FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 2:37 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem nie było ciąży...
Albo była na tyle słaba, że albo została wchłonięta, albo doszło do samoistnego poronienia.
Oprócz usg jest przecież badanie palpacyjne...Ja bym uwierzyła ginekologowi.
A co do testu...Może tak bardzo chcesz być w ciąży że ta kreska to wiesz...Bardziej wytwór wyobraźni... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cherry82
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 2:38 am Temat postu: |
|
|
raczej tak bardzo nie chce !
Uwierzyłabym we wszystko co powie lekarz tylko przez ten internet naczytałam się że nie ma takiej opcji żeby lekarz po tak krótkim czasie wykrył ciąże, a ten u którego byłam w dodatku potwierdził że nie jestem na 100 % więc gdybym jednak była chyba bym go zaskarżyła. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nieznajomy102
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 4:21 am Temat postu: ciąża czy nie? |
|
|
Hejka! Nie mam żadnego pytania tylko same odpowiedzi a w zasadzie odpowiedzi dopiero będą!
Zacznę od tego, że mojej dziewczynie spóźnia się okres. Nie jest to byle jakie spóźnienie bo właśnie zaczyna się 16 dzień. Mieszkamy od siebie dość daleko więc spotykamy się co 2 tygodnie a w wakacje, święta, ferie itp. spędzamy razem kilka tygodni ale nie będę się na ten temat rozpisywał. W każdym razie mój skarb ma długi cykl bo trwa ok. 33dni. Czasami zdarza się, iż okres przychodzi później lecz nie jest to spóźnienie wielkie, czasem dzień czasem dwa. Jakieś 4 miesiące temu zdarzyło się 10 dniowe ale wtedy nie było mowy o dzidziusiu ani stresu (z wiadomych przyczyn). Teraz natomiast jest to możliwe. Kochaliśmy się w dni niepłodne (pisze to choć i tak nie przykładam to tego większej wagi), zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, nie było niczego co mogło budzić podejrzenia po stosunku, wszystko w jak najlepszym porządku. Po 4,5 dniach po tym powinien nadejść okres ale nie nadszedł. Nie martwiliśmy się do pewnego czasu, czyli do 8, 9 dnia bo wydawało nam się, iż to może się zdarzyć. Potem natomiast nieco zaczęliśmy się martwić i to z każdym dniem bardziej, nie robiliśmy testu bo chcieliśmy to zrobić razem, wspólnie, a jak opisałem wyżej mieszkamy od siebie daleko. Pojawiły się objawy takie jak ból piersi, bóle brzucha, nieco białawy upływ z pochwy, częste sikanie, większy apetyt itp. Planowałem do niej pojechać w walentynki i tak też zrobiłem (w walentynki spóźniał się jakieś 14 dni, a od poczęcia mogło być 19 dni). Kupiliśmy 2 testy dla pewności i zrobiliśmy je, nie z pierwszym siusiu rano ale jednak rano, wyszło negatywne, potem drugi po 2 godzinach wyszedł również negatywny. Pomyśleliśmy, że zrobimy 3 następnego dnia z rana, z pierwszym siusiu. Wyszedł jak można się domyślać negatywny. Jednakże nie dawało i nie daje nam to spokoju, od razu postanowiliśmy, że do ginekologa pójdzie jak najszybciej. Była to niedziela więc nie mogłem razem z nią tam być, musiałem wrócić do domu a moje kochanie ma wybrać się w najbliższych dniach.
Pisze to choć nie mam pytań, chce tylko napisać, że różnie bywa i nie wszystko zawsze jest jednoznaczne. Napisze oczywiście co się okazało jeśli to wzbudzi czyjeś zainteresowanie na forum, można obstawiać i komentować, zachęcam bo ciekaw jestem waszej opinii Jeszcze dodam, że choć to jest moja dziewczyna, a nie żona, to jednak nie boimy się jakoś specjalnie wyniku, jeśli będziemy mieli dzidziusia będzie to oznaczało wiele przeszkód ale da nam największe szczęście jakie można sobie wyobrazić. Jeśli nie to także nic się nie stanie, najbardziej się boimy jakby coś poważnego ze zdrówkiem było. Tego absolutnie nie chcemy.
