestem w ciąży więc widocznie działa. Miałam cykle 28dniowe prezerwatywa pękła 14dnia teoretycznie szczyt płodności tabletke zażyłam w drugiej dobie ale niepamiętam dokłądnie ile to godzin mineło. I wciąży jak mówiłam niebyłam. Jeśli cię to uspokoi to idz po nią i ją zażyj bo różnie bywa nikt ci niepowie jak ten twój luby umył pisiola Laughing No ale napisz jeszcze jak długie masz cykle i który to był dzień? Na penisie napewno nic niezostało bo go umył ale w środku czasami pozostają jakieś resztki, tylko jeśli sikał albo wycisnoł go jakby to nic niepowinno zostać. A pozatym to ja niewiem czy tak moze dojść do zapłodnienia raczej nie jeśli chłopak dobrze go umył.

martyna0509 Przy twoich cyklach niepowinno być ryzyka Smile
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 10:04 pm    Temat postu: Re: pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

andro, raczej stres. a moze kłucie jest wynikiem owulacji?

kawama, albo zaczyna się okres albo może być infekcja

amelka20`, ruletka i fart. poza tym są jeszcze plastry, nuva ring, spirala, gumki dla alergików albo chociaż globulki

Jana
, tabletki wczesnoporonne są w Polsce nielegalne! do ciąży dochodzi wtedy, gdy zapłodniona komórka zostanie zagnieżdżona a jak do tego dojdzie to escapelle czy postinor duo podtrzyma ciążę! :/

a tak w ogóle, to dziewczyny: STOSUNEK PRZERYWANY NIE JEST METODĄ ANTYKONCEPCYJNĄ! Bez obserwacji śluzu i pomiaru temperatury nie jestecie w stanie określić dni płodnych i decydując się na kalendarzyk i przerywany musicie liczyć się ZAWSZE z tym, że możecie zajść w ciążę!
dziękuję za uwagę Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 19 z 41