--- przenosze do pokrewnego tematu --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
Nieznajomy według mnie nie jest w ciąży , testy negatywne , dni niepłodne, prezerwatywa, okres może się spóźnić z różnych przyczyn sama jstem tego przykładem 18 dni spóźnienia po odstawieniu tabletek . Dodam że jestem mamą prześlicznych córeczek. Pozdrawiam!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ollapunk
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 1:38 pm Temat postu: nie wiem |
|
|
pisałam Wam posta że mi się spóznia okres poradziliście mi żebym zrobiła test ciążowy,więc zrobiła i wyszło mi że nie jestem ale okresu nie mam nadal a powinnam mieć 8mego tak jak pisałam...czy to możliwe że okres mi się tak spóznia po prostu??w czwartek planuje zrobić jeszcze jeden test a jak mi wyjdzie że znów nie jestem to planuje iść do lekarza.Może jestem chora? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malineczka2561
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 2:05 pm Temat postu: ..... |
|
|
Boję bo mam dopiero 17 lat i chyba już jestem w ciązy. Nawet nie myśle o aborcji, bo to straszne. Największym objawem jest to że ostatnią miesiączke miała 11.01.09 a dzisiaj już 16 i nic nie widać. Jestem senna, rozdrażniona, zmęczona, <na szczęście mam ferie>. Piersi mam cięzkie, i sutków nawet nie mogę dotknąć tak bardzo bolą. Musze często chodzić do łazienki... Mam dużo śluzo takiego ciągnącego się o kolerze biały. Miałam nie regularne miesiączki a mój cykl wahał się od 27 do 29 dni. Korzystałą z kalkulatora internetowego i okes powinnam dostać 09.02.09. Dodam że robiła test 4 dni po stosunku <przerywanym> i wyszedł negatywny wynik. POMÓŻCIE!!!!!!!!
--- przenosze do tematu pokrewnego --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jolik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Malineczka nie napisałaś w którym dniu cyklu doszło do stosunku, 4 dni po test nic nie wkarze najwcześniej 14-16 dni. Mając 17 lat to stosunek przerywany nie jest odpowiednią metodą zapobiegania ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
margaretka
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 3:51 pm Temat postu: ? |
|
|
Ostatnio moja koleżanka powiedziała mi, że przez kochanie się bez prezerwatywy (nawet wtedy, kiedy nie dochodzi do wytrysku) można zajść w ciąże. Czy to prawda? bo wydaje mi się, że raczej nie.. Przecież dzieci nie biorą z powietrza, potrzebna jest sperma.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emiś
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam! Mam takie pytanko, zawsze kochaliśmy się z chłopakiem z zabezpieczeniem, ale długo rozważaliśmy żeby zacząć bez. Ostatnio stwierdziliśmy, że chcemy bez i tak zrobiliśmy. Kochaliśmy się pierwszego dnia po okresie a do wytrysku doszło w środku. To była nasza przemyślana decyzja. Wiemy, że dziecko to nie jest zabawka i że na pewno będzie czasami ciężko ale mamy już datę ślubu ustaloną i na prawdę chcemy być razem, wiec na pewno damy sobie radę A dzidzi oboje bardzo chcemy i uważamy że to będzie nasze największe szczęście. Piszę tylko bo chce wiedzieć żeby od pierwszych dni należycie o nie dbać Czy to możliwe że jestem w ciąży bo w końcu plemniki żyją troszkę w ciele, prawda? Dodam jeszcze ze okres mam regularnie już od ponad dwóch lat. Proszę o odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 4:22 pm Temat postu: |
|
|
jesli to nie były twoje dni płodne, to nie będziesz w ciąży, plemniki mogą przeżyć ok 3 dni. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|